Η εφαρμογή Instagram στα Windows 10 βασίζεται πλέον στο Microsoft Edge!

Το κατάστημα εφαρμογών των Windows 10 εξακολουθεί να αγνοείται από κορυφαίες εταιρείες και τείνει να είναι μεγάλη είδηση όταν ένας τεχνολογικός γίγαντας αποφασίζει να κυκλοφορήσει μια νέα ενημέρωση για την εφαρμογή τους. Όπως και το Uber, το Facebook μετέτρεψε επίσης την εγγενή εφαρμογή Instagram για τα Windows 10 σε μια PWA, η οποία είναι βασικά μια αναδίπλωση ιστού του Instagram.com

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Instagram για Windows 10 ενημερώθηκε και μετατράπηκε σε PWA με βάση το Chromium Edge. Η παλιά εφαρμογή Instagram, η οποία ήταν επίσης μια εφαρμογή ιστού, βασίστηκε στο κλασικό Microsoft Edge. Αυτή η νέα έκδοση χρησιμοποιεί το Chromium Edge και το WebView 2.

Φυσικά, το PWA με βάση το Chromium Edge προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία και συνοδεύεται από επιπλέον δυνατότητες. Ένα τέτοιο νέο χαρακτηριστικό είναι ένα νέο μενού έλλειψης, το οποίο σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε επεκτάσεις και άλλες επιλογές που βρίσκονται στο Microsoft Edge.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εφαρμογή Instagram για Windows δεν χάνει καμία λειτουργικότητα μετά την ενημέρωση και λειτουργίες όπως τα άμεσα μηνύματα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα.

Παρόλο που μπορείτε να στείλετε άμεσα μηνύματα, εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η δημοσίευση φωτογραφιών στη σελίδα σας και δεν γνωρίζουμε πότε το Facebook θα επιτρέψει την υποστήριξη αυτής της βασικής λειτουργικότητας στην εφαρμογή ιστού.

Προς το παρόν, εάν θέλετε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες στο Instagram, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητά. Βέβαια υπάρχει κόλπο να το κάνετε και από τον υπολογιστή σας, με κάποιο extension μέσω του Google Chrome.

Η ενημερωμένη έκδοση του Instagram φαίνεται να κυκλοφορεί σταδιακά σε συσκευές και ενδέχεται να μην είναι παρούσα σε όλους τους χρήστες. Εγώ πάντως όπως βλέπετε την κατέβασα την εφαρμογή μια χαρά, οπότε δεν θα έχετε λογικά κάποιο θέμα και εσείς.

Επερχόμενες βελτιώσεις PWA για Windows 10

Με κάθε ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10, η Microsoft προσπάθησε να κάνει τις προοδευτικές εφαρμογές ιστού (PWA) περισσότερο σαν τις εγγενείς εφαρμογές των Windows. Στην επόμενη έκδοση του Edge, η Microsoft σχεδιάζει να βελτιώσει την εμφάνιση των εφαρμογών ιστού με τη λειτουργία “Παράθυρο ελέγχου”, η οποία προορίζεται να προσθέσει υποστήριξη για τη γραμμή αναζήτησης όπως και άλλες δυνατότητες σε PWA.

Η δυνατότητα επικάλυψης παραθύρων ελέγχου επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσθέσουν στοιχεία ελέγχου στη γραμμή τίτλου της εφαρμογής ιστού. Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να προσθέσουν λογότυπα, γραμμή αναζήτησης ή εναλλαγή προφίλ, παρόμοια με τη γραμμή τίτλου που διατίθεται στο Microsoft Teams ή στο Spotify.

Η Microsoft εξακολουθεί να εργάζεται σε αυτήν τη δυνατότητα και θα ωφελήσει όλες τις εφαρμογές ιστού, όπως το Twitter και το Instagram. Εάν είστε προγραμματιστής, μπορείτε να δοκιμάσετε την υποστήριξη για το Παράθυρο ελέγχου επικάλυψης μεταβαίνοντας στο chrome: // flags.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα