Νέο 5G μόντεμ της Qualcomm 315 5G… για τη διασύνδεση συσκευών του Internet of Things

Μοίρασε την γνώση...

Η πρόσβαση στα δίκτυα 5G σύντομα θα είναι διαθέσιμη για ρομπότ, επαγγελματικά οχήματα, αυτόνομα οχήματα και γενικά για κάθε συσκευή που εντάσσεται στην κατηγορία του Internet of Things. Ρόλο σε αυτή τη διασύνδεση επιχειρεί να παίξει η Qualcomm με το 315 5G IOT μόντεμ, το πρώτο chip που θα προσφέρει τέτοια σύνδεση για συσκευές αυτού του είδους.

Ο εν λόγω επεξεργαστής προορίζεται για χρήση ουσιαστικά σε κάθε επαγγελματικό κλάδο: σε βιομηχανίες, στον αγροτικό τομέα, στην αυτοματοποίηση, στον κατασκευαστικό κλάδο, στην ενέργεια, στον εξορυκτικό τομέα, ακόμη και στο λιανεμπόριο.


Σύμφωνα με τα παραδείγματα που έφερε η ίδια η Qualcomm, η εγκατάσταση του 315 5G IOT σε ένα στάδιο θα προσφέρει καλύτερη συνδεσιμότητα και κάλυψη στους θεατές, ενώ ένας κατασκευαστής αγροτικών μηχανημάτων μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να έχει ακριβέστερα δεδομένα μίας συγκομιδής.

Για να καλύψει τις ανάγκες του βιομηχανικού πελάτη, η Qualcomm σχεδίασε τον επεξεργαστή ώστε να έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μικρότερες διαστάσεις σε σχέση με τα μόντεμ που χρησιμοποιούνται στις καταναλωτικές συσκευές, καθιστώντας το 315 ικανό να καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο που πριν καταλάμβαναν τα 4G μόντεμ. Αυτό σημαίνει εύκολη μετάβαση από τον επεξεργαστή 4G σε αυτόν της τεχνολογίας 5G χωρίς άλλες επιπλοκές, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία πρόσβασης στα δίκτυα νέας γενιάς.


Η τεχνολογία 5G «τρέχει» από 10 έως 100 φορές ταχύτερα σε σχέση με την τυπική σύνδεση 4G και έχει σημαντικά καλύτερη απόκριση σε σχέση τόσο με τα δίκτυα 4G όσο και με τα τοπικά δίκτυα Wi-Fi. Έτσι, το 5G προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου, επιτρέποντας σε περισσότερες συσκευές να παραμένουν συνδεδεμένες την ίδια στιγμή. Επιπλέον, είναι πιο αξιόπιστο σε σχέση με τις υπόλοιπες ασύρματες συνδέσεις. Προφανώς, την μεγαλύτερη προβολή έχουν οι καταναλωτικές εφαρμογές του 5G αλλά είναι βέβαιο ότι σημαντικό όφελος θα δουν και οι καθαρά βιομηχανικές χρήσεις του.

Σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, το 315 5G IOT λειτουργεί στον πιο αργό αλλά και πιο σταθερό τύπο 5G, γνωστό σαν sub-6GHz. Μία έκδοση του επεξεργαστή θα διατίθεται και με συνδεσιμότητα 4G για τους χρήστες που δεν είναι έτοιμοι για τη μετάβαση στα νέα δίκτυα. Είναι ικανό να κατεβάσει δεδομένα με ταχύτητα 1.54Gbps και να ανεβάσει δεδομένα με ταχύτητα 330Mbps.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 315 5G IOT είναι τεχνολογίας standalone, δηλαδή επιτρέπει στη συσκευή να συνδεθεί απευθείας με το δίκτυο 5G, επιταχύνοντας έτσι τις συνδέσεις και βελτιώνοντας την κατανάλωση ρεύματος. Τα non-standalone, δηλαδή η προηγούμενη γενιά, χρειαζόταν το 4G σαν «άγκυρα» για την αρχική σύνδεση της συσκευής, πριν περάσει στην 5G σύνδεση.

Το 315 5G IOT της Qualcomm, ακριβώς λόγω των standalone χαρακτηριστικών του θα γίνει αρχικά διαθέσιμο σε Ευρώπη, Κίνα και αργότερα στην Ιαπωνία. Παραμένει ασαφές αν θα φτάσει στις ΗΠΑ καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται μόνο από έναν πάροχο, προς το παρόν. Σε κάθε περίπτωση οι πρώτες εμπορικές εφαρμογές του αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα μέσα στο 2021 και στις αρχές του 2022.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com