H Space X δηλώνει πανέτοιμη να προσφέρει παγκόσμιο Internet από το Διάστημα

Μοίρασε την γνώση...

Τον πρώτο γύρο της κούρσας για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών νέας γενιάς και ειδικά γρήγορη και ποιοτική σύνδεση στο Internet μέσω δορυφόρων φαίνεται ότι κερδίζει η Space X. Η μεγαλύτερη ιδιωτική διαστημική υπηρεσία που ίδρυσε και διευθύνει ο Ελον Μασκ ανταγωνίζεται την Amazon και άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν και αυτές δορυφορικούς στόλους παροχής ιντερνετικών υπηρεσιών.

Η πρόεδρος της Space X, Γκουέν Σότγουελ ανακοίνωσε ότι ο στόλος της εταιρείας που ονομάζεται Starlink αριθμεί πλέον περισσότερους από 1,800 δορυφόρους και τον Σεπτέμβριο θα η εταιρεία θα είναι έτοιμη να προσφέρει σύνδεση στο Διαδίκτυο σε κάθε σημείο της Γης, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Η Σότγουελ έσπευσε να σημειώσει ότι μπορεί τεχνικά να είναι σε θέση η Space X να προσφέρει παγκόσμια ιντερνετική κάλυψη αλλά εξαρτάται από την κάθε χώρα αν θα επιτρέψει στην εταιρεία να παρέχει αυτή την υπηρεσία στους κατοίκους της.


Σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν πρόκειται για μια φτηνή υπηρεσία αφού ο εξοπλισμός κοστίζει 500 δολάρια και η μηνιαία συνδρομή 100 δολάρια. Αναμένεται βέβαια όσο εγγράφονται νέοι συνδρομητές οι τιμές να πέσουν. Παρόλα αυτά ακόμη και με αυτές τις αρχικές τιμές το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό αφού η Space X υποστηρίζει ότι έχει ήδη 100 χιλιάδες συνδρομητές και άλλοι 500 χιλιάδες δηλώνουν έτοιμοι να εγγραφούν στην νέα υπηρεσία. Όσοι έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούν το δορυφορικό Internet της Space X δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ποιότητα και την ταχύτητα αλλά ορισμένοι εκφράζουν φόβους ότι σε επόμενη φάση η εταιρεία θα αρχίζει να τιμολογεί με βάση τον όγκο των δεδομένων.

Έχουν πάντως διατυπωθεί ζωηρές ανησυχίες από την αστρονομική κοινότητα που αναφέρει ότι αυτοί οι στόλοι των χιλιάδων δορυφόρων που κινούνται σε πολύ χαμηλή τροχιά και είναι ορατοί με γυμνό μάτι θα μπλοκάρουν την θέα των επίγειων τηλεσκοπίων. Επίσης πρόσφατα διατυπώθηκαν φόβοι ότι η παρουσία και κίνηση τόσων χιλιάδων δορυφόρων στην ίδια περιοχή γύρω από την Γη είναι πολύ πιθανό να προκαλεί συγκρούσεις είτε μεταξύ τους είτε με άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να παράγονται συνεχώς νέα διαστημικά σκουπίδια.


 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


πηγη

 


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com