Η Google θέλει να ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων εξ ορισμού!

Η Google προσπαθεί να ωθήσει όλους τους χρήστες της να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον  έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), ο οποίος μπορεί να εμποδίσει τους εισβολείς να πάρουν τον έλεγχο των λογαριασμών σας χρησιμοποιώντας παραβιασμένα διαπιστευτήρια ή να μαντέψουν τους κωδικούς πρόσβασης.

“Σύντομα θα ξεκινήσουμε αυτόματα την εγγραφή χρηστών στο 2SV εάν οι λογαριασμοί τους έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα”, αποκάλυψε σήμερα ο Mark Risher, Διευθυντής Διαχείρισης Προϊόντων, Ταυτότητας και Ασφάλειας Χρήστη της Google.

Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στην αύξηση της ασφάλειας των λογαριασμών των χρηστών Google, καταργώντας την «μοναδική μεγάλη απειλή», κάνοντας εύκολη την εισβολή: κωδικούς πρόσβασης που είναι δύσκολο να τους θυμηθούν και, ακόμη χειρότερα, εύκολο να κλαπεί μέσω παραβιάσεων δεδομένων και ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Στην πρώτη αυτής της διαδικασίας, η εταιρεία θα ζητήσει από τους χρήστες που έχουν ήδη εγγραφεί στο 2FA (γνωστός και ως επαλήθευση σε 2 βήματα ή 2SV) να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους πατώντας σε μια ερώτηση της Google στα smartphone τους όποτε συνδέονται.

Για να εγγραφείτε στον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τον Λογαριασμό σας Google αυτήν τη στιγμή, μεταβείτε εδώ και κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη” για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και να εμποδίσετε τους εισβολείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας

“Η χρήση της κινητής συσκευής για σύνδεση, δίνει στους χρήστες μια πιο ασφαλή εμπειρία ελέγχου ταυτότητας από τους κωδικούς πρόσβασης μόνο”, πρόσθεσε ο Risher.

Τον Ιανουάριο του 2020, η Google ανακοίνωσε ότι τα iPhone που χρησιμοποιούν iOS 10 ή μεταγενέστερη έκδοση θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως κλειδιά ασφαλείας για την επαλήθευση των συνδέσεων σε συσκευές Chrome OS, iOS, macOS και Windows 10 χωρίς σύζευξη.

Προηγουμένως, η εταιρεία έκανε επίσης χρήση του κλειδιού ασφαλείας, που είναι ενσωματωμένο στα τηλέφωνα Android, με Android 7.0+ (Nougat) και άνω, γενικά διαθέσιμα και επέτρεψε στους χρήστες iOS να επαληθεύσουν τις εισόδους στις υπηρεσίες Google και Google Cloud χρησιμοποιώντας τηλέφωνα Android που έχουν ρυθμιστεί ως κλειδιά ασφαλείας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του τηλεφώνου σας ως κλειδιού ασφαλείας λογαριασμού Google μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πώς ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προστατεύει τον λογαριασμό σας

Μόλις ενεργοποιηθεί το 2FA στον λογαριασμό σας (διαμορφωμένο ώστε να λειτουργεί μέσω κωδικών κειμένου / φωνητικών μηνυμάτων, της εφαρμογής Επαληθευτής Google ή με κλειδιά ασφαλείας), θα αποκλείσει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση δημιουργώντας ένα επιπλέον επίπεδο άμυνας που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τις προσπάθειες καταγραφής κακόβουλων hacker.

Αυτό σημαίνει ότι οι εισβολείς δεν θα μπορούν να το αναλάβουν ακόμη και αν καταφέρουν να κλέψουν τα διαπιστευτήριά σας, εκτός εάν έχουν επίσης πρόσβαση στη συσκευή σας για να επιβεβαιώσουν τις κακόβουλες προσπάθειές τους για είσοδο.

Με ενεργοποιημένο το 2FA, θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, ως συνήθως, κάθε φορά που συνδέεστε στον λογαριασμό σας Google.

Ωστόσο, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας χρησιμοποιώντας έναν κωδικό που αποστέλλεται μέσω μηνύματος κειμένου, φωνητικής κλήσης ή εφαρμογής για κινητά. Εάν έχετε κλειδί ασφαλείας, μπορείτε επίσης να το εισαγάγετε στη θύρα USB του υπολογιστή σας για να επιβεβαιώσετε ότι είστε αυτός που προσπαθείτε να συνδεθείτε.

Για να θέσουμε τα πράγματα σε προοπτική, ο Διευθυντής της Ασφάλειας της Ταυτότητας στη Microsoft, Alex Weinert, είπε πριν από δύο χρόνια “ο κωδικός πρόσβασής σας δεν έχει σημασία, αλλά το MFA! Με βάση τις μελέτες μας, ο λογαριασμός σας είναι περισσότερο από 99,9% λιγότερο πιθανό να παραβιαστεί εάν χρησιμοποιήστε MFA. ”

Ο Weinert πρόσθεσε επίσης ότι “η χρήση οτιδήποτε πέρα από τον κωδικό πρόσβασης αυξάνει σημαντικά το κόστος για τους εισβολείς, γι ‘αυτό και το ποσοστό συμβιβασμού λογαριασμών που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε τύπο MFA είναι μικρότερο από 0,1% του γενικού πληθυσμού.”

“Μια μέρα, ελπίζουμε ότι οι κλεμμένοι κωδικοί πρόσβασης θα είναι παρελθόν, επειδή οι κωδικοί πρόσβασης θα είναι παρελθόν, αλλά μέχρι τότε η Google θα συνεχίσει να διατηρεί ασφαλή εσάς και τους κωδικούς πρόσβασής σας”, κατέληξε ο Risher.

 

 
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα