Η Κομισιόν προτείνει οι πλήρως εμβολιασμένοι να ταξιδεύουν ελεύθερα!

Μοίρασε την γνώση...

Κανέναν περαιτέρω ταξιδιωτικό περιορισμό για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, καθώς και για τα παιδιά κάτω των 6 ετών, προβλέπουν οι προτάσεις που παρουσίασε την Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των ταξιδιών εντός της ΕΕ.

Καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στην ΕΕ βελτιώνεται και οι εμβολιασμοί προχωρούν, η Επιτροπή προτείνει στα κράτη-μέλη τη σταδιακή διευκόλυνση των ταξιδιωτικών μέτρων με βάση το «Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ».


Ειδικότερα η Επιτροπή προτείνει τα εξής:

 1. Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να εξαιρούνται από τεστ ή καραντίνα . Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει για τα άτομα που έχουν αναρρώσει από κοροναϊό και έχουν λάβει μόνο μία δόση εμβολίου.
 2. Τα άτομα που έχουν αναρρώσει από Covid-19 και κατέχουν ψηφιακό πιστοποιητικό θα πρέπει όταν ταξιδεύουν να εξαιρούνται από τεστ ή καραντίνα για τις πρώτες 180 ημέρες μετά το θετικό τεστ PCR.
 3. Τα άτομα με έγκυρο πιστοποιητικό εξέτασης θα πρέπει να εξαιρούνται από πιθανές απαιτήσεις καραντίνας. Η Επιτροπή προτείνει μια τυπική περίοδο ισχύος 72 ωρών για τα τεστ PCR και 48 ωρών για τα τεστ αντιγόνου, όπου αυτά γίνονται δεκτά.
 4. «Φρένο έκτακτης ανάγκης»: Σε περίπτωση που η επιδημιολογική κατάσταση σε ένα κράτος-μέλος επιδεινωθεί, ή αναφερθεί υψηλός αριθμός ανησυχητικών μεταλλάξεων, τα κράτη μέλη θα μπορούν να επαναφέρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τα εμβολιασμένα άτομα και όσους έχουν αναρρώσει.
 5. Απλούστευση των απαιτήσεων σε περίπτωση που κράτη-μέλη επιβάλλουν περιορισμούς μονομερώς.
  • Ταξιδιώτες από πράσινες περιοχές: Κανένας περιορισμός.
  • Ταξιδιώτες από πορτοκαλί περιοχές: Οι χώρες-μέλη μπορούν να ζητήσουν προαναχωρησιακό τεστ (αντιγόνου ή PCR).
  • Ταξιδιώτες από κόκκινες περιοχές: Οι χώρες-μέλη μπορούν να επιβάλουν καραντίνα, εκτός αν ο ταξιδιώτης διαθέτει προαναχωρησιακό τεστ (PCR ή αντιγόνου).
  • Ταξιδιώτες από βαθιά κόκκινες περιοχές: Τα ταξίδια θα πρέπει να αποφεύγονται. Οι απαιτήσεις για τεστ και καραντίνα ισχύουν.

Σε ό,τι αφορά τις οικογένειες, η Επιτροπή προτείνει τα παιδιά που ταξιδεύουν με τους γονείς τους να εξαιρούνται από την καραντίνα όταν και οι γονείς τους δεν χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα, για παράδειγμα λόγω εμβολιασμού. Προτείνεται, επίσης, τα παιδιά κάτω των 6 ετών να εξαιρούνται από τα τεστ πριν το ταξίδι.


Τέλος, η Επιτροπή καλεί τα κράτη-μέλη να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ. Για το σκοπό αυτό, τονίζει ότι «τα κράτη μέλη θα πρέπει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό βάσει της εθνικής νομοθεσίας, να αρχίσουν να εκδίδουν ψηφιακά πιστοποιητικά COVID της ΕΕ ήδη πριν από την έναρξη ισχύος του σχετικού κανονισμού την 1η Ιουλίου».

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε: «Σήμερα, προτείνουμε στα κράτη μέλη να συντονίσουν αυτήν τη σταδιακή άρση των περιορισμών ελεύθερης κυκλοφορίας, λαμβάνοντας υπόψη το νέο κοινό εργαλείο μας: το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ. Αναμένουμε από τα κράτη μέλη να κάνουν καλύτερη χρήση αυτού του μέσου και της σύστασης να επιτρέψουν σε όλους να κινηθούν ξανά με ελευθερία και ασφάλεια».

Η Στέλλα Κυριακίδη, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων είπε: «Καθώς ο εμβολιασμός προχωρά με αυξανόμενη ταχύτητα, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η ασφαλής ελεύθερη κυκλοφορία χωρίς περιορισμούς μπορεί σταδιακά να ξαναρχίσει. Ενώ κοιτάζουμε μπροστά με περισσότερη αισιοδοξία, πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και να δίνουμε πάντα προτεραιότητα στην προστασία της δημόσιας υγείας».

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com