Windows 10 Defender – Πως να του απαγορέψεις να στέλνει τ’ αρχεία σου στην Microsoft!

Όπως και άλλα προγράμματα προστασίας από ιούς, το Microsoft Defender θα ανεβάσει τα ύποπτα αρχεία στη Microsoft για να προσδιορίσει εάν είναι κακόβουλα ή όχι. Ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν ότι αυτό αποτελεί κίνδυνο απορρήτου και θα προτιμούσαν να παραμείνουν τα αρχεία τους στον υπολογιστή τους παρά να μεταφορτωθούν σε τρίτους.

Όταν το Microsoft Defender σαρώνει τη συσκευή σας, από προεπιλογή, θα χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα της “Αυτόματης υποβολής δείγματος” για τη μεταφόρτωση των αρχείων στους διακομιστές της Microsoft όταν υπάρχει υποψία ότι ένα αρχείο είναι κακόβουλο.

Η προστασία που βασίζεται στο σύννεφο της Microsoft, θα αναλύσει το αρχείο και, εάν κριθεί κακόβουλο, θα ενεργοποιήσει την απομόνωση του αρχείου από το Microsoft Defender στη συσκευή.

Κατά την υποβολή αρχείων, το Microsoft Defender θα ανεβάσει αυτόματα εκτελέσιμα και σενάρια, αλλά προειδοποιεί τον χρήστη πρώτα όταν πάει ν’ ανεβάσει ένα αρχείο που μπορεί να περιέχει προσωπικά στοιχεία, όπως ένα έγγραφο.

“Εάν το Windows Defender Antivirus είναι ενεργοποιημένο, παρακολουθεί την κατάσταση ασφαλείας της συσκευής σας. Προετοιμάζει αυτόματα αναφορές για αποστολή στη Microsoft σχετικά με ύποπτα κακόβουλα προγράμματα και άλλο ανεπιθύμητο λογισμικό. Μερικές φορές, η αναφορά περιλαμβάνει αρχεία που ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.”

“Τα αρχεία που δεν είναι πιθανό να περιέχουν δεδομένα χρήστη αποστέλλονται αυτόματα. Ωστόσο, θα σας ζητηθεί άδεια εάν το Windows Defender Antivirus θέλει να στείλει ένα έγγραφο, υπολογιστικό φύλλο ή άλλο τύπο αρχείου που ενδέχεται να περιέχει το προσωπικό σας περιεχόμενο, ” εξηγεί η Microsoft σε μια ιστοσελίδα απορρήτου των Windows 10.

Πιθανός κίνδυνος απορρήτου!?

Ενώ θεωρώ ότι η μεταφόρτωση ύποπτων αρχείων για ανάλυση αποτελεί ωφέλιμη λειτουργία, ορισμένοι χρήστες μπορεί να το θεωρήσουν ότι αυτό αποτελεί κίνδυνο απορρήτου και μπορεί να θέλουν να το απενεργοποιήσουν.

“Ίσως το πιο σημαντικό, απόρρητο. Αυτά είναι τα αρχεία μου, στον υπολογιστή μου και διαβάζονται από έναν άνθρωπο ή όχι, δεν θέλω να αποσταλούν, σίγουρα χωρίς την άδειά μου”, εξήγησε ένας χρήστης των Windows 10 που ήθελε να απενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό.

Οι αυτόματες υποβολές αρχείων είναι επίσης μια πιθανή αιτία για την επίπτωση μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της ρωσικής εταιρείας προστασίας από ιούς Kaspersky.

Το 2015, το Kaspersky αποκάλυψε ότι είχαν εντοπίσει μια σειρά εργαλείων επιτήρησης και πειρατείας NSA που σχετίζονται με το μυστηριώδες “Equation Group”.

Αυτά τα εργαλεία φέρεται να μεταφορτώθηκαν αργότερα από έναν υπολογιστή επαφής της NSA, ο οποίος είχε φέρει τα εργαλεία στο σπίτι και τα είχε αποθηκεύσει στον οικιακό του υπολογιστή, εκτελώντας το λογισμικό προστασίας από ιούς Kaspersky. Όταν το λογισμικό τα εντόπισε ως ύποπτα, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς τα ανέβασε στους διακομιστές του Kaspersky, που εκείνη την εποχή, βρίσκονταν στη Ρωσία.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες μεταφορτώσεις αρχείων του Microsoft Defender

Ενώ εξακολουθούμε να προτείνουμε στους χρήστες να επιτρέπουν την αυτόματη υποβολή δειγμάτων για την αύξηση της ασφάλειας του υπολογιστή τους, εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στο Microsoft Defender, μπορείτε να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:

Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη, αναζητήστε το «Windows Security» και ανοίξτε το.

Όταν ανοίξει η οθόνη ασφαλείας των Windows, κάντε κλικ στο «Προστασία από ιούς και απειλές».

Όταν ανοίξει η οθόνη προστασίας από ιούς και απειλές, κάντε κλικ στο «Διαχείριση ρυθμίσεων» στην κατηγορία Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές.

Όταν ανοίξει η οθόνη Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς & απειλές, μετακινηθείτε προς τα κάτω και απενεργοποιήστε την «Αυτόματη υποβολή δείγματος», όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Μετά την απενεργοποίηση της ρύθμισης, θα εμφανιστεί μια προτροπή ελέγχου λογαριασμού χρήστη (UAC), όπου θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Ναι.

Οι αυτόματες υποβολές δειγμάτων είναι πλέον απενεργοποιημένες και μπορούν να ενεργοποιηθούν ξανά αναστρέφοντας την διαδικασία.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

via

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα