Οξύμετρο και κορονοϊός – πώς μπορεί ένα gadget των 20 ευρώ να μας προστατεύσει

Μοίρασε την γνώση...

Ένα από τα μυστήρια του Covid-19 είναι το γεγονός ότι τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μπορούν να μειωθούν σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα χωρίς να το παρατηρήσει ο ασθενής. Στους ιατρικούς κύκλους αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως «σιωπηλή υποξία». Ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς ζητούν νοσοκομειακή φροντίδα όταν έχουν πια φτάσει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό, τι νομίζουν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πολύ αργά για να θεραπευτούν αποτελεσματικά.

Coupons from Banggood

Αλλά μια πιθανώς σωτήρια λύση, με τη μορφή παλμικού οξύμετρου, μπορεί να επιτρέψει στους ασθενείς να παρακολουθούν τα επίπεδα οξυγόνου τους στο σπίτι. Κυκλοφορούν στην αγορά και η πολύ οικονομική τιμή τους (ένα απλό οξύμετρο κοστίζει περίπου 20 με 25 ευρώ) τα κάνει απαραίτητα gadget ειδικά για όσους ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου από Covid. Μπορούμε να τα αγοράσουμε από φαρμακεία, καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών όπως ο Κωτσόβολος ή ακόμα και κάποια σούπερ μάρκετ. Τα βρίσκουμε για παράδειγμα ακόμα και στο Λιντλ στις προσφορές για είδη φαρμακείου. Αν δε θέλουμε να χάσουμε την εβδομάδα που θα υπάρχει η συγκεκριμένη προσφορά μπορούμε να παρακολουθούμε το φυλλάδιο Λιντλ για τις τρέχουσες όπως και όλα τα φυλλάδια σούπερ μάρκετ online. 

Διαφήμιση

 

Επίπεδα οξυγόνου

Τα φυσιολογικά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα κυμαίνονται μεταξύ 95% και 100%. Χαμηλότερες τιμές, δηλαδή 92% -91% υποδηλώνουν υποξαιμία (χαμηλά ποσοστά οξυγόνου στο αίμα) και κάτω του 90% αναπνευστική ανεπάρκεια. Στους ασθενείς με κορονοϊό ωστόσο τα επίπεδα οξυγόνου είναι συχνά αρκετά χαμηλότερα και κυμαίνονται στο 70 με 80 %. Αυτός είναι και ο λόγος που η ιατρική κοινότητα θεώρησε πως είναι καλό να γίνεται αξιολόγηση των επιπέδων του οξυγόνου και από το σπίτι με οικιακά οξύμετρα. Μάλιστα η χρήση των οικιακών οξύμετρων βοήθησε την παρακολούθηση ασθενών από απόσταση και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Αυτό αφορούσε ασθενείς που είτε είχαν πάρει εξιτήριο μετά από νοσηλεία για COVID-19 είτε πήγαν στο νοσοκομείο αλλά επειδή δε νοσούσαν σοβαρά κρίθηκε καλύτερο να παραμείνουν στο σπίτι. 

Google news

 

Πώς το χρησιμοποιούμε

Το παλμικό οξύμετρο μας βοηθάει να μετρήσουμε τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μας πολύ απλά και ανώδυνα. Το παλμικό οξύμετρο μέσω ενός αισθητήρα, εκπέμπει δύο δέσμες φωτός, μια κόκκινη και μια υπέρυθρη, μέσα στο αίμα που κυκλοφορεί στα μικρά αγγεία του δαχτύλου σας. Οι ακτίνες αυτές αντανακλούν την ποσότητα του οξυγόνου στο αίμα. Το ποσοστό του κορεσμού οξυγόνου υπολογίζεται και αναφέρεται στην οθόνη του οξυμέτρου σας, ως ποσοστό % SpO2 μαζί με τον καρδιακό παλμό. Ενδεικτικά συστήνεται να μετράμε και να καταγράφουμε τα επίπεδα οξυγόνου μας τρεις φορές την ημέρα.

Φυσικά πρέπει να σημειώσουμε ότι οι μετρήσεις με οξύμετρο σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τις εξετάσεις αίματος. Επιπρόσθετα τα δάχτυλά μας θα πρέπει να είναι καθαρά κατά τη μέτρηση και να μην έχουμε βαμμένα νύχια γιατί τότε η μέτρηση δε θα είναι σωστή. 


Εάν τα επίπεδα οξυγόνου μειωθούν στο 93% ή 94%, τότε οι ασθενείς πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον γιατρό τους ή με το 1135 . Ενώ σε περίπτωση που οι μετρήσεις του οξυγόνου φτάσουν κάτω από το 92%, καλούνται να μεταβούν στο νοσοκομείο εφόσον έχουν κάποιον να τους βοηθήσει ή σε περίπτωση που δεν μπορούν ή είναι μόνοι τους να καλέσουν αμέσως ασθενοφόρο.

Η πανδημία του κοροναϊού έκλεισε έναν χρόνο στη χώρα μας και πλέον δε μοιάζει τόσο τρομακτική κυρίως επειδή έχουμε μάθει να προφυλασσόμαστε, να κρατάμε τις αποστάσεις και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας. Το οξύμετρο είναι ακόμα ένα εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει ενάντια στον Covid 19!


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.
Διαφήμιση
Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com