H IBM Hellas περνάει σε άλλη εποχή εν μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού….

Σε μια περίοδο που επιχειρήσεις και Δημόσιο προχωρούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, η IBM ένας από τους ιστορικότερους τεχνολογικούς κολοσσούς με παρουσία στη χώρα μας εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια, υλοποιεί τον δικό της μετασχηματισμό.

Ο όμιλος αποφάσισε πρόσφατα να προχωρήσει στην απόσχιση του κλάδου Διαχείρισης Τεχνολογικών Υποδομών (Managed Infrastructure Services) προκειμένου να εστιάσει στις τεχνολογίες και υπηρεσίες Υβριδικού Υπολογιστικού νέφους (Hybrid Cloud) και στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), τομείς που παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και περιθώρια κέρδους.

Η διαδικασία της απόσχισης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021. Και αυτό, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει και την λειτουργία της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου.

“Στόχος μας είναι να κατέχουμε ηγετική θέση στο υβριδικό cloud και στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης”, σημειώνει στο Capital.gr ο Σπύρος Πουλίδας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IBM για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όπως εξηγεί ο κ. Πουλίδας η στρατηγική επιλογή της ΙΒΜ έρχεται σε μια εποχή που ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις επιλέγουν να μεταφέρουν τα συστήματά τους στο cloud.

“Η λύση του υβριδικού cloud προκρίνεται για μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό ειδικά ρυθμιστικά πλαίσια όπως ο χρηματοπιστωτικός και ο ασφαλιστικός τομέας. Η IBM υπολογίζει ότι από την συνολική αγορά των 3 τρισ. δολαρίων των cloud υποδομών ότι περίπου 1 με 1,2 τρισ. Θα κατευθυνθούν σε λύσεις υβριδικού cloud”, δηλώνει ο ίδιος.

“H τεχνολογία του Cloud Computing είναι μια σύγχρονη εξέλιξη των τεχνολογικών υποδομών των πελατών που μέχρι και σήμερα σε μεγάλο βαθμό βρίσκονται στις εγκαταστάσεις τους. Η απλή μεταφορά τεχνολογικών υποδομών από το χώρο ενός οργανισμού στο χώρο ενός Cloud Provider δεν θα δημιουργήσει την απαραίτητη επιχειρηματική αξία.

Αυτό που δημιουργεί αξία είναι να συνοδεύεται από ένα σταδιακό μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό των εφαρμογών έτσι ώστε αυτές να μπορούν να μεταφερθούν στα νέα Cloud περιβάλλοντα με τρόπο ανοιχτό (χωρίς vendor lock-in), ασφαλή και με βάση τεχνολογίες ανοιχτών προτύπων”, σημειώνει ο κ. Πουλίδοας.

“Με άλλα λόγια, θα πρέπει να αξιοποιηθούν πλατφόρμες υβριδικού Cloud που θα επιτρέπουν την δημιουργία/ανάπτυξη εφαρμογών μια φορά και την εκτέλεσή τους σε οποιοδήποτε περιβάλλον Public Cloud (ενδεχομένως και από πολλαπλούς παρόχους) ή/και Private Cloud σε συνδυασμό με υποδομές που βρίσκονται στο χώρο του πελάτη και με δυνατότητα ανεμπόδιστης μεταφοράς από ένα Cloud provider σε άλλο”.

Στο πλαίσιο αυτό η IBM στοχεύει κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις του τραπεζικού και του ασφαλιστικού κλάδου, της υγείας και της ενέργειας.

“Η πανδημία του κορονοϊού πάγωσε αρχικά τα επενδυτικά σχέδια κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά είδαμε ότι επιταχύνθηκαν οι κινήσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, ειδικά των μεγάλων επιχειρήσεων”, σημειώνει ο επικεφαλής της IBM Hellas εκτιμώντας ότι η “αγορά της πληροφορικής θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια και στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο”.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η IBM σε Ελλάδα και Κύπρο παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη τα τελευταία επτά χρόνια, κάτι το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος.

Επιπλέον ώθηση στην αγορά πληροφορικής αναμένεται να δώσει και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου αν και ο κ. Πουλίδας σημειώνει πως η ΙΒΜ επιλέγει πολύ προσεκτικά τη συμμετοχή της σε έργα του Δημοσίου.

“Από τα συγκεκριμένα έργα προέρχεται ένα 10%-15% του κύκλου εργασιών μας καθώς η συμμετοχή μας είναι επιλεκτική. Δημιουργούνται όμως ευκαιρίες και για συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις σε αυτά τα έργα”, αναφέρει.

Επενδύσεις σε Έρευνα και Καινοτομία

Η IΒΜ Hellas ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα επενδυτικό πρόγραμμα περίπου 8 εκατ. ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται ένα data center αλλά και η δημιουργία δύο κέντρων καινοτομίας.

Το πρώτο είναι το Κέντρο Εξειδίκευσης Big Data & Business Analytics που δημιουργήθηκε το 2013. Σύμφωνα με τον κ. Πουλίδα, στο Κέντρο Εξειδίκευσης η εταιρεία διαθέτει περί τους 70 επιστήμονες και μηχανικούς με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που αναπτύσσουν σύγχρονες και καινοτόμες εφαρμογές επιχειρηματικού λογισμικού.

Παράλληλα, η IBM σε συνεργασία με την Infosys, προχώρησε πέρσι στην ίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Κέντρου Εξειδίκευσης για τον Τραπεζικό Τομέα (Core Banking Center of Excellence) στην Αθήνα, το πρώτο του είδους του με το συγκεκριμένο συνεργάτη στην Ευρώπη.

Το Κέντρο με έδρα την Αθήνα θα παρέχει ολοκληρωμένες Συμβουλευτικές και Τεχνολογικές Υπηρεσίες για την σουίτα λογισμικού Finacle, με στόχο την επιτάχυνση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού των τραπεζών.

“Στόχος μας είναι να ολοκληρώνουμε από την Ελλάδα έργα για όλη την Ευρώπη, ήδη έχει ξεκινήσει η στελέχωση του Κέντρου με περίπου 18 άτομα προσωπικό, αριθμός ο οποίος πρόκειται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα”, σημειώνει ο επικεφαλής της IBM Hellas.

Σήμερα η ΙΒΜ Hellas απασχολεί σε Ελλάδα και Κύπρο περί τα 400 άτομα, ενώ περίπου άλλα τόσα είναι οι εξωτερικοί συνεργάτες της. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται να ξεπεράσει τα 140 εκατ. ευρώ στις δύο χώρες, το 60% εκ των οποίων προέρχεται από τις υπηρεσίες που παρέχει και το 40% από τον τεχνολογικό εξοπλισμό και το λογισμικό.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!