Χάπι για τον κορονοϊό; Το νέο στοίχημα που αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη χαπιών για τον κορονοϊό Covid-19, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας (Πέμπτη 17 Ιουνίου). Μια τέτοια θεραπεία θα μπορούσε να κρατήσει τους ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο και ενδεχομένως να σώσει πολλές ζωές τα επόμενα χρόνια, καθώς ο ιός εξελίσσεται σε χρόνια απειλή παρά τη διανομή αποτελεσματικών εμβολίων.

Ένας αριθμός άλλων ιών, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, του H.I.V. και της ηπατίτιδας C, μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα απλό χάπι. Ωστόσο, παρά την έρευνα που συνεχίζεται εδώ κι ένα χρόνο, δεν υπάρχει επί του παρόντος τέτοιο φάρμακο για τον κορονοϊό. Το Operation Warp Speed, το πρόγραμμα της κυβέρνησης Τραμπ για την επιτάχυνση της έρευνας σχετικά με τον Covid-19, επένδυσε πολύ περισσότερα χρήματα στην ανάπτυξη εμβολίων σε σύγκριση με τις θεραπείες – ένα κενό που θα προσπαθήσει να καλύψει το νέο πρόγραμμα.

Η νέα διάθεση πόρων θα επιταχύνει τις κλινικές δοκιμές ορισμένων ”πολλά υποσχόμενων” προσπαθειών για την παρασκευή φαρμάκου. Εάν όλα πάνε καλά, μερικά από αυτά τα χάπια μπορεί να είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το ΑντιιΪκό Πρόγραμμα για Πανδημίες θα υποστηρίξει επίσης την έρευνα για εντελώς νέα φάρμακα – όχι μόνο για τον κορονοϊό, αλλά και για ιούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μελλοντικές πανδημίες.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων και βασικός υποστηρικτής του προγράμματος, δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια στιγμή, όπου οι ασθενείς Covid-19 θα μπορούσαν να πάρουν αντιιϊκά χάπια από ένα φαρμακείο μόλις εξεταστούν και εφόσον βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό, ή εάν εμφανίσουν συμπτώματα του Covid-19.

«Ξυπνάω το πρωί, δεν αισθάνομαι καλά, η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης μου εξαφανίζεται, πονάω στο λαιμό;», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δρ Φάουτσι για να καταλήξει στο συμπέρασμα: «Καλώ τον γιατρό μου και λέω, ”έχω Covid και χρειάζομαι μια συνταγή”.»

 
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


πηγη

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Σχετικά άρθρα