Πώς να καθαρίσεις την οθόνη του PC σου “σωστά” χωρίς να κάνεις ζημιά!!!

Εκεί που κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή ή το laptop σας, ξαφνικά το φως του ήλιου «χτυπά» την οθόνη και βλέπετε πως είναι γεμάτη σημάδια και σκόνη. Μπορεί να τα είχατε δει εδώ και καιρό και να τα αγνοούσατε, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να καθαριστούν. Λίγο-πολύ, όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση.

Ενώ το καθάρισμα της οθόνης του υπολογιστή σας είναι μια απλή διαδικασία, υπάρχουν μερικοί σημαντικοί κανόνες που πρέπει να θυμάστε για να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε με ασφάλεια.

Tι πρέπει να γνωρίζετε πριν καθαρίσετε μια οθόνη υπολογιστή

Οι οθόνες υπολογιστών δεν είναι όλες ίδιες, και έτσι δεν μπορούν όλες να καθαριστούν με τον ίδιο τρόπο. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ανεξάρτητα από τον τύπο της οθόνης σας, αλλά είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι οι οθόνες βγαίνουν σε δύο κατηγορίες:

Οθόνες με επικάλυψη γυαλιού: Οι οθόνες σε νεότερα iMac και MacBooks έχουν επικάλυψη από γυαλί. Οι γυάλινες οθόνες είναι λίγο λιγότερο ευαίσθητες από τις οθόνες LCD ή LED και οι ήπιες λύσεις καθαρισμού, όπως το οινόπνευμα, είναι γενικά ασφαλείς στη χρήση τους.

Οθόνες LCD ή LED: Οι υπολογιστές με Windows και οι περισσότερες οθόνες αφής και ματ οθόνες, συνήθως δεν είναι επικαλυμμένες με γυαλί. Θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα με αυτές τις οθόνες, ώστε να μην καταστρέψετε τα pixel που αποτελούν την οθόνη.

Για να καθαρίσετε μια οθόνη υπολογιστή, χρειάζεστε μόνο δύο πράγματα: Ένα πανί μικροϊνών και φιλτραρισμένο ή αποσταγμένο νερό.

Εάν θέλετε κάποια επιπλέον βοήθεια, ένα ισοδύναμο μείγμα νερού και ξιδιού είναι ασφαλές ανεξάρτητα από τον τύπο της οθόνης σας. Εάν γνωρίζετε ότι η οθόνη σας είναι επικαλυμμένη με γυαλί, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ισοδύναμο μείγμα νερού και 70% οινόπνευμα εντριβής.

Τι χρειάζεστε:

  • Δύο πανιά μικροϊνών χωρίς χνούδι
  • Αποσταγμένο νερο
  • Αποσταγμένο λευκό ξύδι (προαιρετικό)
  • 70% ισοπροπυλική αλκοόλη (προαιρετικά, μόνο για οθόνες που δεν είναι LCD / LED)
  • Απολυμαντικά μαντηλάκια (προαιρετικά, μόνο για οθόνες που δεν είναι LCD / LED)

Πώς να καθαρίσετε μια οθόνη υπολογιστή

Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας. Για λόγους ασφαλείας, ξεκινήστε αφήνοντας τη συσκευή να κρυώσει εντελώς. Η σκόνη, τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι λεκέδες είναι επίσης ευκολότερο να εντοπιστούν σε μια μαύρη οθόνη.

Σκουπίστε τη σκόνη με ένα στεγνό πανί. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί μικροϊνών χωρίς χνούδι για να σκουπίσετε απαλά τυχόν ορατή σκόνη και βρωμιά. Εάν είναι απαραίτητο, ασκήστε ελαφρά πίεση για να αφαιρέσετε τους λεκέδες.
Εάν παραμείνουν τα σημάδια, σκουπίστε με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί. Για οθόνες με επικάλυψη από γυαλί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα ίσων μερών νερού και ξυδιού ή οινοπνεύματος εντριβής. Για οθόνες LED ή LCD, χρησιμοποιήστε μόνο νερό. Ψεκάστε ή χτυπήστε ελαφρά το διάλυμα απευθείας στο πανί και σκουπίστε προσεκτικά την οθόνη από αριστερά προς τα δεξιά.

Γυαλίστε τη με ένα στεγνό πανί και αφήστε τη να στεγνώσει με τον αέρα. Εάν παραμείνουν ραβδώσεις μόλις στεγνώσει η οθόνη, περάστε τις απαλά με το στεγνό πανί. Προτού ενεργοποιήσετε ξανά τον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας, αφήστε την οθόνη να στεγνώσει εντελώς.

Σημείωση: Η Apple ισχυρίζεται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια απολύμανσης 70% ισοπροπυλίου για να καθαρίσετε οποιοδήποτε προϊόν της Apple. Απλώς θυμηθείτε να μην μπει υγρό στις θύρες ή τα ανοίγματα της συσκευής -για να το αποφύγετε αυτό, ίσως θα πρέπει να στύψετε το μαντιλάκι για να αφαιρέσετε τυχόν υγρό που περισσεύει πριν το χρησιμοποιήσετε.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα