Η προσέγγιση της Google για επιστροφή στα γραφεία! μήπως έρχεται το τέλος της τηλεργασίας;

Η Google αλλάζει την πολιτική εργασίας από το σπίτι καθώς φαίνεται να επιστρέφει περισσότερα άτομα στα γραφεία της στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία τεχνολογίας θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι για περισσότερες από 14 ημέρες το χρόνο, εάν υποβάλουν αίτηση για αυτό.

Η Google θα συνεχίσει τις τρέχουσες ρυθμίσεις εργασίας από το σπίτι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά θα επιτρέψει στους χρήστες να επιστρέψουν εθελοντικά από τον επόμενο μήνα.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που προσέφεραν εργασία από το σπίτι όταν η πανδημία «χτύπησε» πέρυσι.

“Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που πολλοί από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι και η σκέψη να επιστρέψουμε στο γραφείο ίσως δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα”, έγραψε η Fiona Cicconi, επικεφαλής των εργασιών της Google, σε ένα email της εταιρείας την Τετάρτη.

Η Google ετοιμάζεται για ένα ευρύ άνοιγμα τον Σεπτέμβριο, όταν οι εργαζόμενοι αναμένεται να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Μέχρι τότε, η αρχική περίοδος επιστροφής θα είναι εθελοντική καθώς τα γραφεία θα ανοίξουν αργά με περιορισμένη χωρητικότητα, με βάση τη διαθεσιμότητα εμβολίων και μια πτωτική τάση στις περιπτώσεις Covid-19.

Όταν το προσωπικό υποχρεωθεί να επιστρέψει επίσημα στα γραφεία της Google τον Σεπτέμβριο, “δεν θα φαίνεται ακριβώς όπως τα θυμάστε” αλλά “θα περιλαμβάνει γεύματα, σνακ και παροχές όπου είναι δυνατόν”, δήλωσε η κ. Cicconi.

“Θα καλωσορίσουμε ακόμη και τους Dooglers μας πίσω”, πρόσθεσε, αναφερόμενη στην ομάδα που φέρνει-σκύλο-στην-εργασία της Google. Υπάρχει τώρα ένα πάρκο σκύλων στην πανεπιστημιούπολη του Mountain View που ονομάζεται The Doogleplex.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, αλλά δεν καθιστά υποχρεωτική την επιστροφή στο χώρο εργασίας.

Η Google αναφέρει ότι είναι διαθέσιμες περισσότερες μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις εργασίας από το σπίτι. Το προσωπικό μπορεί να υποβάλει αίτηση για έως και 12 μήνες σε “εξαιρετικές περιστάσεις.

Διαφορετική προσέγγιση

Η Google υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση από τους τεχνολογικούς αντιπάλους της, οι οποίοι επέτρεψαν στο μεγαλύτερο προσωπικό να συνεχίσει την απομακρυσμένη εργασία επ ‘αόριστον. Το Twitter είπε ότι θα επιτρέπει στους περισσότερους υπαλλήλους του να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι.

Ορισμένες μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τις λεγόμενες υβριδικές ρυθμίσεις εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι χωρίζουν το χρόνο τους μεταξύ σπιτιού και γραφείου.

“Κανείς από εμάς δεν το έχει βρει”, δήλωσε η Carolyn Everson, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου επιχειρηματικού ομίλου του Facebook, μιλώντας για τρέχουσες ρυθμίσεις εργασίας-από-σπίτι.

“Αυτό το βρίσκουμε εν κινήσει. Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι προσπαθούμε να το βρούμε μαζί”, δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής του Facebook σε μια επιτροπή που φιλοξένησε το Bloomberg.

Το Facebook θα αρχίσει να ανοίγει ξανά τα γραφεία του στο Silicon Valley στις αρχές Μαΐου, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο εργασίας από το σπίτι κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας.

Τα μεγαλύτερα γραφεία της δεν θα φτάσουν το 50% της χωρητικότητας έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφερε.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα