Ένας ατέλειωτος εφιάλτης… και λέγεται τηλεργασία!!! Γιατί όμως;;;

Τον τελευταίο χρόνο η τηλεργασία ή κατ’ οίκον εργασία, έχει γίνει η νέα μας πραγματικότητα. Για μερικούς η τηλεργασία ήταν και είναι ένα όνειρο που έγινε πράξη. Η δουλειά από το σπίτι προσέφερε ευελιξία και άνεση καθώς ο χρόνος και το κόστος καθημερινών μετακινήσεων περιορίστηκε, ο προσωπικός χρόνος αυξήθηκε και η ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας θεσμοθετήθηκε.

Μερικοί έγιναν πιο παραγωγικοί μακριά από τους περισπασμούς του συνηθισμένου χώρου εργασίας και άλλοι βρήκαν τον χρόνο να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άτομα που δεν ευνοήθηκαν από την τηλεργασία. Η δουλειά στο σπίτι τους δυσκολεύει να βρουν την ισορροπία που επιδιώκουν με αποτέλεσμα να αποστρέφονται την τηλεργασία. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο έχουμε κλείσει ένα χρόνο στην κατάσταση αυτή, τα συναισθήματα αποστροφής ολοένα και αυξάνονται. Ακόμη και όσοι βρήκαν τον εαυτό τους σε αυτήν την καινούργια καθημερινότητα, νιώθουν ότι οι μπαταρίες τους λιγοστεύουν. Κι όμως, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που δικαιολογούν την παραπάνω στάση.

Η ανάγκη του ανήκειν
Στην πυραμίδα αναγκών του Maslow, η ανάγκη του ανήκειν, της φιλίας και της σύνδεσης είναι θεμελιώδης για τη ψυχολογική ικανοποίηση των ανθρώπων. Η κοινωνική απόσταση και η απομόνωση από συναδέλφους και φίλους έχει στερήσει τις ανθρώπινες επαφές και τις αλληλεπιδράσεις που είναι απαραίτητες για την ψυχική μας ευεξία.

Με άλλα λόγια, η τηλεργασία έχει μάς έχει στερήσει θετικές αλληλεπιδράσεις, υποστήριξη, και το κλίμα της ομαδικότητας και συντροφικότητας που είναι απαραίτητα για την επίτευξη στόχων και την καλύτερη λειτουργία μιας επιχείρησης.

Ο απώτερος σκοπός μας
Όταν έχουμε ένα συγκεκριμένο σκοπό σε ό,τι κάνουμε τότε το πάθος, η δημιουργικότητα, και η θέλησή μας αυξάνονται. Η τηλεργασία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις να μοιραστούν τον σκοπό τους με τους εργαζόμενους, ειδικά όταν οι εργαζόμενοι είναι πολλοί. Επίσης, όσο οι άνθρωποι είναι μακριά ο ένας από τον άλλον, τόσο δυσκολότερα παραμένουν ενωμένοι κάτω από έναν κοινό απώτερο σκοπό.

Επομένως, είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε λιγότερη έμπνευση, κινητοποίηση, αίσθηση σκοπού και ευτυχίας για τη δουλειά που κάνουμε.

Ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής
Μερικοί το έχουν καταφέρει. Για άλλους όμως είναι δύσκολο να θέσουν όρια με αποτέλεσμα να δουλεύουν ακόμη περισσότερες ώρες. Η εργασία στον χώρο του σπιτιού μπορεί να κουράσει παροτρύνοντας εργαζόμενους να ασχοληθούν με τη δουλειά ακόμη και έως αργά το βράδυ. Στην προ κορωνοϊού εποχή, για παράδειγμα, ήταν ευκολότερο να αφήσεις αναπάντητο ένα email μέχρι να πας στο γραφείο την επόμενη μέρα. Πλέον, αν δεν απαντήσεις την ώρα που λάβεις το μήνυμα, νιώθεις κατευθείαν άγχος.

Αποτελώντας το βασικότερο αίτιο της κούρασης που βιώνουμε αυτήν την περίοδο, ίσως ο καθένας χρειάζεται με δικούς του τρόπους να βρει την ισορροπία που αποτελεί κλειδί για την ψυχική μας ευεξία.

Ιδιωτικότητα
Όταν δουλεύουμε από το σπίτι, η προσωπική μας ζωή είναι πιο εύκολο να αποκαλυφθεί σε σχέση με το αν δουλεύαμε αποκλειστικά στον εργασιακό χώρο. Επιπλέον, ο συνάδελφος μπορεί να αποκτά μεγαλύτερη πρόσβαση στο οικογενειακό περιβάλλον, τις ενδοοικογενειακές σχέσεις από όσο θέλουμε.

Αυτό γίνεται ακόμη πιο δύσκολο όταν υπάρχουν παιδιά και οι ανάγκη για τη φροντίδα τους με αποτέλεσμα να μπερδεύονται ακόμη περισσότερο τα όρια μεταξύ προσωπικής και εργασιακής ζωής.

Περιβάλλον
Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα εργαλεία και τις κατάλληλες συνθήκες για τη δουλειά τους από το σπίτι. Παρόλο που έναν χρόνο μετά σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι νωρίτερα, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι συνθήκες στο σπίτι είναι διαφορετικές. Ακόμη και οι περισπασμοί από θορύβους στο κοντινό περιβάλλον είναι αρκετοί για να προκαλέσουν εκνευρισμό και δυσαρέσκεια με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις στη συγκέντρωση και την απόδοση εργασίας. Για πολλούς ο χώρος εργασίας από μόνος του μπορεί να προφέρει επιπλέον κίνητρο και ευαισθητοποίηση.

Η τηλεργασία έχει σίγουρα προσφέρει θετικά στον χώρο εργασίας όπως συντονισμό και εγρήγορση δραστηριοτήτων. Ωστόσο, πλέον, έναν χρόνο μετά, η συναισθηματική και ψυχολογική κούραση βαραίνουν. Μέχρι να βρούμε πάλι την «κανονικότητα», είναι σημαντικό να θέτεις προτεραιότητες έτσι ώστε να ανταπεξέλθεις όσο καλύτερα γίνεται στις συνθήκες που βιώνουμε.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα