Έρχονται τα κινητά με υποχρεωτική ημερομηνία λήξεως!?

Οι κατασκευαστές τηλεφώνων, tablet και IoT θα πρέπει να δηλώνουν πότε θα σταματούν να παρέχουν ενημερώσεις ασφαλείας για τις νέες συσκευές που εισέρχονται στην αγορά, δήλωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (DCMS από το Department for Culture, Media and Sport) σήμερα το πρωί.

Ο υπουργός Ψηφιακής Υποδομής, Matt Warman, δήλωσε: “Τα τηλέφωνα και οι έξυπνες συσκευές μας μπορούν να αποτελέσουν χρυσωρυχείο για τους hacker που θέλουν να κλέψουν δεδομένα, αλλά ένας μεγάλος αριθμός εξακολουθεί να χρησιμοποιεί παλαιό λογισμικό με κενά ασφαλείας στα συστήματα τους.”

Το σχέδιο Secure by Design αξίας 70 εκατομμυρίων £ υπάρχει από το DCMS εδώ και χρόνια, αλλά η σημερινή επέκτασή του και στα smartphone είναι αξιοσημείωτη.

Επιπλέον, στους κατασκευαστές έξυπνων συσκευών θα απαγορευτεί η δημοσίευση των προεπιλεγμένων κωδικών πρόσβασης διαχειριστή για τα προϊόντα τους. Αυτοί οι προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης διαχειριστών είναι μια τυπική μέθοδος παραβίασης συστημάτων που βρίσκονται online.

Τα παραπάνω σχέδια είναι πιθανό να συναντήσουν εμπόδια από τους κατασκευαστές συσκευών, καθώς οι ημερομηνίες για το τέλος του κύκλου ζωής των συσκευών τους δεν θα είναι καλό για το marketing.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα