Πως να επιβεβαιώσετε ότι διορθώθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί η ενημέρωση KB5001330!

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν αναφορές για τα Windows 10 που αντιμετώπισαν προβλήματα μέτριας έως σοβαρής απόδοσης μετά την εφαρμογή της ενημέρωσης KB5001330. Οι επηρεαζόμενοι χρήστες έχουν αναφέρει διάφορα ζητήματα, όπως καθυστέρηση συστήματος, πτώση FPS και τραύλισμα όταν παίζουν ορισμένα παιχνίδια.

Τα ζητήματα των Windows 10 KB5001330 αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στις 13 Απριλίου. Έκτοτε, υπήρξαν αναφορές σε Reddit, Twitter, YouTube και άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων σχετικά με τα ζητήματα να επικεντρώνονται σε θέματα πτώσης FPS και επιδόσεων όταν παίζετε παιχνίδια. Το πιο εμφανές και το πιο απογοητευτικό πρόβλημα, είναι στιγμιαία καθυστερημένη δράση των παικτών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες παρατήρησαν ότι το FPS μειώνεται στο μηδέν. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το παιχνίδι έχει παγώσει με τα χειριστήρια να μην λειτουργούν ομαλά. Το ζήτημα είναι απολύτως απαράδεκτο και πολλοί χρήστες των Windows 10 που επηρεάστηκαν, τεκμηρίωσαν το πρόβλημα σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Σε απάντηση, η Microsoft δήλωσε ότι ξεκίνησε τη δική της έρευνα με τα ευρήματά της να δείχνουν ότι «επηρεάζεται μόνο ένα μικρό υποσύνολο χρηστών». Αν και αυτό δεν είναι ένα διαδεδομένο ζήτημα, η Microsoft έχει αναπτύξει μια ενημέρωση κώδικα έκτακτης ανάγκης από διακομιστή.

Τρόπος επίλυσης των προβλημάτων του Windows 10 KB5001330

Με βάση τα πρώτα ευρήματα, φαίνεται ότι το πρόβλημα ήταν το αποτέλεσμα ενός κακού κώδικα / δυνατότητας που προστέθηκε στα Windows 10, το οποίο απενεργοποιήθηκε πρόσφατα μέσω μιας ενημέρωσης από την πλευρά του διακομιστή, γνωστή ως “Γνωστή επιστροφή ζητήματος”.

Η άμεση λύση σε αυτό το πρόβλημα περιλαμβάνει τον έλεγχο για ενημερώσεις στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και την επανεκκίνηση της συσκευής. Εάν η επιδιόρθωση έχει εφαρμοστεί, δεν θα αντιμετωπίζετε πια προβλήματα απόδοσης στα παιχνίδια.

Το πρόβλημα με την προσέγγιση “Γνωστή επιστροφή ζητήματος” είναι ότι οι χρήστες δεν μπορούν εύκολα να επαληθεύσουν εάν η επιδιόρθωση από την πλευρά του διακομιστή έχει εφαρμοστεί στη συσκευή τους. Ευτυχώς, χρησιμοποιώντας ένα απλό σενάριο PowerShell, μπορείτε να σαρώσετε το μητρώο των Windows και να επαληθεύσετε χειροκίνητα την επείγουσα επιδιόρθωση.

Για να επαληθεύσετε τη διόρθωση για ζητήματα KB5001330, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Τρέξτε το Windows PowerShell από την αναζήτηση.

Τρέξτε την εντολή όπως φαίνεται στην φωτογραφία

  1. Get-ItemProperty -Path HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\4\1837593227

Όταν εισαγάγετε την παραπάνω εντολή, θα πρέπει να δείτε τις πληροφορίες ενός κλειδιού μητρώου στο παράθυρο PowerShell. Εάν λάβετε το μήνυμα “Η διαδρομή δεν βρέθηκε”, τότε η επιδιόρθωση δεν εφαρμόστηκε.

Εάν υπάρχει το κλειδί μητρώου, το αποτέλεσμα θα έχει την εξής μορφή:

Εάν υπάρχει το κλειδί μητρώου και η επείγουσα επιδιόρθωση της Microsoft δεν λειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο, μια άλλη πορεία δράσης είναι η μη αυτόματη κατάργηση της ενημέρωσης χρησιμοποιώντας εργαλεία γραμμής εντολών DISM ή WSUS.

Αυτές οι οδηγίες ισχύουν για όλες τις εκδόσεις των Windows 10.

Εάν δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση και οι προτεινόμενες λύσεις δεν λειτουργούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο δημιουργίας μέσων για να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σύστημα χωρίς να αφαιρέσετε προσωπικά αρχεία και εφαρμογές.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα