Γιατί βλέπω μία πορτοκαλί ή πράσινη κουκίδα στο iPhone μου!? Δείτε τι σημαίνουν!

Το iPhone είναι ένα από τα πιο δημοφιλή smartphones και μέσα από τις εφαρμογές του μπορείτε να κάνετε ακόμη και μερικά πράγματα που γίνονται μέσω υπολογιστή. Ωστόσο, θα πρέπει να δίνουμε πάντα προσοχή στις λεπτομέρειες ώστε να εντοπίζουμε ύποπτα σημάδια που μπορεί και να σημαίνουν κακόβουλα λογισμικά.

Για παράδειγμα, γνωρίζετε τι σημαίνει αν δείτε ένα πορτοκαλί λαμπάκι στην οθόνη του κινητού σας αν αυτό είναι iPhone; Στο λειτουργικό σύστημα των iPhone, iOS 14 και νεότερο, ανάβει μια πορτοκαλί κουκίδα όταν βρίσκονται σε λειτουργία μερικές εφαρμογές οι οποίες χρησιμοποιούν το μικρόφωνο του κινητού.

Εκτός από αυτό, μια πράσινη ανάβει όταν εκτελούνται εφαρμογές οι οποίες χρησιμοποιούν την κάμερα του κινητού.

  • Σύμφωνα με την Apple: «Μια λυχνία ειδοποίησης εμφανίζεται στην οθόνη για την κάμερα και άλλη μια για το μικρόφωνο. Οι χρήστες μπρούν να δουν αν χρησιμοποιείται κάτι και από ποια εφαρμογή».
  • Αν ξέρετε ότι χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή με κάμερα και μικρόφωνο δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ωστόσο δείτε ότι μια από τις δυο κουκίδες να είναι αναμμένες, τότε πιθανότατα κάποιος είτε μπορεί να ακούσει ή και να παρακολουθήσει τον χρήστη.

Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση!

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα