Η Lenovo πατεντάρησε κινητό με σούπερ καμπύλη οθόνη!

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Lenovo Beijing Co. Ltd. δείχνει ότι η εταιρεία σκέφτεται να αναπτύξει ένα κινητό τηλέφωνο όπου η οθόνη εκτείνεται και στις δύο πλευρές της συσκευής.

Αφορά ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το οποίο ζητήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 στην Εθνική Διοίκηση Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κίνας (CNIPA). Η τεκμηρίωση κυκλοφόρησε σήμερα, 13 Απριλίου 2021, και περιλαμβάνει όχι λιγότερες από 75 εικόνες, με 10 παραλλαγές σχεδίασης.

Όλα τα ιδιόκτητα μοντέλα τηλεφώνου της Lenovo έχουν τη λεγόμενη σούπερ καμπύλη οθόνη. Με άλλα λόγια, και οι δύο πλευρές της συσκευής αποτελούνται από επιφάνεια οθόνης. Η καμπυλότητα συνεχίζεται ακόμη περισσότερο με την οθόνη καταρράκτη. Μόνο στο πίσω μέρος δεν υπάρχει διαθέσιμη οθόνη. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει χώρος για φυσικά κουμπιά στις πλευρές της συσκευής.


Τα μοντέλα διαφέρουν ως προς το σύστημα κάμερας, αυτό ισχύει τόσο για την κάμερα selfie όσο και για το σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος. Το πρώτο μοντέλο έχει τον απλούστερο σχεδιασμό. Αυτή η συσκευή διαθέτει κάμερα διάτρησης και τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος – με παρόμοιο σχεδιασμό κάμερας με το Lenovo K12, το οποίο κυκλοφόρησε στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους.

Στο δεύτερο μοντέλο, δεν είναι ορατή η μπροστινή κάμερα, φαίνεται ότι αυτή η συσκευή διαθέτει κάμερα selfie κάτω από την οθόνη. Το πίσω σύστημα κάμερας είναι το ίδιο με το πρώτο μοντέλο. Στη συνέχεια, το ίδιο μοντέλο καταγράφηκε επίσης με μια κάμερα διπλής οπής, η οποία τοποθετείται στην επάνω αριστερή γωνία.


Όλα τα άλλα μοντέλα διαθέτουν τετραπλή κάμερα, η οποία τοποθετείται στην επάνω αριστερή γωνία. Η διάταξη του συστήματος κάμερας διαφέρει ανά μοντέλο, ορισμένα μοντέλα περιλαμβάνουν επίσης μια περισκοπική κάμερα ζουμ. Η παραπάνω εικόνα δίνει μια καλή εικόνα των διαφορετικών σχεδιαστικών παραλλαγών.

Δεδομένου ότι είναι ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ορισμένα θέματα, όπως οι προδιαγραφές και οι λειτουργίες, παραμένουν άγνωστα. Η Lenovo πιθανότατα θέλει επίσης να προσθέσει λειτουργίες αφής στις πλευρές, έτσι ώστε τα φυσικά κουμπιά να μπορούν να αντικατασταθούν από κουμπιά αφής.

Υπάρχει μια σαφής τάση μεταξύ των κινέζων κατασκευαστών τηλεφώνων να υιοθετούν καμπύλες οθόνες. Ενώ η ανταγωνιστική Samsung χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο μια επίπεδη οθόνη, όπως το Samsung Galaxy S21 και το Note 20, οι Κινέζοι κατασκευαστές συχνά επιλέγουν στρογγυλεμένες οθόνες. Από μια ελαφριά καμπύλη έως τετράπλευρες οθόνες που είναι στρογγυλεμένες και στις τέσσερις πλευρές. Από αυτήν την άποψη, δεν είναι αδιανόητο ότι τα smartphones της Lenovo με σούπερ καμπύλη οθόνη θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον.

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα