Τεράστια διαρροή του μελλοντικού Android 12, μας δείχνει τι νέο θα δούμε! Πως σας φαίνονται τα νέα χαρακτηριστικά!?

Το Android 12 είναι ήδη διαθέσιμο ως προεπισκόπηση προγραμματιστή, η οποία έχει εξεταστεί εκτενώς. Όμως γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η Google δεν μας έχει δείξει ακόμα όλα της τα χαρτιά και μπορεί να σχεδιάζει μερικές πιο δραστικές αλλαγές από ό, τι είναι ορατές στην τρέχουσα διαθέσιμη έκδοση πριν από την κυκλοφορία κάτι που το βλέπουμε εδώ. Το XDA κατάφερε να πάρει το χέρι του μια μη κυκλοφορούμενη έκδοση του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος και μας δίνει μια επισκόπηση πολλών πιθανώς επερχόμενων λειτουργιών.

Η έκδοση Android 12 XDA που διέρρευσε προέρχεται από μια ανώνυμη πηγή και είναι λίγο πιο ασταθής από την τρέχουσα επίσημη προεπισκόπηση προγραμματιστή. Ωστόσο, έρχεται με μερικά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και σχεδιαστικά “τσιμπήματα” που αναμένουμε ότι θα βελτιωθούν στην επόμενη δημόσια διαθέσιμη κυκλοφορία.

Το XDA αναφέρει ότι έχουν βελτιωθεί ορισμένες ήδη ανακαλυφθείσες λειτουργίες. Η κύλιση των στιγμιότυπων οθόνης είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση σε εξέλιξη, με το εργαλείο τώρα να σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια τμήματα της οθόνης θέλετε να καταγράψετε αντί να κάνετε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη σας. Υπάρχει επίσης πρόοδος στο App Pairs, μια ιδέα που παρουσιάστηκε αρχικά από τη Samsung και σας επιτρέπει να ανοίξετε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα με μια συντόμευση. Στην κυκλοφορία που διέρρευσε, είναι πλέον δυνατό να αλλάξετε τη θέση των εφαρμογών πατώντας δύο φορές το περίγραμμα μεταξύ τους.

Υπάρχουν επίσης μερικά νέα πράγματα να περιμένουμε. Η Google φαίνεται να εργάζεται σε μια επιλογή για να κρατήσετε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για να καλέσετε τον Βοηθό, μια δυνατότητα που διαδόθηκε από πολλούς κατασκευαστές τηλεφώνων. Η προαιρετική ρύθμιση θα σας δώσει έναν ακόμη τρόπο να καλέσετε τον Βοηθό εκτός από την ολίσθηση προς τα πλάγια από την κάτω γωνία ή τη συντόμευση της αρχικής οθόνης στη γραμμή αναζήτησης. Υπάρχει ένα νέο πλακίδιο γρήγορης ρύθμισης για τις κάρτες και τα χειριστήρια της συσκευής σας ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα. Η Google φαίνεται επίσης να εργάζεται σε μια αρχική οθόνη διπλού πίνακα για tablet, μια γραμμή αναζήτησης στο εργαλείο επιλογής widget και, φυσικά, υποστήριξη για τα πιο πρόσφατα emoji.

Το XDA αποκάλυψε μερικές πιο σημαντικές αλλαγές στο UI σε αυτήν την μη κυκλοφορημένη έκδοση του Android 12. Υπάρχει ένας νέος πίνακας έντασης που μοιάζει με το κρυφό έντονο ρυθμιστικό φωτεινότητας που εντοπίστηκε προηγουμένως στο λειτουργικό σύστημα, με τα κουμπιά και το ρυθμιστικό να ταιριάζουν με το τρέχον θέμα συστήματος. Το ίδιο ρυθμιστικό φωτεινότητας έχει επίσης ανανεωθεί λίγο. Φαίνεται επίσης ότι η Google θέλει να εισαγάγει αυτόματες οθόνες splash για όλες τις εφαρμογές με βάση το θέμα του συστήματός σας, κάτι που θα πρέπει να προσφέρει μια πολύ πιο ομαλή εμπειρία κατά το άνοιγμα εφαρμογών με λευκές οθόνες splash στη μέση της νύχτας. Στη συνέχεια, υπάρχουν βελτιώσεις στο νέο κινούμενο σχέδιο κυματισμού υπερβολικής κίνησης, στη διαδικασία ανοίγματος του συρταριού και στο εφέ κυματισμού φόρτισης, κάνοντας ομαλότερες, πιο παιχνιδιάρικες τις μεταβάσεις.

Υπάρχουν επίσης κάποιες αλλαγές στο απόρρητο. Η XDA ανακάλυψε νέα μηνύματα πρόσβασης στο πρόχειρο, προειδοποιώντας σας όταν μια εφαρμογή αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα ή το κείμενο που αντιγράψατε. Από το Android 10, η πρόσβαση στο πρόχειρο είναι διαθέσιμη μόνο για εφαρμογές προσκηνίου, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή η διατήρηση αυτών των ελέγχων. Η Google εργάζεται επίσης για βελτιωμένες άδειες ειδοποιήσεων, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να τροποποιήσετε την πόση πρόσβαση σε ειδοποιήσεις έχει η λεγόμενη υπηρεσία ακροατή ειδοποιήσεων. Πρόκειται για εφαρμογές όπως το Android Auto που πρέπει να μεταδίδουν τις ειδοποιήσεις σας σε άλλη οθόνη ή συσκευή. Θα μπορούσατε πιθανώς να τους επιτρέψετε να μη δουν τίποτα άλλο από τις ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, συνομιλία, θέτοντας την προεπιλογή ή την σιωπηλή (ή συνδυασμό οποιωνδήποτε από αυτές), εάν δεν νομίζετε ότι χρειάζονται πρόσβαση σε όλα. Ένας νέος διάλογος για την άδεια τοποθεσίας σάς δίνει μια καλύτερη κατανόηση του πόσο καλά θέλετε μια εφαρμογή να μπορεί να παρακολουθεί τη θέση σας – η Google έχει προσθέσει σχήματα που απεικονίζουν την κατά προσέγγιση ή την ακριβή τοποθεσία.

Η Google αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη προεπισκόπηση του Android 12 για προγραμματιστές αργότερα αυτόν τον μήνα, αλλά είμαστε δύσπιστοι εάν η Google θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνατότητες που βρέθηκαν από το XDA. Είναι πιθανό η εταιρεία να θέλει να τα ανακοινώσει επίσημα και με πολλή φαντασία στο φετινό συνέδριο προγραμματιστών Google I / O, που προγραμματίστηκε για τις 18-20 Μαΐου. Αυτή θα ήταν επίσης η ημερομηνία που περιμένουμε την πρώτη έκδοση beta του Android 12 που αντιμετωπίζει ο καταναλωτής, οπότε θα ήταν λογικό να αφήσουμε τις μεγαλύτερες αλλαγές διεπαφής σε αυτήν την έκδοση – μετά από όλα, οι προεπισκοπήσεις προγραμματιστών προορίζονται αποκλειστικά για προγραμματιστές που θέλουν να λάβουν οι εφαρμογές τους είναι έτοιμες για νέες δυνατότητες και API πριν από την κυκλοφορία.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα