Αν παιρνείς συχνά ασπιρίνη…. Προσοχή στη δοσολογία!!! Νέα έρευνα για την τακτική λήψη

Μοίρασε την γνώση...

Μια ασυνήθιστη μελέτη στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες ασθενείς με καρδιακές παθήσεις οι οποίοι έπαιρναν ασπιρίνη χαμηλής ή κανονικής δοσολογίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι και οι δύο δοσολογίες φαίνονται εξίσου ασφαλείς και αποτελεσματικές για την πρόληψη πρόσθετων καρδιακών προβλημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Αλλά υπάρχει μια μεγάλη προειδοποίηση: Πρώτον η υγεία των συμμετεχόντων παρακολουθήθηκε διαδικτυακά και μόνον. Δεύτερον, οι συμμετέχοντες έδειξαν τόσο μεγάλη προτίμηση για την ασπιρίνη χαμηλής δόσης που δεν είναι σαφές εάν τα αποτελέσματα μπορούν να αποδείξουν ότι οι θεραπείες είναι πραγματικά ισοδύναμες. Οι μισοί που είχαν οδηγίες από τους ερευνητές να παίρνουν την υψηλότερη δοσολογία, είτε έπαιρναν ούτως ή άλλως την χαμηλότερη, είτε σταμάτησαν εντελώς να παίρνουν τακτικά ασπιρίνη.

banner

«Οι ασθενείς βασικά αποφάσισαν μόνοι τους τι ήθελαν να πάρουν επειδή αγόραζαν την ασπιρίνη από μόνοι τους”, δήλωσε ο δρ. Salim Virani, καρδιολόγος στο Baylor College of Medicine, ο οποίος δεν είχε κανένα ρόλο στη μελέτη.

Διαφήμιση

Επίσης, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για την λήψη της υψηλότερης δοσολογίας (ασπιρίνη 325 mg), την οποία πολλοί γιατροί υπέθεταν ότι θα λειτουργούσε καλύτερα από την ασπιρίνη των 81 mg, είπε ο ίδιος.

Google news

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό New England Journal of Medicine και συζητήθηκαν σε συνέδριο του American College of Cardiology.

Zaful WW Wondershare WW

Καρδιά: Ο ρόλος της ασπιρίνης
Η ασπιρίνη βοηθάει στην πρόληψη θρόμβων στο αίμα, αλλά δεν συνιστάται σε υγιείς ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει καρδιακές παθήσεις επειδή ενέχει κίνδυνο για αιμορραγίες. Τα οφέλη της είναι ξεκάθαρα, ωστόσο, για άτομα που έχουν ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή, χειρουργική επέμβαση παράκαμψης (bypass) ή φραγμένες αρτηρίες που απαιτούν στεντ.

Αλλά η βέλτιστη δοσολογία δεν είναι γνωστή και η μελέτη είχε ως στόχο να συγκρίνει την χαμηλή και μέτρια δοσολογία σε πραγματικό περιβάλλον.


Ασπιρίνη για την καρδιά: Πώς έγινε η έρευνα
Περίπου 15.000 άτομα έλαβαν προσκλήσεις για συμμετοχή μέσω αλληλογραφίας, email ή τηλεφωνικής κλήσης και εγγράφηκαν σε έναν ιστότοπο όπου επέστρεφαν κάθε τρεις έως έξι μήνες για παρακολούθηση. Ένα δίκτυο συμμετεχόντων κέντρων υγείας παρείχε ιατρικές πληροφορίες για τους συμμετέχοντες.

Στους συμμετέχοντες ανατέθηκε τυχαία να λαμβάνουν ασπιρίνη χαμηλής ή κανονικής δόσης, την οποία αγόραζαν μόνοι τους. Σχεδόν όλοι έπαιρναν ασπιρίνη προτού καν ξεκινήσει η μελέτη και το 85% ήταν ήδη σε χαμηλή δοσολογία, οπότε «ήταν εξαρχής μια δύσκολη υπόθεση» να κάνουν τους συμμετέχοντες να ακολουθούν τη δόση που τους έλεγαν, είπε ο δρ. Virani.

Μετά από περίπου δύο χρόνια, περίπου το 7% κάθε ομάδας είχε πεθάνει ή νοσηλευόταν για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα ασφάλειας ήταν επίσης παρόμοια: λιγότερο από το 1% είχε σοβαρή αιμορραγία που απαιτούσε νοσηλεία και μετάγγιση αίματος.

Σχεδόν το 41% ​​εκείνων που είχαν οδηγίες να παίρνουν την υψηλότερη δόση άλλαξαν κάποια στιγμή στην χαμηλότερη και αυτό το υψηλό ποσοστό “μπορεί να κρύβει μια ακόμα μεγαλύτερη διαφορά” στην ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο δρ. Colin Baigent από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας
Ένας επικεφαλής της μελέτης, ο δρ. Schuyler Jones του Πανεπιστημίου Duke, δήλωσε ότι η μελέτη εξακολουθεί να παρέχει πολύτιμη καθοδήγηση. Εάν οι ασθενείς λαμβάνουν τώρα ασπιρίνη χαμηλής δόσης, “η παραμονή σε αυτή τη δόση είναι η σωστή επιλογή”, ​​είπε. Αλλά και εκείνοι που τα πηγαίνουν καλά με 325 mg τώρα ίσως πρέπει να συνεχίσουν αλλά και να μιλήσουν με τους γιατρούς τους σε περίπτωση που έχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες.

Για νέους ασθενείς, «γενικά προτείνουμε να ξεκινήσουν με τη χαμηλή δόση», δήλωσε ο δρ. Jones.

Ο δρ. Virani είπε ότι οι ασθενείς πρέπει να θυμούνται ότι η ασπιρίνη είναι φάρμακο και ότι παρόλο που πωλείται χωρίς ιατρική συνταγή, πρέπει να μην παίρνουν αποφάσεις για τη χρήση της από μόνοι τους:

«Μην αλλάζετε τη δόση και μην σταματάτε χωρίς να μιλήσετε στον γιατρό σας. Αυτό είναι σημαντικό, ειδικά για μια θεραπεία όπως η ασπιρίνη».


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram