Με Μπαταρίες από τσιμέντο θα “χτίζουμε” τα έξυπνα σπίτια μας!?!?

Μοίρασε την γνώση...

Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της τεχνολογίας μπαταριών προοδεύει συνεχώς. Πολλές ερευνητικές ομάδες έχουν παρουσιάσει διαφόρων ειδών μπαταρίες που προσπαθούν να ξεπεράσουν τις αδυναμίες των μπαταριών που χρησιμοποιούνται σήμερα στις κάθε είδους συσκευές, συστήματα και εσχάτως στα ηλεκτρικά οχήματα που εισβάλουν στην ζωή μας.

banner

Ερευνητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Chalmers στην Σουηδία δημιούργησαν μια μπαταρία που αποτελείται από τσιμέντο και φωτοβολταϊκά συστήματα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας σε συστήματα παρακολούθησης της κατάστασης των δρόμων, των γεφυρών και άλλων κτισμάτων τα οποία εντοπίζουν την εμφάνιση ρωγμών και άλλων ζημιών.

Διαφήμιση

Η μπαταρία θα μπορεί επίσης να παρέχει φως σε λαμπτήρες LED και ενέργεια σε τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις 4G. Το μυστικό της μπαταρίας κρύβεται στο μείγμα του τσιμέντου στο οποίο εμπεριέχονται ανθρακονήματα τα οποία ενισχύουν την αγωγιμότητα της και παράλληλα την κάνουν εύκαμπτη ώστε να μην παθαίνει εύκολα ζημιές.

Google news

Οι ερευνητές παρουσιάζουν την μπαταρία τους στην επιθεώρηση «Rechargeable Concrete Battery» και υποστηρίζουν ότι μπαταρίες κατασκευασμένες από το πιο κοινό δομικό υλικό μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή εναλλακτική στα ενεργειακά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Οι ερευνητές υποστηρίζουν μπορεί στο μέλλον να κατασκευάζονται ολόκληρα κτίρια από τσιμέντο που θα εκτελεί διαφορών ειδών υπηρεσίες όπως τον δομικό έλεγχο των κτιρίων αλλά και την παροχή ενέργειας σε διάφορα συστήματα τους.

Lightinthebox WW Geekmaxi Many GEOs

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr. 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram