Το Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του αλλάζει τον τρόπο διεξαγωγής των συνελεύσεων στις πολυκατοικίες!

Παρελθόν φαίνεται πως θα αποτελεί σύντομα η συγκέντρωση των ιδιοκτητών και ενοικιαστών στην είσοδο της πολυκατοικίας ώστε να παρθούν αποφάσεις στο πλαίσιο της συγκέντρωσης. Τη «νέα εποχή» στις συνελεύσεις των πολυκατοικιών εγκαινίασε με μια του απόφαση το Πρωτοδικείο της Αθήνας, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Συγκεκριμένα το Τμήμα Μισθωτικών Διαφορών του Πρωτοδικείου έκρινε πως ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχη ρητή πρόβλεψη στον κανονισμό της πολυκατοικίας, η λήψη αποφάσεων για τα καθημερινά προβλήματα μέσω της διαδικτυακής ψηφοφορίας είναι απόλυτα νόμιμη.

Η υπόθεση που έφτασε στη Δικαιοσύνη, αφορούσε διαρροή λυμάτων και προβλήματα στο αποχετευτικό σύστημα της πολυκατοικίας. Με πρωτοβουλία της διαχειρίστριας διενεργήθηκε αυτοψία από το Γενικό Κλιμάκιο Δημόσιας Υγείας. Η υπηρεσία σε έγγραφό της περιγράφει τα ευρήματα αλλά δηλώνει αναρμόδια να εντοπίσει τα ακριβή αίτια της διαρροής στην πολυκατοικία. Παράλληλα καθιστά υπεύθυνη τη διαχειρίστρια για ανεύρεση λύσης.


Ως όφειλε η διαχειρίστρια λαμβάνει δύο οικονομικές προσφορές και ενημερώνει σχετικά με ηλεκτρονικά μηνύματα τους ιδιοκτήτες. Και πάλι μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενημερώνει τους ιδιοκτήτες πως η πλειοψηφία συμφώνησε με την επιλογή της προσφοράς. Ο ενάγων από την πλευρά του και όπως προκύπτει από το ιστορικό της δικαστικής απόφασης, δια της ίδιας οδού ενημέρωσε πως είχε στη διάθεσή του μια οικονομικότερη προσφορά.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιείται έκτακτη γενική συνέλευση με φυσική παρουσία μόνο συνιδιοκτητών, στην οποία παρουσιάστηκαν άλλες προτάσεις. Τελικά η πρόταση για τρίτη προσφορά απορρίφθηκε, καθώς ο τεχνικός δεν μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς. Η δικαστής που εξέδωσε την απόφαση έλαβε υπόψη της το γεγονός ότι όλοι οι ιδιοκτήτες, πολλοί εκ των οποίων διαμένουν σε άλλη πόλη εκτός Αθηνών και κάποιοι εκτός Ελλάδας, είχαν λάβει γνώση της προσφοράς και ουδείς αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.


Σε κάθε περίπτωση πάντως ο ενάγων έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό.

 

Ειδικές προσφορές


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα