Η ΕΕ ετοιμάζει δραστικά μέτρα κατά της online πειρατείας των αγωνιστικών μεταδόσεων!

Με στόχο τον περιορισμό της online πειρατείας ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών εκδηλώσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να λάβει σειρά νέων μέτρων για την καταπολέμησή της. Αναλυτικότερα, έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά την προσαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να καταστεί δυνατή η άμεση επιβολή των υφιστάμενων δικαιωμάτων για ζωντανές αθλητικές διοργανώσεις. Με την έκθεση τους, οι Ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, ειδικά προσαρμοσμένα στις ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών εκδηλώσεων.

Στόχος των μέτρων είναι να επιτρέπεται η άμεση αφαίρεση ή το κλείδωμα της πρόσβασης στο παράνομο περιεχόμενο χωρίς να απαιτείται το κλείδωμα ολόκληρης της πλατφόρμας, που περιέχει νόμιμα παρεχόμενες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η αφαίρεση παράνομου περιεχομένου θα πρέπει να πραγματοποιείται αμέσως μετά την παραλαβή της προειδοποίησης και το αργότερο 30 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η οποία θα έρθει ενώπιον της Ολομέλειας τον ερχόμενο Μάιο, οι ζωντανές μεταδόσεις εκπέμπονται συχνά παράνομα από επαγγελματικούς ιστοτόπους, των οποίων το επιχειρηματικό μοντέλο βασίζεται σε διαφημίσεις ή τέλη συνδρομής. Η παράνομη αυτή δραστηριότητα παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και θέτει σε κίνδυνο τους διαδικτυακούς χρήστες, εκθέτοντας τους σε κακόβουλα λογισμικά και στον κίνδυνο κλοπής των προσωπικών τους στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων των πιστωτικών τους καρτών.

Πλήττεται η κυριότερη πηγή εσόδων των αθλητικών συλλόγων

“Στόχος είναι η «καταπολέμηση των χιλιάδων παράνομων ιστοτόπων, που λαμβάνουν το σήμα διάφορων αθλητικών εκδηλώσεων ανά την Ευρώπη με σκοπό την παράνομη αναμετάδοσή τους. Καθώς οι αθλητικοί σύλλογοι δεν μπορούν προς το παρόν να πουλήσουν εισιτήρια, «πρέπει να προστατεύσουμε το μόνο έσοδο που τους έχει απομείνει, τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα”, τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων, Αντριάν Βάσκεζ Λάζαρα (Renew, Ισπανία).

Όπως αναφέρουν οι Ευρωβουλευτές, οι νέοι κανόνες πρέπει να στοχεύουν τις επαγγελματικές παράνομες μεταδόσεις και όχι τους χρήστες, που συχνά δεν συνειδητοποιούν καν ότι παρακολουθούν παράνομο περιεχόμενο. Δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται σε βιντεοσκοπήσεις εντός του σταδίου και στη ζωντανή αναμετάδοση στιγμιότυπων από θεατές, καθώς δεν παραβιάζουν κανένα δικαίωμα.

Άμεσος τερματισμός της παράβασης

Η οικονομική αξία των ζωντανών αναμεταδόσεων αθλητικών εκδηλώσεων έγκειται ακριβώς στο «ζωντανό» της αναμετάδοσης – η διάρκεια των εκδηλώσεων είναι μικρή και το περιθώριο δράσης κατά της πειρατείας που υπάρχει είναι σύντομο. Το πρόβλημα με τα σημερινά μέτρα επιβολής είναι ότι είναι σχετικά χρονοβόρα και η αφαίρεση περιεχομένου ή η απενεργοποίηση της πρόσβασης σε αυτό φτάνει στην πράξη πολύ αργά. Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής νομικών υποθέσεων, η καλύτερη λύση είναι ο άμεσος τερματισμός της παράβασης.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα