Ότι και εάν κάνετε, ΜΗΝ απαντήσετε! Το MS Outlook προειδοποιεί για μεγάλη απάτη που τρέχει τώρα!

Οι χρήστες του MICROSOFT OUTLOOK πρέπει να είναι σε εγρήγορση για μια νέα απειλή μέσω email που θα μπορούσε να τους κοστίσει πάρα πολύ!

Η Microsoft έχει εκδώσει μια προειδοποίηση σχετικά με μια νέα απάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες του Microsoft Outlook. Περιγράφεται σε μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, η τελευταία απειλή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Microsoft Outlook είναι μια απάτη που σχετίζεται με δωροκάρτες. Οι hackers στοχεύουν συγκεκριμένα σε οργανισμούς με αυτό που είναι γνωστό ως επίθεση συμβιβασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επιχειρήσεις (BEC).

Όπως εξήγησε ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Ρέντμοντ, τα email απάτης αποστέλλονται σε άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Το μήνυμα που αποστέλλεται, φέρεται να είναι από το αφεντικό ενός στον βοηθό του και προέρχεται από έναν λογαριασμό που – με την πρώτη ματιά – μπορεί να μοιάζει να αποστέλλεται από το επίσημο όνομα τομέα ενός οργανισμού.

Περίπου 120 ψεύτικοι τομείς δημιουργήθηκαν για τη διάδοση της απάτης, ωστόσο, το giveaway είναι ότι αυτά τα ονόματα τομέα περιέχουν τυπογραφικά λάθη σε αυτά. Το μήνυμα απάτης ισχυρίζεται ότι ένας στόχος και όλοι οι άνθρωποι στην ομάδα τους καλούνται να αγοράσουν δωροκάρτες για να διατηρήσουν τα πνεύματα υψηλά εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Τα μηνύματα απάτης εντοπίστηκαν με ασαφή μηνύματα, όπως “Θέλω να κάνεις μια δουλειά για μένα” ή “ενημερώστε με αν είστε διαθέσιμοι”.

Εάν ο στόχος απαντήσει, θα τους ζητηθεί να αγοράσει δωροκάρτες για το «αφεντικό» τους και στη συνέχεια να τους στείλουν τους σχετικούς κωδικούς.

Οι hacker έκαναν την έρευνά τους επίσης για να διασφαλίσουν ότι η απάτη φαίνεται νόμιμη, κοιτάζοντας μέσω ιστότοπων εταιρειών, LinkedIn και λογαριασμών κοινωνικών μέσων για να διασφαλίσει ότι τα ονόματα που αναφέρονται ήταν σωστά.

Αν και φαίνεται ότι η απάτη δεν θα δώσει στους εγκληματίες ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Η Microsoft δήλωσε ότι το 2020 μόνο οι απάτες BEC κατάφεραν να ξαφρίσουν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τα θύματα.

Με αυτήν την τελευταία απάτη, στόχευαν μια μεγάλη ποικιλία τομέων, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών υπηρεσιών, της γεωργίας και της μεταποίησης. Αλλά η πιο στοχευμένη βιομηχανία ήταν «καταναλωτικά αγαθά» που αντιπροσώπευαν πάνω από το ένα τρίτο (38 τοις εκατό) των μηνυμάτων απάτης που στάλθηκαν.

Ευτυχώς, αν ανησυχείτε για την επιχείρηση που πέφτει θύμα αυτής της απάτης, υπάρχει τρόπος να παραμείνετε ασφαλείς. Η Microsoft είπε ότι το Defender for Office 365 μπορεί να προστατεύσει από τέτοιες επιθέσεις, έχοντας τη δυνατότητα να εντοπίσει πιθανές απειλές BEC.

Στην ανάρτηση στο blog, οι κατασκευαστές των Windows 10 δήλωσαν: “Σε αυτήν την εκστρατεία, διαπιστώσαμε ότι οι επιτιθέμενοι στοχεύουν οργανισμούς στους τομείς των καταναλωτικών αγαθών, της διαδικασίας επεξεργασίας και της γεωργίας, των ακινήτων, της διακριτής κατασκευής και των επαγγελματικών υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τυπογραφικούς τομείς για τη δημιουργία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

“Τα ηλεκτρονικά μηνύματα BEC είναι σκόπιμα σχεδιασμένα έτσι, ώστε να μοιάζουν με συνηθισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φαίνεται να προέρχονται από κάποιον που ήδη γνωρίζει ο στοχευόμενος παραλήπτης, αλλά αυτές οι καμπάνιες είναι πιο περίπλοκες από ό, τι εμφανίζονται. Απαιτούν λειτουργίες, προετοιμασία και σκηνοθεσία στο παρασκήνιο.”

Καλό είναι λοιπόν να μην απαντάτε σε άγνωστα email.

 

 
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα