News and Interests – Εμφανίστηκε η νέα καρτέλα στα Windows 10, αλλά δεν είναι για όλους! Εσείς την έχετε!?

Ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, η νέα λειτουργία τροφοδοσίας νέων της γραμμής εργασιών των Windows 10 που ονομάζεται “Ειδήσεις και ενδιαφέροντα”, να είναι πλέον διαθέσιμη, αλλά πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι το widget δεν είναι ενεργοποιημένο ακόμη και μετά την εφαρμογή των Windows 10 KB5001391.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η ροή της γραμμής εργασιών, γνωστή και ως “Windows Feeds” είναι μια ροή ειδήσεων που έχει δημιουργηθεί πάνω από το δίκτυο ειδήσεων της Microsoft. Θα ενσωματωθεί απευθείας στη γραμμή εργασιών και θα ενημερωθεί αυτόματα. Όταν είναι ενεργοποιημένη, δεν χρειάζεται να μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησης για να λαμβάνετε τις ειδήσεις ή τις καιρικές ενημερώσεις.

Η δυνατότητα είναι προαιρετική και μπορείτε εύκολα να την αφαιρέσετε κάνοντας δεξί κλικ πάνω της. Μπορείτε επίσης να το εξατομικεύσετε χρησιμοποιώντας επιλογές όπως “Περισσότερες ιστορίες όπως αυτό” ή “Λιγότερες ιστορίες όπως αυτό” για διάφορα θέματα ειδήσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα θα προέρχονται από περισσότερες από 4.500 πηγές όπως το BBC, το CNN και το Fox News.

Στις σημειώσεις έκδοσης της ενημέρωσης KB5001391, η Microsoft ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της ροής “Ειδήσεις και ενδιαφέροντα”. Δυστυχώς, η λειτουργία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, σύμφωνα με αρκετές αναφορές χρηστών. Φαίνεται ότι δεν αναμένεται ευρύτερη διάθεση μέχρι το τέλος του μήνα.

Η Microsoft το γνωρίζει αυτό και η εταιρεία δεν απομακρύνεται από αυτές τις κλιμακωτές κυκλοφορίες. Η εταιρεία πιστεύει ότι η απελευθέρωση λειτουργιών σε μερικούς χρήστες θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα της ενημέρωσης και να επιτρέψει στον τεχνολογικό γίγαντα να εντοπίσει τυχόν μεγάλα σφάλματα πριν κυκλοφορήσει σε όλους είναι η καλύτερη λύση.

Σε δοκιμές, είδα ότι δυστυχώς, η δυνατότητα δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας το Group Policy Editor ή το Registry Editor. Ενεργοποιείτε, αλλά δεν βλέπετε το αντίστοιχο μενού.

Για να το καταλάβετε, εγώ το ενεργοποίησα μέσω του Group Policy, όπως σας γράφω παρακάτω, αλλά δυστυχώς δεν είδα την νέα δυνατότητα.

Για εκείνους που έχουν την δυνατότητα, η δυνατότητα τροφοδοσίας της γραμμής εργασιών μπορεί να διαχειριστεί μέσω του ακόλουθου καταλόγου στον Επεξεργαστή μητρώου

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Windows Feeds

Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τη ροή εργασιών της γραμμής εργασιών με το πρόγραμμα Group Policy Editor. Στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας, μεταβείτε στην επιλογή Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components και το “News and interests” θα είναι εκεί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες που έχουν λάβει τη δυνατότητα παρατήρησαν ότι η ροή “Ειδήσεις και ενδιαφέροντα” διακόπτεται με ένα κενό παράθυρο, αλλά μπορεί να αποκατασταθεί με την επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows (Explorer.exe).

Τις επόμενες εβδομάδες, η ροή Ειδήσεων και ενδιαφερόντων θα ενεργοποιηθεί αυτόματα με μια ενημέρωση από την πλευρά του διακομιστή. Περισσότεροι χρήστες αναμένεται να λάβουν τη δυνατότητα στις 11 Μαΐου, ενώ άλλοι θα την αποκτήσουν μέχρι το τέλος του μήνα ή τον Ιούνιο.

Απ’ ότι φαίνεται εγώ ανήκω σε δεύτερη ομάδα, οπότε αναμονή. Τουλάχιστον το ενεργοποίησα, οπότε όποτε ενεργοποιηθεί και από την Microsoft, θα δω αμέσως το νέο μενού. Εσείς βλέπετε κάτι?

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα