realme Buds Wireless Pro: Τα Bluetooth ακουστικά λαιμού που θα λατρέψεις!

Μοίρασε την γνώση...

Η realme είναι μία νέα δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής προϊόντων τεχνολογίας. Ξεκίνησε σαν θυγατρική της Oppo και το 2018 παρουσίασε το πρώτη της έξυπνο κινητό τηλέφωνο, το realme 1. Να αναφέρουμε ότι η Oppo ανήκει στον Κινέζικο όμιλο εταιρειών BBK Electronics, μαζί με τις Vivo και OnePlus. Οι εταιρείες αυτές είναι πολύ γνωστές στο καταναλωτικό κοινό και έχουν παρουσιάσει καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα στο χώρο των έξυπνων κινητών και αξεσουάρ. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να περιμένουμε τίποτα λιγότερο κι από την realme!

banner

Από τις αρχές του 2020 η Ελληνική εταιρεία Smart4All ανέλαβε τη διάθεση και υποστήριξη των προϊόντων της realme στην Ελλάδα. Γρήγορα η φίρμα ανέβηκε πολύ στην εκτίμηση των καταναλωτών, με αποτέλεσμα το 4ο τρίμηνο του 2020 η realme να πάρει την 5η θέση στις πωλήσεις smartphone στη χώρα μας. Είναι μεγάλη επιτυχία για μια εταιρεία να έχει τέτοια ανοδική πορεία, σε τόσο σύντομο διάστημα. Βέβαια σε αυτό συνέβαλαν η μεγάλη ποικιλία των μοντέλων που κυκλοφόρησαν, η ποιότητά τους, οι ανταγωνιστικές τιμές και η άριστη υποστήριξη από την Ελληνική Αντιπροσωπεία.

Διαφήμιση

Η realme όμως δεν φτιάχνει μόνο κινητά! Έχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως, ακουστικά, έξυπνα ρολόγια, έξυπνες λάμπες LED, έξυπνες ζυγαριές κλπ. Εγώ, εκτός από λάτρης την τεχνολογίας και των gadget, είμαι και λάτρης της μουσικής! Αυτό μάλλον είναι γνωστό, αφού έχω ήδη παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας πάρα πολλά ασύρματα ηχεία και ακουστικά που μπορούν να συνδεθούν με τα αγαπημένα μας κινητά και tablet. Επέλεξα λοιπόν σήμερα να παρουσιάσω τα realme Buds Wireless Pro. Πρόκειται για ασύρματα Bluetooth ακουστικά τύπου κολιέ που φοριούνται στο λαιμό. Πιστεύω ότι αυτού του τύπου τα ακουστικά Bluetooth είναι τα πιο πρακτικά, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που δεν θέλουν να τα έχουν συνέχεια στα αυτιά τους. Τα TWS Bluetooth ακουστικά τύπου ψείρας είναι μικρά και διακριτικά, αλλά δεν είναι εύκολο να τα βάζουμε και βγάζουμε από τα αυτιά μας, όποτε απαιτείται, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τα χάσουμε. Αντίθετα αυτά που κρέμονται στο λαιμό μας μπορούμε εύκολα να τα βάλουμε στα αυτιά μας με μία κίνηση και δεν υπάρχει περίπτωση να τα χάσουμε. Τα realme Buds Wireless Pro είναι τα ακουστικά που χρησιμοποιώ, όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού, για μουσική και συνομιλία. Έχουν νεανική εμφάνιση, όμορφο σχεδιασμό, άριστο ήχο και προχωρημένα χαρακτηριστικά όπως Ενεργή Ακύρωση Θορύβου (ANC) και χειρισμό μέσω εφαρμογής από το κινητό. Ας τα δούμε καλύτερα…

Google news

Περιγραφή

Gshopper Many GEOs AliExpress WW

Τα realme Buds Wireless Pro έχουν το κλασικό σχήμα των ακουστικών τύπου κολιέ. Το μήκος τους φτάνει στα 90 cm. Στις δύο άκρες βρίσκονται τα ηχεία των ακουστικών που είναι τύπου ψείρας και μπαίνουν μέσα στο αυτί. Η διάμετρος των ηχείων τύπου ψείρας είναι 13,6 mm. Το τμήμα των ακουστικών που κάθεται γύρω από τον λαιμό μας, είναι κατασκευασμένο από ελαστικό υλικό, ενώ στις προεκτάσεις του υπάρχει καλώδιο από εύκαμπτο υλικό, μέχρι τα δύο ηχεία – ψείρες. Στην αρχή του δεξιού τμήματος υπάρχουν τα κουμπιά χειρισμού. Αυτά είναι, το «+» και το «-» για τις λειτουργίες αύξηση / μείωση της έντασης, το κουμπί πολλαπλών λειτουργιών που βρίσκεται μεταξύ των «+» και «-» και τέλος το κουμπί ενεργοποίησης της λειτουργίας ακύρωσης θορύβου (ANC). Το κουμπί πολλαπλών λειτουργιών εξέχει ελαφρά για να μπορούμε να το εντοπίζουμε εύκολα με την αφή. Ανάλογα με το πόσες φορές το πατάμε ή αν το πατάμε στιγμιαία ή παρατεταμένα, γίνονται διάφορες λειτουργίες όπως: επόμενο / προηγούμενο τραγούδι, απάντηση / απόρριψη κλήσης, ενεργοποίηση ηχητικού ψηφιακού βοηθού, κατάσταση σύζευξης με νέα συσκευή. Κάτω από τα κουμπιά βρίσκεται η ενδεικτική λυχνία η οποία ανάβει κόκκινη κατά τη φόρτιση και αναβοσβήνει μπλε κατά την ενεργοποίηση των ακουστικών.

Τα Buds Wireless Pro δεν διαθέτουν κουμπί ενεργοποίησης αφού αυτή πραγματοποιείται μόλις χωρίσουν το ένα από το άλλο. Τα ηχεία – ψείρες κολλάνε μεταξύ τους, αφού διαθέτουν μαγνήτες. Όταν είναι κολλημένα, τα ακουστικά απενεργοποιούνται αυτόματα, Μόλις τα χωρίσουμε ενεργοποιούνται και αμέσως συνδέονται με το κινητό μας. Αυτό είναι πολύ πρακτικό και βελτιώνει πολύ την αυτονομία της μπαταρίας.


Στην περιοχή των κουμπιών λειτουργίας και κάτω από ένα καπάκι, θα βρούμε μια θύρα Type-C για τη φόρτιση. Τα ακουστικά διαθέτουν μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία 160 mAh. Έχουν πολύ μεγάλη αυτονομία 16 ωρών με μια μόνο φόρτιση και με ενεργοποιημένη τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου. Η αυτονομία τους φτάνει τις 22 ώρες, με απενεργοποιημένη τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με φόρτιση μόλις 5 λεπτών, τα ακουστικά θα λειτουργούν για 100 λεπτά! Για την πλήρη φόρτισή τους απαιτείται μιάμιση ώρα.

Το βάρος τους είναι μόλις 33 γραμμάρια, οπότε δεν κουράζουν καθόλου, ακόμα κι αν τα έχουμε στο λαιμό μας όλη την ημέρα. Κυκλοφορούν σε δύο πολύ μοντέρνα και νεανικά χρώματα, Disco Green και Party Yellow. Το πρώτο χρώμα είναι συνδυασμός του πράσινου με μπλε και το δεύτερο του κίτρινου με μαύρο.

Η συσκευασία των ακουστικών είναι πολύ προσεγμένη. Σε αυτή κυριαρχεί το λευκό και το κίτρινο χρώμα που είναι άλλωστε το χρώμα της realme. Μέσα σε αυτή θα βρούμε, εκτός από τα ακουστικά, ένα καλώδιο Type-C για φόρτιση, ένα φυλλάδιο οδηγιών σε οκτώ γλώσσες, αλλά όχι Ελληνικά και δύο ζευγάρια ανταλλακτικά ear tips σιλικόνης, σε μέγεθος Small και Large. Τα Medium είναι ήδη τοποθετημένα στα ακουστικά.

 

Λειτουργίες – Απόδοση

Όπως είπαμε, τα realme Buds Wireless Pro ενεργοποιούνται μόλις χωρίσουν το ένα ηχείο – ψείρα από το άλλο. Η σύνδεση με το κινητό γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα χάρη στην έκδοση Bluetooth 5.0. Μόλις ενώσουμε τα μαγνητικά ηχεία – ψείρες, τα ακουστικά απενεργοποιούνται αυτόματα. Η σύνδεση Bluetooth είναι πολύ σταθερή χωρίς καθόλου διακοπές. Η εμβέλεια σύνδεσης φτάνει τα 10 μέτρα, σε ανοιχτό χώρο.

Τα ακουστικά διαθέτουν τρεις τρόπους λειτουργίας, ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε. Μπορούμε δηλαδή να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου (ANC) όταν τα χρησιμοποιούμε σε χώρους με φασαρία (π.χ. στο μετρό). Μπορούμε ακόμα να απενεργοποιήσουμε την λειτουργία ANC όταν είμαστε σε ήσυχο περιβάλλον. Τέλος μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία ακρόασης των θορύβων του περιβάλλοντος (Transparency Mode). Αυτό είναι χρήσιμο όταν για παράδειγμα φοράμε τα ακουστικά όταν κάνουμε ποδήλατο και θέλουμε να ακούμε τους διάφορους ήχους του περιβάλλοντος, για λόγους ασφαλείας. Η εναλλαγή των λειτουργιών γίνεται πολύ εύκολα, από το σχετικό κουμπί που διαθέτουν τα ακουστικά. Η λειτουργία που επιλέγουμε, επιβεβαιώνεται από αντίστοιχη ηχητική ειδοποίηση.

Τα Wireless Pro προσφέρουν πολύ αποτελεσματική ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC). Μπορούν να ακυρώσουν ευρύ φάσμα των συχνοτήτων του περιβάλλοντος χώρου, ως και 35 dB θορύβου, προσφέροντας καθηλωτική ακρόαση. Πραγματικά ο ήχος τους είναι φανταστικός! Αναπαράγουν τέλεια όλες τις ακουστικές συχνότητες. Προσφέρουν βαθιά μπάσα και κρυστάλλινα πρίμα, με ισορροπημένο και πλούσιο ήχο. Μάλιστα κατά τη λειτουργία αναπαραγωγής ήχου από βίντεο, δεν παρατηρούμε πρακτικά καμία καθυστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ακουστικά έχουν πολύ χαμηλή καθυστέρηση απόκρισης ήχου, μόλις 119 ms. Για την ενεργοποίηση της ελάχιστης καθυστέρηση απόκρισης ήχου ενεργοποιούμε τη λειτουργία Game mode, πατώντας παρατεταμένα το κουμπί ANC. Ακόμα τα ακουστικά προσφέρουν πεντακάθαρες τηλεφωνικές συνομιλίες. Πολύ αποτελεσματικά λειτουργεί και η κατάσταση λειτουργίας Transparency, επιτρέποντάς μας να ακούμε ότι συμβαίνει γύρω μας, ενώ χρησιμοποιούμε τα ακουστικά. Η άριστες ηχητικής δυνατότητες που αναφέραμε, επιτυγχάνονται μέσω του ειδικού επεξεργαστή realme S1 που διαθέτουν τα Buds Wireless Pro. Ακόμα η υψηλή ηχητική τους πιστότητα οφείλεται στην τεχνολογία Sony LDAC που υποστηρίζουν.

Τα ηχεία – ψείρες εφαρμόζουν άριστα στα αυτιά, χωρίς να πέφτουν ή να κουράζουν. Με την σωστή επιλογή του μεγέθους των ear tips, από τα τρία διαθέσιμα, μπορούμε να πετύχουμε την τέλεια εφαρμογή και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου (ANC).

Τα ακουστικά έχουν πιστοποίηση προστασίας από την υγρασία, IPX5. Έτσι μπορούν να λειτουργούν χωρίς να επηρεάζονται από υγρασία, ιδρώτα και από πιτσιλιές νερού. Μπορούμε λοιπόν να τα χρησιμοποιούμε ακόμα και κατά τη διάρκεια εντατικής προπόνησης ή τζόκινγκ στη βροχή, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των Wireless Pro είναι η δυνατότητα χειρισμού τους μέσω εφαρμογής από το κινητό. Πρόκειται για την εφαρμογή realme Link που είναι διαθέσιμη για Android και για iOS. Μέσω αυτής μπορούμε να βλέπουμε τη στάθμη της μπαταρίας και να ενημερώνουμε το firmware. Μάλιστα, στους δύο μήνες που χρησιμοποιώ τα ακουστικά, η realme έχει πραγματοποιήσει δύο ενημερώσεις firmware, βελτιώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη λειτουργικότητα των Buds Wireless Pro. Αυτό δείχνει την υψηλού επιπέδου υποστήριξη που παρέχει η realme στα προϊόντα της. Μέσα από την εφαρμογή μπορούμε να ενεργοποιούμε ή να απενεργοποιούμε τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου ANC ή να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Transparency. Η εφαρμογή προσφέρει τρεις προκαθορισμένες ρυθμίσεις ήχου που είναι: Bass Boost+, Dynamic και Bright. H επιλογή Bright είναι ιδανική για τηλεφωνικές συνομιλίες ενώ οι άλλες δύο για μουσική. Μέσω της εφαρμογής μπορούμε ακόμα να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Game mode. Τέλος μπορούμε να αλλάξουμε τις λειτουργίες που εκτελούν τα κουμπιά των ακουστικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Πραγματικά η ύπαρξη της εφαρμογής realme Link απογειώνει τη χρηστικότητα των Buds Wireless Pro, αφού με τη βοήθειά της έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των ακουστικών και μπορούμε να τα προσαρμόσουμε απόλυτα στις ανάγκες και στις προτιμήσεις μας, εύκολα και γρήγορα. Να αναφέρουμε τέλος ότι η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιείται για τον έλεγχο όλων των έξυπνων συσκευών της realme όπως: smartwatch, ζυγαριές, λάμπες LED κλπ.

Συμπέρασμα

Αν θέλετε να αγοράσετε στερεοφωνικά Bluetooth ακουστικά για μουσική και συνομιλία, τα Buds Wireless Pro της realme είναι μια πολύ καλή επιλογή. Έχουν άριστη ποιότητα κατασκευής, μοντέρνα εμφάνιση, είναι πολύ πρακτικά στη χρήση, προσφέρουν εξαιρετική ενεργή ακύρωση θορύβου, μεγάλη αυτονομία μπαταρίας, χειρισμό μέσω εφαρμογής και φυσικά καταπληκτικό ήχο! Είναι διαθέσιμα και ετοιμοπαράδοτα σε πολλά καταστήματα της χώρας μας με τιμή περίπου στα 60 €. Προτιμήστε τα και θα με θυμηθείτε!


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram