Η Apple ενημερώνει ότι η παρακολούθηση από “άγνωστα” AirTag, θα ενεργοποιήσει μία προειδοποίηση στο iPhone σας!

Οι MacRumors ανέφεραν ότι η Apple έχει μοιραστεί σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο “Find My” και τον μηχανισμό ασφαλείας στα AirTag για την αποφυγή περιττής παρακολούθησης.

Ένα από τα μεγαλύτερα μέτρα είναι ότι το iPhone μπορεί να εντοπίσει εάν ένα άγνωστο AirTag παρακολουθεί ένα άτομο για ένα χρονικό διάστημα. Εάν αυτό συμβεί δυστυχώς, το iPhone θα εμφανίσει μία ειδοποίηση.

Η Apple AirTag συμμετέχει σε μια ήδη γεμάτη αγορά. Τα τελευταία χρόνια, η Tile και άλλες εταιρείες έχουν παραγάγει πολλούς ιχνηλάτες αντικειμένων. Επομένως, οι προκλήσεις που αντιμετώπισε η Apple κατά την ανάπτυξη του AirTag δεν ήταν εντελώς νέες. Ωστόσο, μετά την είσοδο της Apple σε μια αγορά, συνήθως οδηγεί σε αυξημένο έλεγχο των πραγματικών επιπτώσεων των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Από την ανακοίνωσή της τον Απρίλιο, η Apple έχει επιτελέσει μια καλή ισορροπία στη διατήρηση της διαφάνειας των AirTags και των μηχανισμών στο δίκτυο “Εύρεση μου”, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αποκαλύπτονται ανεπαρκείς πληροφορίες έτσι ώστε οι πιθανοί ιχνηλάτες να βρίσκουν και να χρησιμοποιούν το σύστημα πλησιάζω. Η Apple δήλωσε δημοσίως ότι εάν ένα AirTag που δεν σχετίζεται με το iPhone, παρακολουθεί για “μεγάλο χρονικό διάστημα”, το iPhone του χρήστη θα το βρει.

Αλλά μέχρι τώρα, η Apple δεν έχει αναφέρει κάτι περαιτέρω. Σε μια δήλωση προς τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης “Fast Company” σχετικά με τις ανησυχίες ότι το AirTag μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανεπιθύμητη παρακολούθηση, η Apple δήλωσε ότι μόλις οι χρήστες φτάσουν στη διεύθυνση κατοικίας τους ή σε συχνά επισκέψιμες τοποθεσίες που είναι γνωστές από το iPhone, θα ενεργοποιήσει στο iPhone προειδοποίηση για άγνωστο AirTag.

Η Apple έχει θεσπίσει ορισμένα μέτρα προστασίας σε αυτό το σύστημα. Για παράδειγμα, εάν είστε χρήστης iPhone και κάποιος σας τοποθετήσει ένα AirTag, το τηλέφωνό σας θα σας υπενθυμίσει ότι ένα AirTag που δεν σας ανήκει “κινείται μαζί σας”. Η Apple δεν καθόρισε την ταχύτητα και τη συχνότητα αυτής της υπενθύμισης, αλλά αναφέρει σίγουρα για όταν φτάνετε στο σπίτι σας (η διεύθυνση που είναι αποθηκευμένη στην κάρτα Apple “Me”) ή το τηλέφωνό σας αναγνωρίσει κάποια άλλα μέρη που επισκέπτεστε συχνά, οπότε θα ενεργοποιήσει την υπενθύμιση ανίχνευσης. Η Apple αρνήθηκε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες, επικαλούμενη τα συμφέροντα της δημόσιας ασφάλειας.

Παρόλο που δεν είναι πλήρως κατανοητό σύμφωνα με τη δήλωση και την αναφορά, εάν ένας χρήστης που ταξιδεύει όχι στην τυπική διεύθυνση του σπιτιού του, εάν το iPhone ενδέχεται να ηχήσει κάποιο συναγερμό μετά από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο που δεν έχει αποκαλυφθεί. Η διεύθυνσης οικίας που περιγράφεται στο “Fast Company” ενδέχεται να μην είναι η πρώτη ένδειξη που χρησιμοποιείται από το iPhone για να υπενθυμίζει στους χρήστες, αλλά μια εγγύηση στην περίπτωση του “μεγάλου χρόνου” χωρίς να έχει υπενθυμίσει.

Σύμφωνα με την αναφορά της “Fast Company”, εάν ο ιχνηλάτης χρησιμοποιεί το AirTag για να παρακολουθεί τους χρήστες iPhone και θα ειδοποιείται μόνο όταν φτάνουν στο σπίτι, τότε ο ιχνηλάτης πιθανότατα έχει ήδη την τοποθεσία του σπιτιού του. Η Apple πρέπει να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ειδοποιήσεις iPhone.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα