Νέο σκάνδαλο! Το περιεχόμενο 500 εκατομμυρίων λογαριασμών στο LinkedIn μόλις βγήκαν προς πώληση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πανταχού παρούσα επαγγελματική κοινωνική πλατφόρμα LinkedIn αποτελεί αντικείμενο μιας νέας κλοπής δεδομένων. Ο ανώνυμος χάκερ που ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από αυτήν την επίθεση, προσέφερε τα αρχεία που απέκτησε ως αποτέλεσμα της επίθεσης του, σε μια δημοπρασία. Αναμένουν πλέον ένα τετραψήφιο ποσό USD για τα δεδομένα που έχουν διαγραφεί.

Αυτό το περιστατικό επηρεάζει προφανώς τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο χρήστες, εκ των οποίων 2 εκατομμύρια έχουν εκτεθεί τα δεδομένα τους, στην προεπισκόπηση του περιεχομένου της προγραμματισμένης πώλησης. Ο εμπλεκόμενος δράστης ισχυρίζεται ότι διαγράφηκε απευθείας από το LinkedIn, παρόλο που αυτή η εταιρεία επιμένει ότι έχει συγκεντρωθεί από πολλές άλλες διαδικτυακές πηγές.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό είναι το τελευταίο σε μια σειρά από διαμάχες που σχετίζονται με το απόρρητο και αφορούν τον ιστότοπο. Αυτό προκάλεσε την έρευνα σχετικά με αυτήν την εταιρεία, η οποία πραγματοποιείται από τον Ιταλό φύλακα γνωστό ως Garante. Ο πληθυσμός της χώρας του έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς συνδρομητών στο LinkedIn στην Ευρώπη και, συνεπώς, ενδιαφέρεται για τις πρακτικές ασφάλειας δεδομένων προκειμένου να εκτιμήσει τον πιθανό κίνδυνο για όσους βρίσκονται στη δικαιοδοσία του.

Έτσι μετά το Facebook, τώρα έχουμε και το LinkedIn και ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί ν’ ακολουθήσει! Εμείς πάντως θα είμαστε εδώ να σας ενημερώσουμε!

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα