Πέθανε ο πατέρας του PDF!

O Τσαρλς Γκέσκε, συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του Portable Document Format (PDF) πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο Γκέσκε είχε δημιουργήσει την Adobe το 1982, δίνοντας στον κόσμο το PDF, μεταξύ άλλων οπτικοακουστικών καινοτομιών. Επίσης, βρέθηκε στην επικαιρότητα μετά από 10 χρόνια, όταν απήχθη υπό την απειλή όπλων και κρατήθηκε για λύτρα πριν απελευθερωθεί σώος μετά από μια δοκιμασία τεσσάρων ημερών.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Γκέσκε πέθανε την Παρασκευή στην Καλιφόρνια.

Ο Σαντανού Ναραγιέν, διευθύνων σύμβουλος της Adobe, είπε πως ο Γκέσκε, ευρύτερα γνωστός ως Τσακ, έφερε επανάσταση στο desktop publishing. «Είναι μια τεράστια απώλεια για όλη την κοινότητα της Adobe και τη βιομηχανία τεχνολογίας, για την οποία ήταν καθοδηγητής και ήρωας επί δεκαετίες» έγραψε σε email προς τους εργαζόμενους της εταιρείας.

«Ως συνιδρυτές της Adobe, ο Τσακ και ο Τζον Γουόρνοκ ανέπτυξαν πρωτοποριακό λογισμικό που έφερε επανάσταση στο πώς οι άνθρωποι δημιουργούν και επικοινωνούν» δήλωσε.

Οι Γκέσκε και Γουόρνοκ ήταν υπεύθυνοι για πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων τα PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro και Photoshop, είπε ο Ναραγιέν.

Ο Γκέσκε απήχθη το 1992. Κρατήθηκε στο γραφείο του υπό την απειλή όπλου και μεταφέρθηκε στο Χόλιστερ της Καλιφόρνια για τέσσερις ημέρες. Απελευθερώθηκε αφού ένας ύποπτος, που πιάστηκε με λύτρα 650.000 δολαρίων, πήγε την αστυνομία στο σημείο όπου τον κρατούσαν, μετέδωσε το Associated Press.

Το 2009 ο πρόεδρος Ομπάμα τον τίμησε με το National Medal of Technology.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα