1,4 δισ. smartphones υπολογίζεται… θα πωληθούν φέτος σε όλο τον κόσμο!!!

Μοίρασε την γνώση...

Για δυναμικό comeback ετοιμάζεται το 2021 η παγκόσμια αγορά smartphones, μετά από μια χρονιά, την πρώτη της πανδημικής κρίσης, κατά την οποία η πορεία των πωλήσεων είχε αρνητικό πρόσημο. Φέτος, αναμένεται να διατεθούν στην παγκόσμια αγορά 1,4 δισ. smartphones, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 12% έναντι του 2020. Να σημειώσουμε ότι κατά το περασμένο έτος οι πωλήσεις διεθνώς υποχώρησαν κατά 7%, υποκύπτοντας στις εκρηκτικές συνθήκες, που δημιούργησε η πανδημία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Canalys, μέχρι σήμερα, η ανθεκτικότητα της αγοράς είναι εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί το smartphone αναδεικνύεται σε μια ζωτικής σημασίας συσκευή για τη διατήρηση των ανθρώπων συνδεδεμένων τόσο εντός, όσο και εκτός σπιτιού.


Παράλληλα, οι αναλυτές βλέπουν ισχυρή δυναμική στις συσκευές 5G, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 37% των παγκόσμιων αποστολών στο 1ο τρίμηνο του 2021. Αναμένεται δε να αποτελούν το 43% των παγκόσμιων πωλήσεων smartphones για το σύνολο της χρήσης του 2021, που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 610 εκατ. συσκευές.

Την ανοδική πορεία της αγοράς των 5G smartphones θα τροφοδοτήσει, σύμφωνα με τους αναλυτές, η σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών τους. Μέχρι τα τέλη του έτους, η Canalys εκτιμά ότι το 32% των 5G smartphones, που πωλούνται, θα έχει κόστος χαμηλότερο από $300, γεγονός που θα πυροδοτήσει τη μαζική υιοθέτηση.


Έλλειψη εξαρτημάτων
Με το πρόγραμμα των εμβολιασμών κατά της νόσου, που προκαλεί ο COVID-19, να εξελίσσεται κανονικά και τα κρούσματα να μειώνονται παγκοσμίως, η επάρκεια των απαραίτητων εξαρτημάτων είναι αυτή που – κατά τους αναλυτές – θα κρίνει την τύχη της βιομηχανίας των smartphones. Η ροή των προμηθειών σε ημιαγωγούς, η οποία μέχρι σήμερα εξακολουθεί να βαίνει μετ’ εμποδίων, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τους κατασκευαστές.

Μια άλλη ανάγνωση του ίδιου προβλήματος για την αγορά των smartphones συνδέεται με την τιμολόγηση. “Οι ελλείψεις σε chipsets και μνήμες, που αποτελούν βασικά δομικά στοιχεία ενός smartphone, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε αυξήσεις του κόστους παραγωγής. Οι κατασκευαστές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα απορροφήσουν αυτό το κόστος ή θα το μεταβιβάσουν στους καταναλωτές”, σημειώνει η Canalys.

Ένας άλλος τομέας, που υφίσταται ραγδαίες αλλαγές παγκοσμίως και σχετίζεται άμεσα με τη βιομηχανία των smartphones, είναι τα κανάλια διανομής. “Με την πανδημία να έχει αλλάξει άρδην το μοντέλο πώλησης, οδηγώντας τους καταναλωτές στο Διαδίκτυο, τα κανάλια διανομής οφείλουν να μετασχηματιστούν. Αλλιώς θα πεθάνουν”, υπογραμμίζουν οι αναλυτές.

Ο ρόλος της Κίνας
Η ευρύτερη περιοχή της Κίνας θα παραμείνει και το 2021 η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη για τη βιομηχανία των smartphones, με τις πωλήσεις στην περιοχή να προσεγγίζουν φέτος τα 400 εκατ. συσκευές. Στη δεύτερη θέση θα βρεθεί η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού με πωλήσεις 380 εκατ. συσκευών, με την ΕΜΕΑ να ακολουθεί με 355 εκατ. πωλήσεις και τη Βόρεια Αμερική να έπεται με 181 εκατ. smartphones.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com