Δείτε το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Formula 1 που….πετάει!!! (vid+photo)

Μοίρασε την γνώση...

Σε κατασκευαστικό στάδιο βρίσκεται το πρώτο ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο στον κόσμο, που μπορεί να πιάσει τα 100 χλμ την ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για το Airspeeder Mk3, που αναμένεται ότι θα πραγματοποιήσει την πρώτη του τηλεκατευθυνόμενη δοκιμή το καλοκαίρι, με στόχο την επόμενη χρονιά να ξεκινήσουν επανδρωμένες δοκιμές.

banner

Η κατασκευή γίνεται από την εταιρεία Alauda Aeronautics στην Αδελαΐδα. Το όνομα Airspeeder προέρχεται από την εταιρεία που το κατασκεύασε, ενώ ήδη στη γραμμή παραγωγής βρίσκονται οκτώ ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Το Airspeeder είναι πλήρως ηλεκτρικό ενώ υπάρχει δυνατότητα εξ αποστάσεως χειρισμού τους. Τους επόμενους μήνες θα κατέβει σε αγώνες σε τρεις ηπείρους. Το σκάφος Octocopter διαθέτει οκτώ πτερύγια στροφών, που περιβάλλον ένα κεντρικό πιλοτήριο με ίνες άνθρακα, με ικανότητα να πετύχει τελική ταχύτητα 120 χλμ και χρησιμοποιεί LiDAR, RADAR και μηχανική όραση.

Google news

Σύμφωνα με απάντηση της εταιρείας που επικαλείται η DailyMail, οι πληροφορίες για το κόστος παραγωγής είναι εμπιστευτικές με τις ομάδες που το έχουν παραγγείλει. Οι προγραμματιστές υποστηρίζουν ότι οι εφαρμογές των αγώνων θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των ιπτάμενων αυτοκινήτων και θα οδηγήσουν σε μαζικότερη παραγωγή.

Wondershare WW Geekmaxi Many GEOs

Η ανακοίνωση έρχεται τρεις μήνες αφότου το πρωτότυπο της Airspeeder βγήκε εκτός ελέγχου στο αεροδρόμιο Γκούντγουντ στο Δυτικό Σάσεξ. Το ιπτάμενο όχημα, που ελέγχεται τηλεκατευθυνόμενα, ανέβηκε περίπου 8.000 πόδια σε διαδρομή πτήσης, πριν συντριβεί. Πάντως ο ιδρυτής της εταιρείας Μάθιου Πίρσον υποστηρίζει ότι μερικά από τα πρώτα οχήματα Mercedes, Bentley και Renault ήταν αγωνιστικά. Όπως λέει, οι εταιρείες ήξεραν ότι για να προωθήσουν τα αυτοκίνητά τους, θα πρέπει πρώτα να τα λανσάρουν σε αγώνες, μια φιλοσοφία που ακολουθεί και η Airspeeder.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας εξηγούν ότι το Airspeeder MK3 είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας της μηχανικής, δοκιμών και ανάπτυξης, με σκοπό τη δημιουργία ηλεκτρικού ιπτάμενου αυτοκινήτου απόλυτης απόδοσης.


Ο σχεδιασμός αποτελεί συνδυασμό ενός ελικοπτέρου, ενός μαχητικού αεροσκάφους και ενός αυτοκινήτου της Formula 1, απ΄ όπου έχει γίνει δανεισμός του πιλοτηρίου. Ο επικεφαλής σχεδιασμού επισημαίνει ότι τα AirSpeeder είναι τα πρώτα αγωνιστικά αεροσκάφη.

Αρχικά έγινε έρευνα στις κλασικές μορφές αγωνιστικών αυτοκινήτων από τη δεκαετία του 1950 και του 1960, όταν διδόταν έμφαση τόσο στο τεχνολογικό όσο και στο σχεδιαστικό κομμάτι. Στόχος των κατασκευαστών είναι να προσδώσουν στο Mk3 χαρακτηριστικά που δεν έχουν υπάρξει ποτέ μέχρι στιγμής. Το Airspeeder θα τροφοδοτείται από επανασχεδιασμένες μπαταρίες, που θα προσφέρουν 90% περισσότερη χωρητικότητα με μόνο 50% αύξηση βάρους.

Οι μπαταρίες θα μπορούν να ρυθμίζονται για να προσφέρουν διαφορετική ισχύ, ενώ με βάση ένα καινοτόμο σύστημα θα είναι εύκολη η απομάκρυνση και αντικατάστασή τους σε μόλις 14 δευτερόλεπτα.

Το πλήρωμα εδάφους θα μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση του AirSpeeder χάρη στα υπερσύγχρονα συστήματα τηλεμετρίας, που θα ανακτούν terabyte δεδομένων από αισθητήρες, που θα βρίσκονται σε κάθε σημείο του σκάφους.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram