Πώς να κάνετε αίτηση για ηλεκτρικό ποδήλατο ή αυτοκίνητο… με αναλυτικές οδηγίες…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, αυτοκινήτων, δικύκλων και τρίκυκλων.

Το ενδιαφέρον για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ξεκίνησε να φουντώνει τον περασμένο Σεπτέμβριο και παρά την πανδημία η ζήτηση κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), μάλιστα, έχει ήδη έτοιμη μια νέα ΚΥΑ -που έχει διαμοιραστεί στα συναρμόδια υπουργεία και θα εκδοθεί εντός των ημερών- η οποία αναμένεται να «ανοίξει» περαιτέρω το πρόγραμμα και σε νομικά πρόσωπα, πέραν των φυσικών προσώπων.

Στην αρχή του προγράμματος φάνηκε ότι οι πόροι ήταν σχετικά περιορισμένοι, με συνέπεια ο αριθμός των δικαιούχων να δείχνει, φαινομενικά, μικρός. «Δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Στη νέα ΚΥΑ έχουμε ορίσει έναν προϋπολογισμό που τροποποιείται ανάλογα με τη ζήτηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι πόροι, δεν τίθεται ζήτημα επιλεξιμότητας. Μέχρι το τέλος του έτους μπορούν οι πολίτες να κάνουν αίτηση για ηλεκτρικό ποδήλατο, ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή οικιακό φορτιστή» αναφέρει παράγοντας του ΥΠΕΝ στο iefimerida.gr.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιδοτήσεις που προσφέρει το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» φτάνουν το 20% για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το 40% για ηλεκτρικό ποδήλατο:


Πώς γίνεται η αίτηση για ηλεκτρικό ποδήλατο ή αυτοκίνητο -Τα 10 βήματα
Η διαδικασία υποβολής αίτησης στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά» είναι ίδια, είτε πρόκειται για ηλεκτρικό ποδήλατο, είτε για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δίκυκλο ή τρίκυκλο. «Το “κλειδί” είναι η προσφορά. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πάρει μια προσφορά από την επιχείρηση από την οποία σχεδιάζει να αγοράσει το ηλεκτρικό όχημα και να την καταχωρίσει στο σύστημα» εξηγεί η ίδια πηγή από το ΥΠΕΝ.

Πόσο απλή όμως είναι η διαδικασία υποβολής αίτησης στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά»; Η είσοδος στο σύστημα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet και ακολουθούν τα εξής βήματα:

Αρχικά επιλέγετε το όχημα (ΙΧ, ποδήλατο ή δίκυκλο/τρίκυκλο (L1e έως L4e).
Στη συνέχεια γράφετε το μοντέλο που έχετε επιλέξει και την τιμή όπως αναγράφεται στην προσφορά που έχετε λάβει. Προσοχή, σε αυτό το πεδίο αναγράφεται η τιμή χωρίς τον ΦΠΑ.
Η πλατφόρμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» υπολογίζεται αυτόματα το ποσό της επιδότησης.
Αν υπάρχει βούληση απόσυρσης οχήματος, τότε επιλέγετε No ή Yes, αντίστοιχα.
Στο επόμενο πεδίο υπάρχει η επιλογή φυσικού προσώπου (ΑΜΕΑ, τρίτεκνος, πολύτεκνος)
Στη συνέχεια, δηλώνονται οι επιλογές φορτιστή και ειδικής κατηγορίας και υπολογίζονται αυτόματα τα επί μέρους ποσά επιδότησης, καθώς και το συνολικό.
Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή του τρόπου πληρωμής.
Στο τέλος, ο χρήστης πατά το πλήκτρο αποθήκευση.
Τότε ανοίγει ένα νέο πλαίσιο για την υποβολή των δικαιολογητικών. Υπάρχει ένα ειδικό πλαίσιο για τον τύπο εγγράφου. Μετά την επιλογή του, πατάτε υποβολή.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται και ο χρήστης βλέπει τον αριθμό της αίτησης επιδότησης για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά».
Η πλατφόρμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»:


Δείτε τον οδηγό του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» -η πλατφόρμα βρίσκεται σε αυτόν τον σύνδεσμο– με όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία επιδότησης αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ηλεκτρικού ποδηλάτη, ή και δίκυκλου/τρίκυκλου

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα