Διαθέσιμο το Greenroom, ο ανταγωνιστής του Clubhouse από το Spotify

Μοίρασε την γνώση...

Το οποίο φαίνεται να είναι μια επανασχεδιασμένη εκδοχή του Locker Room

Διαθέσιμη είναι από σήμερα για iOS και Android η εφαρμογή του Spotify, Greenroom, η οποία παρέχει δωμάτια ζωντανού ήχου στους χρήστες του και είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να παρέχει ένα κοινωνικό δίκτυο. Η εφαρμογή, που είναι παρόμοια με το Clubhouse, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ζωντανές συνομιλίες για μουσική, αθλητικά γεγονότα και άλλα.

Η διάθεσή του δε συνοδεύεται από κάποιον γνωστό content creator ή κάποιο ειδικό event, αλλά αντιθέτως η εταιρεία ενθαρρύνει το κοινό της να εγγραφούν και να βρουν έναν τρόπο να αξιοποιήσουν την εφαρμογή. Κάποιες από τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής φημολογούνται πως θα μεταφερθούν και στο Spotify σύμφωνα με πηγές, με την ομάδα υποστήριξης να παρατηρεί το Greenroom και το πως την χρησιμοποιεί το κοινό.

Η Greenroom εφαρμογή βασίζεται στο Locker Room, μια εφαρμογή που ανέπτυξε η Betty Labs την οποία εξαγόρασε το Spotify τον Μάρτιο. Η εφαρμογή ήταν αποκλειστικά σχεδιασμένη για αθλητικό υλικό, οπότε οι παλιοί χρήστες θα πρέπει να συνηθίσουν να βλέπουν επιπλέον υλικό κι όχι μόνο αθλητικές συζητήσεις. Άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές είναι η αλλαγή χρωματικής παλέτας, το logo και η γραμματοσειρά. Από άποψη λειτουργιών, πλέον υποστηρίζεται και ηχογράφηση, η οποία θα μπορεί να αποθηκευτεί και να διαμοιραστεί ως podcast. Όπως είναι γνωστό, το Anchor είναι μέρος του Spotify, οπότε είναι λογικό να δούμε σταδιακή προσθήκη του Anchor στην εφαρμογή για επιπλέον δυνατότητες επεξεργασίας.

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν εγγραφή με τον Spotify λογαριασμό τους, αν και δεν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Η αρχική διαδικασία εγγραφής επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τα ενδιαφέροντά τους από μια μεγάλη λίστα, όπως είδη μουσικής και αθλητικές ομάδες.

Επιπλέον το Spotify ανακοίνωσε ένα ταμείο για δημιουργούς, χωρίς να γνωρίζουμε όμως κάτι παραπάνω. Οι δημιουργοί θα πληρώνονται βάση της δημοτικότητας των δωματίων που θα δημιουργήσουν και το πόσο ενεργοί θα είναι, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση πάνω στο θέμα. Επίσης γίνονται σχέδια με δημιουργούς, με σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται μέσα στο καλοκαίρι. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα χρήματα θα διαθέσει η εταιρεία για να προσελκύσει content creators, αλλά όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν εγγραφή εδώ.

Πλέον βλέπουμε όλο και περισσότερες εταιρείες να ενδιαφέρονται σε φωνητικές πλατφόρμες, κάτι που άλλαξε τον Μάρτιο του 2020 με την κυκλοφορία του Clubhouse. Από τότε είδαμε τη διάθεση του Twitter Spaces, το Facebook να τρέχει τα πρώτα Live Rooms, αλλά και άλλες όπως Slack, LinkedIn, Reddit και Discord να παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες. Το Spotify ίσως έχει τις καλύτερες βάσεις να κάνει την πλατφόρμα αυτή μέρος της επιχείρισης μιας και είναι ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται. Από την άλλη όμως, αν και ακούγεται εύκολο να προσελκύσεις κοινό σε μια εφαρμογή με ζωντανές συζητήσεις, το να το πουλήσεις και να το συντηρήσεις είναι πιο δύσκολο απ’ ότι ακούγεται.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


πηγη


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com