Δείτε πως να προγραμματίσετε πότε να κλείσουν τα Windows 10 εύκολα!

Μοίρασε την γνώση...

Δεν χρειάζεστε καμιά φανταχτερή εφαρμογή για να τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας κάποια στιγμή στα Windows 10. Βέβαια εάν έχετε κάποια ήδη, δεν κάνει κακό να την έχετε φυσικά.

Μια εντολή που θα δώσετε μέσω του Command Prompt, είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεστε για να κλείσετε αυτόματα το σύστημά σας μετά την παρέλευση μιας καθορισμένης χρονικής περιόδου, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε μια εφαρμογή που κάνει όλη τη «σκληρή» δουλειά για εσάς.

Όποια λύση κι αν ακολουθήσετε – και θα καλύψω και τα δύο σε αυτό το άρθρο – η απενεργοποίηση του υπολογιστή σας με το χρόνο είναι ένα χρήσιμο τέχνασμα που μπορείτε πάντα να έχετε υπόψιν σας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι αντιγράφετε πολλά αρχεία ή κατεβάζετε κάποιο τεράστιο παιχνίδι. Εάν απομακρυνθείτε από το γραφείο σας ή πηγαίνετε στο κρεβάτι να ξαπλώσετε, ίσως να μην θέλετε να αφήσετε το σύστημά σας να λειτουργεί άσκοπα για ώρες όταν τελειώσει.

 

Command Prompt Timer

Σίγουρα, μπορείτε να το ρυθμίσετε για ύπνο μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα ή να απενεργοποιήσετε την οθόνη, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο και αυτό υποθέτει ότι ο ύπνος του συστήματός σας δεν προκαλεί περισσότερα προβλήματα από ό, τι αξίζει, όπως μερικές φορές παρατήρησα.

Για να ξεκινήσουμε με τη βασική μέθοδο, απλώς ενεργοποιήστε το Command Prompt και πληκτρολογήστε το εξής:

shutdown -s -t [seconds]

Προφανώς, θα θέλετε να αντικαταστήσετε το [seconds] με όσα πολλά δευτερόλεπτα θέλετε να περιμένει το σύστημά σας πριν τερματιστεί η λειτουργία του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε λίγα μαθηματικά. Προσοχή, την εντολή την γράφουμε χωρίς τα [], μόνο το νούμερο, τα δευτερόλεπτα. Για παράδειγμα:

  • 5 λεπτά: 300 δευτερόλεπτα
  • 30 λεπτά: 1.800 δευτερόλεπτα
  • 1 ώρα: 3.600 δευτερόλεπτα
  • 6 ώρες: 21.600 δευτερόλεπτα

 

Εάν εσφαλμένα υπολογίσατε ή διαπιστώσατε ότι δεν χρειάζεστε πλέον το χρονόμετρο τερματισμού λειτουργίας, μπορείτε πάντα να το ακυρώσετε πληκτρολογώντας:

shutdown -a

Η αντικατάσταση της σημαίας “-s” με τη σημαία “-r” θα επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας αντί να τον τερματίσει, σε περίπτωση που προτιμάτε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή για οποιονδήποτε λόγο. Και μπορείτε επίσης να ορίσετε την εντολή σας σε μια συντόμευση των Windows σε περίπτωση που δεν θέλετε να ξανασκεφτείτε τη γραμμή εντολών. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε πολλές συντομεύσεις με διαφορετικές ώρες, εάν χρειάζεστε επιπλέον επιλογές.

 

Shutdown Timer Classic

Διαφορετικά, αν προτιμάτε να έχετε μια απλή εφαρμογή που να μπορεί να σας κάνει όλα αυτά, σας συνιστούμε να ελέγξετε το Shutdown Timer Classic ανοιχτού κώδικα, διαθέσιμο τόσο στο GitHub όσο και στο Windows Store. Εγκαταστήστε το στο σύστημά σας και θα λάβετε ένα πρακτικό μικρό περιβάλλον εργασίας χρήστη για τη ρύθμιση της αντίστροφης μέτρησης, σε ώρες / λεπτά / δευτερόλεπτα και όχι μόνο δευτερόλεπτα όπως με την εντολή μέσω του Command Prompt.

Πατώντας το γρανάζι που έχει πάνω δεξιά, θα μπείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, όπου θα βρείτε πολλά χρήσιμα σημεία να πειράξετε και να διαμορφώσετε.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com