Εξοικονομώ – Αυτονομώ… Οι 7 αλλαγές του νέου προγράμματος και πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Μοίρασε την γνώση...

αρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών συνολικού προϋπολογισμού 680 εκατ. ευρώ έχουν ήδη πάρει το δρόμο της υλοποίησης με βάση την πορεία του προγράμματος «Εξοικονομώ -Αυτονομώ».

Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε η υπαγωγή 13.696 νέων αιτήσεων στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 370,48 εκατ. ευρώ, οι οποίες προστίθενται στις 12.579 αιτήσεις με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό άνω των 308,8 εκατ. ευρώ, που έχουν προηγηθεί.


Σύντομα αναμένεται να προχωρήσει η υπαγωγή και των υπόλοιπων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στις κατοικίες των αιτούντων.

Το χρονοδιάγραμμα
Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η σύνταξη του προσχεδίου του οδηγού εφαρμογής, για το νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και ήδη έχουν αποφασιστεί οι πρώτες σημαντικές αλλαγές από το προηγούμενο πρόγραμμα.


Το νέο πρόγραμμα θα ανοίξει στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου για την υποδοχή των αιτήσεων, θα έχει προϋπολογισμό 1 δισ. και θα είναι δομημένο έτσι ώστε να απευθύνεται σε διπλάσια νοικοκυριά, καλύπτοντας χαμηλότερα ποσοστά επιδοτήσεων από το προηγούμενο πρόγραμμα.

Οι επτά αλλαγές του επόμενου προγράμματος
Κατά πληροφορίες περιλαμβάνει τις εξής επτά αλλαγές :

Τα υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης θα φτάνουν μέχρι το 60% με 65%, και όχι έως το 90%, όπως το προηγούμενο πρόγραμμα
Ο στόχος για την υπαγωγή κατοικιών στον νέο κύκλο του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι να ανέλθει στις 50.000 από 25.000 με 36.000 κατοικίες, στα προηγούμενα προγράμματα.
Δικαιούχοι θα είναι μόνο οι ιδιοκτήτες κατοικιών που μένουν σε αυτές. Είτε είναι διαμερίσματα είτε είναι μονοκατοικίες.
Ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» δεν θα κατανεμηθεί ανά περιφέρεια, αλλά ανά περιφερειακή ενότητα (νομός).
Αλλάζουν τα κριτήρια. Προτεραιότητα στο νέο πρόγραμμα θα έχουν τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, τα κτίρια μεγάλης ηλικίας, ενώ καθιερώνεται κι ένα μοντέλο που θα χωρίζει τη χώρα σε ζώνες ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Πρόκειται για το σύστημα των βαθμοημερών, που εφαρμόζεται και για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Οι κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με ακραίες καιρικές συνθήκες, δηλαδή με πολλές ημέρες ψύχους και υπερβολικής ζέστης, θα είναι εκείνες που θα έχουν προτεραιότητα.
Κριτήριο για τη διανομή των μεγαλύτερων ενισχύσεων θα είναι και ο νέος βαθμός ενεργειακής απόδοσης που θα καταγράφει το κτίριο μετά τις παρεμβάσεις.
Ο συνδυασμός των προαναφερόμενων κριτηρίων θα ξεκλειδώνει τόσο τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ενίσχυσης για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών όσο και το ύψος της επιδότησης.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com