Δεν “τσουλάει” όπως πρέπει…. το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά!?!?

Μοίρασε την γνώση...

Μόλις 909 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν εισπράξει την επιδότηση σε σύνολο 13.000 αιτήσεων καθώς ο έλεγχος των αιτήσεων πραγματοποιείται με ρυθμούς χελώνας…

Σημαντικές αλλαγές προγραμματίζονται στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά καθώς όπως αποδεικνύεται οι λάτρεις της ηλεκτροκίνησης στην συντριπτική τους πλειοψηφία καταθέτουν αιτήσεις για την επιδότηση ποδηλάτων και scooters και πολύ λιγότεροι για αυτοκίνητα.


Επίσης από την άλλη μεριά ο έλεγχος των αιτήσεων προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να καθυστερεί ανάλογα και η κατάθεση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου έχει ήδη ανακοινώσει τις αλλαγές στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά ωστόσο αυτές φαίνεται ότι έχουν κολλήσει στα «γρανάζια» του Δημοσίου και οι επιχειρήσεις ηλεκτρικών οχημάτων όσο και οι ιδιώτες αλλά και οι εταιρείες που θέλουν να επιδοτηθούν αναμένουν στο… ακουστικό τους.


Ωστόσο η κ. Σδούκου εκτιμά πως σύντομα θα ισχύσουν οι αλλαγές ώστε να τονωθούν περαιτέρω οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια, καθώς υπάρχουν οι πόροι. Αν πάλι εξαντληθούν οι πόροι η κ. Σδούκου μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ξεκαθάρισε ότι: «Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι αν χρειαστεί θα βρούμε και άλλους πόρους. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για τουλάχιστον διετή παράταση του προγράμματος, δεσμεύομαι δηλαδή και για το 2022 και το 2023».

Άλλωστε σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διετία 2020-2021 θα διατίθονταν 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά αλλά όπως φαίνεται είναι εξαιρετικά δύσκολο έχουν αντληθούν όλα τα παραπάνω χρήματα σε μόλις 6 μήνες οπότε το πρόγραμμα αναγκαστικά θα παραταθεί…

Η εξήγηση της 5ης απόφασης καταβολής

Η πέμπτη συνολικά απόφαση έγκρισης δαπάνης για καταβολή της ενίσχυσης του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια ωστόσο η νέα απόφαση αφορούσε μόλις τέσσερις ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων εκ των οποίων οι τρεις απέκτησαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ο ένας ηλεκτρικό ποδήλατο.

Ειδικότερα ο πρώτος τυχερός θα δει στον λογαριασμό του να κατατίθενται 5.313,08 ευρώ, ο δεύτερος 612,9 ευρώ και οι άλλοι δύο θα μοιραστούν 13.726,19 ευρώ. Συνολικά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίνει 19.652,17 ευρώ ενώ στην απόφαση υπενθυμίζεται ότι τα ανωτέρω ποσά θα παρακρατηθούν για οφειλές προς την εφορία σύμφωνα με τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά στοιχεία αλλά και τις διατάξεις της ΠΟΛ 1274/2013, του ν.4446/2016 (Α’ 240) περί Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας και του ν. 4611/2019 (Α΄73) και του ν. 4670/2020 (Α’43) σχετικά με το Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας και τα σχετικά υποβαλλόμενα σε ισχύ κατά την ημερομηνία εκταμίευσης δικαιολογητικά των δικαιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η συγκεκριμένη απόφαση πληρωμής αφορούσε μόλις τέσσερις αιτούντες οι οποίοι είχαν κάποια θέματα με την φορολογική τους ενημερότητα και δοκίμασαν να τα ξεπεράσουν. Να υπενθυμίσουμε πως σε χιλιάδες ακόμη αιτούντες έχουν διαπιστωθεί θέματα με τις φορολογικές τους ενημερότητες τα οποία προσπαθούν να λύσουν από κοινού το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το υπουργείο Οικονομικών.

Καθυστερούν οι πληρωμές

Μεγάλη καθυστέρηση καταγράφεται στις αποφάσεις πληρωμής των αιτούντων του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά εξαιτίας διαφόρων παραγόντων που έχουν να κάνουν με την γραφειοκρατία αλλά και τη διασταύρωση των στοιχείων των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στο Newsauto.gr στελέχη από την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων: «Δυστυχώς το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά αντί να κινείται κυριολεκτικά ηλεκτρικά κινείται με ρυθμούς χελώνας. Αρχές Ιουνίου εκδόθηκε η 5η απόφαση πληρωμής που αφορά σε μόλις 4 δικαιούχους και έχει διαπιστωθεί ότι το Δημόσιο μπορεί να εκδώσει κατά μέσο όρο μία απόφαση πληρωμής κάθε μήνα ή ανά 20ήμερο. Όπως αποδεικνύεται και από τις επίσημες αποφάσεις που αναρτώνται στο Διαύγεια μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 895.004,09 ευρώ σε 909 δικαιούχους του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά σε σύνολο 13.000 αιτήσεων. Δηλαδή έχει τακτοποιηθεί μόλις το 7% του συνόλου των αιτήσεων μετά από 9 μήνες εφαρμογής του ευνοϊκού μέτρου τόνωσης της ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα έχει εκταμιευθεί μόλις το 1% του συνολικού ποσού που έχει εγκριθεί για το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά που κυμαίνεται σε 100 εκατ. ευρώ.»

Η πρώτη πληρωμή του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά ύψους 190.536,01 ευρώ πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου 2021 και αφορούσε σε 231 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων.

Η δεύτερη πληρωμή ύψους 100.932,35 ευρώ πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2021 και αφορούσε 96 αιτήσεις.

Η τρίτη πληρωμή ύψους 253.861,44 ευρώ πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου 2021 και αφορούσε 320 αιτήσεις.

Η τέταρτη πληρωμή ύψους 330.022,93 ευρώ πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2021 και αφορούσε 258 αιτήσεις.

Η πέμπτη και τελευταία πληρωμή ύψους 19.652,17 ευρώ πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2021 και αφορούσε μόλις 4 αιτήσεις.

Συνολικά έχουν καταβληθεί 895.004,9 ευρώ σε 909 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων σε σύνολο άνω των 13.000 αιτήσεων. Δηλαδή ο μέσος όρος έγκρισης των αιτήσεων κυμαίνεται σε 100 ανά μήνα…


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com