Να καταβάλει εισφορά 2% επί των ακαθάριστων εσόδων αναμένεται να επιβληθεί στο Netflix! Τι θα γίνει με τις άλλες streaming εταιρείες!?

Ανοίγει ο δρόμος για να επιβληθεί και στις εταιρείες streaming η ασφαλιστική εισφορά του 2% επί των ακαθάριστων εσόδων για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η απόφαση 2482/2020, με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή της Forthnet κατά του Οργανισμού, κρίνει ότι «οι περί ελευθερίας εγκαταστάσεως διατάξεις των άρθρων 49 επ. της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εμποδίζουν τη θέσπιση ασφαλιστικής εργοδοτικής εισφοράς, όπως είναι η ένδικη, που αποβλέπει στη διάσωση κοινωνικοασφαλιστικού οργανισμού και στη διασφάλιση της λειτουργίας του, εισφοράς η οποία επιβάλλεται αδιακρίτως σε όλες τις δραστηριοποιούμενες στην Ελλάδα επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με κατοικία ή έδρα την Ελλάδα ή άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ».

Η απόφαση αυτή ενισχύεται από την ενσωμάτωση της Οδηγίας 1808/2018 με τον ν. 4779/2021, που υποχρεώνει την εγγραφή των επιχειρήσεων streaming που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω του ΕΣΡ.

Εδώ το στοίχημα είναι τεράστιο για τον ΕΔΟΕΑΠ. Αν θέλει να αυξήσει τα έσοδά του θα πρέπει –για λόγους ισονομίας– να απαιτήσει το 2% και από τις εταιρείες streaming, εκτός από την Cosmote TV, τη Nova, και την Vodafone TV.

Μένει επίσης να δούμε εάν η εισφορά αυτή θα απορροφηθεί από την εταιρεία ή θα μετακυλήσει σε εμάς, τους απλούς καταναλωτές, με περαιτέρω αύξηση των τιμών που πρέπει να πληρώνουμε κάθε μήνα.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα