Μία καινούργια ενδιαφέρουσα επιλογή βρήκαμε στο μενού Power στα Windows 10!

Η Microsoft δοκιμάζει πολλές νέες δυνατότητες στα Windows 10 και η τελευταία έκδοση προεπισκόπησης παρουσίασε μερικές μεγάλες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης του Paint μέσω του Microsoft Store. Στην έκδοση προεπισκόπησης, μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή είναι μια νέα επιλογή στο μενού ενέργειας που επιτρέπει στις εφαρμογές να επανεκκινηθούν όταν αποσυνδεθείτε και επιστρέψετε ξανά.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ορισμένες εφαρμογές (κυρίως UWP) έχουν τη δυνατότητα εγγραφής για επανεκκίνηση. Αυτό είναι χρήσιμο όταν θέλετε να επιστρέψετε σε αυτό που κάνατε μετά την επανεκκίνηση του συστήματος. Στα Windows 10 έκδοση 21H1 ή παλαιότερη, αυτή η επιλογή συνδέεται με την εφαρμογή Windows Settings.

Με την ενημέρωση Sun Valley των Windows 10, η Microsoft προσθέτει αυτήν την επιλογή στο μενού τροφοδοσίας, στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω του μενού Έναρξη. Όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, η νέα επιλογή “Επανεκκίνηση εφαρμογών” θα εμφανιστεί στην ενότητα Αναστολή λειτουργίας, Απενεργοποίηση και Επανεκκίνηση. Όταν είναι ενεργοποιημένα, τα Windows θα αποθηκεύσουν τις εφαρμογές με δυνατότητα επανεκκίνησης και θα τις επαναφέρουν την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε.

Τα Windows 10 θα επανεκκινήσουν αυτόματα οποιαδήποτε από τις εφαρμογές που θα το ζητήσουν όταν θα κάνετε επανεκκίνηση του συστήματος, χωρίς να κλείσετε τις εφαρμογές και αφού συνδεθείτε μετά την επανεκκίνηση.

Όπως σημειώθηκε, είναι μια δυνατότητα που μπορείτε ήδη να ενεργοποιήσετε στα Windows 10 έκδοση 20H1 μέσω Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί> Επιλογές σύνδεσης> Επανεκκίνηση εφαρμογών.

 

Ενσωμάτωση εργαλείων των Windows

Η Microsoft εισάγει επίσης έναν νέο φάκελο “Εργαλεία Windows” στην Εξερεύνηση αρχείων για να αντικαταστήσει τα “Εργαλεία διαχείρισης” και να οργανώσει προηγμένα εργαλεία διαχειριστή για χρήστες ενέργειας.

Η σελίδα Εργαλεία διαχείρισης στον Πίνακα ελέγχου περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις των Windows 10 και είναι ένα συλλογικό όνομα για προηγμένα εργαλεία στο λειτουργικό σύστημα. Ο κόμβος, που τώρα μετονομάζεται σε “Εργαλεία των Windows”, θα περιλαμβάνει συντομεύσεις σε προηγμένες εφαρμογές, όπως Γραμμή εντολών, Εκκαθάριση δίσκου των Windows, PowerShell, Επεξεργαστής μητρώου, Πολιτική ομάδας και άλλα.

Προς το παρόν, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 40 εφαρμογές από το φάκελο Εργαλεία των Windows.

Η συντόμευση στο φάκελο “Εργαλεία των Windows” είναι διαθέσιμη στο μενού “Έναρξη”, αλλά δεδομένου ότι είναι μια μικροεφαρμογή του Πίνακα Ελέγχου, είναι επίσης προσβάσιμη μέσω του Πίνακα Ελέγχου. Εκτός από τον Πίνακα Ελέγχου, οι χρήστες μπορούν επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στη δυνατότητα εισάγοντας την εντολή “control admintools” στο Command Prompt / PowerShell.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τον νέο πίνακα ελέγχου των Εργαλείων των Windows από το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση ή να δημιουργήσετε μια συντόμευση χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή:

explorer.exe shell ::: {D20EA4E1-3957-11d2-A40B-0C5020524153}

Ο πίνακας Εργαλείων των Windows είναι διάδοχος των Εργαλείων διαχείρισης και είναι πιθανό οι μελλοντικές ενημερώσεις των Windows να εισαγάγουν πρόσθετα εργαλεία.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα