Σε άδεια χρήσης φάσματος ζώνης 6 GHz… καλεί να προχωρήσουν τις κυβερνήσεις η GSMA!!!

Μοίρασε την γνώση...

Το μέλλον του 5G σε παγκόσμια κλίμακα κινδυνεύει εάν οι κυβερνήσεις αποτύχουν να συμμορφωθούν με την αδειοδότηση του φάσματος 6 GHz, ανέφερε σήμερα ο οργανισμός GSMA.

Η πλήρης ταχύτητα και οι δυνατότητες του 5G εξαρτώνται από το φάσμα μεσαίας ζώνης 6 GHz. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις ήδη αποκλίνουν: η Κίνα θα χρησιμοποιήσει 1200 MHz φάσματος στη ζώνη των 6 GHz για το 5G. Η Ευρώπη έχει χωρίσει τη ζώνη, με το άνω μέρος να είναι προς χρήση για 5G και 500 MHz για Wi-Fi. Η Αφρική και μέρος της Μέσης Ανατολής ακολουθούν παρόμοια προσέγγιση.


Στο άλλο άκρο, οι ΗΠΑ και μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής έχουν δηλώσει ότι κανένας από αυτούς τους πολύτιμους πόρους δεν θα διατεθεί για 5G, αλλά μάλλον θα προσφερθεί στο Wi-Fi και άλλες μη αδειοδοτούμενες τεχνολογίες.

Η ζώνη 6GHz είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας με σκοπό την παροχή καλύτερης και προσιτής συνδεσιμότητας για μεγαλύτερη κοινωνική ένταξη, αλλά και για την εξασφάλιση γρήγορης παροχής δεδομένων και μεγαλύτερης χωρητικότητας, που απαιτούνται για έξυπνες πόλεις, μεταφορές και εργοστάσια. Εκτιμάται ότι τα δίκτυα 5G θα χρειαστούν 2GHz φάσματος κατά την επόμενη δεκαετία για να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους.


«Το 5G έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο John Giusti, Διευθύνων Σύμβουλος της GSMA «Υπάρχει όμως μια σαφής απειλή για αυτήν την ανάπτυξη εάν δεν διατεθεί επαρκές φάσμα 6GHz για το 5G. Η σαφήνεια και η βεβαιότητα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενίσχυση των μαζικών, μακροπρόθεσμων επενδύσεων σε αυτήν την κρίσιμη υποδομή.»

Η Παγκόσμια Διάσκεψη Ραδιοεπικοινωνιών το 2023 θα προσφέρει την ευκαιρία για εναρμόνιση της ζώνης των 6 GHz σε μεγάλα μέρη του πλανήτη ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος.

To 5G επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό όλων των βιομηχανιών και τομέων, απελευθερώνοντας νέα κύματα καινοτομίας που θα ωφελήσουν δισεκατομμύρια χρηστών. Αυτή η τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον και το κλίμα καθώς η συνδεσιμότητα αντικαθιστά τον άνθρακα. Ωστόσο, για να προσεγγίσουν όλους τους χρήστες, οι βιομηχανίες θα απαιτήσουν την επιπλέον χωρητικότητα που προσφέρει η ζώνη των 6 GHz.

Ως εκ τούτου, η GSMA καλεί τις κυβερνήσεις:

Να διαθέσουν τουλάχιστον 6425-7125 MHz φάσματος για άδεια 5G.
Να βεβαιωθούν ότι οι υπηρεσίες backhauling προστατεύονται και
Ανάλογα με τις ανάγκες των χωρών, την τρέχουσα χρήση από τους παρόχους και το αποτύπωμα εγκατεστημένων υποδομών οπτικών ινών, το χαμηλό ήμισυ του εύρους ζώνης 6 GHz στα 5925-6425 MHz θα μπορούσε να διατεθεί βάση ειδικής άδειας χρήσης με όρους τεχνολογικής ουδετερότητας.

Σήμερα, η GSMA δημοσίευσε επίσης μια επίσημη δήλωση με την Ericsson, τη Huawei, τη Nokia και τη ZTE που αναφέρει περαιτέρω τη σημασία της ζώνης 6 GHz για το μέλλον του δικτύου 5G.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com