Η Κομισιόν εγκρίνει νέα εργαλεία για ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Μοίρασε την γνώση...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε σήμερα δύο δέσμες τυποποιημένων συμβατικών ρητρών: μία για χρήση μεταξύ υπευθύνων επεξεργασίας και εκτελούντων την επεξεργασία και μία για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτες χώρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, οι δέσμες αυτές αντανακλούν νέες απαιτήσεις του γενικού κανονισμού για την προστασία δεδομένων (ΓΚΠΔ) και λαμβάνουν υπόψη την απόφαση του Δικαστηρίου στην υπόθεση Schrems II, εξασφαλίζοντας έτσι στους πολίτες υψηλό επίπεδο προστασίας των δεδομένων.Αυτά τα νέα εργαλεία θα προσφέρουν μεγαλύτερη νομική προβλεψιμότητα στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και θα βοηθήσουν ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της ασφαλούς διαβίβασης δεδομένων, ενώ παράλληλα καθιστούν δυνατή την ελεύθερη διασυνοριακή κυκλοφορία των δεδομένων χωρίς νομικούς φραγμούς.

Η Αντιπρόεδρος για θέματα αξιών και διαφάνειας, κ. Βιέρα Γιούροβα, δήλωσε σχετικά: «Στην Ευρώπη θέλουμε να παραμείνουμε ανοικτοί και να επιτρέψουμε τη ροή δεδομένων, αρκεί αυτή να συνοδεύεται από την κατάλληλη προστασία. Οι εκσυγχρονισμένες τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Προσφέρουν στις επιχειρήσεις ένα χρήσιμο εργαλείο που διασφαλίζει τη συμμόρφωσή τους με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων, τόσο στις δραστηριότητές τους εντός της ΕΕ όσο και στις διεθνείς διαβιβάσεις. Πρόκειται για μια λύση που είναι αναγκαία στον διασυνδεδεμένο ψηφιακό μας κόσμο, όπου η διαβίβαση των δεδομένων γίνεται με ένα απλό κλικ».


Ο επίτροπος Δικαιοσύνης κ. Ντιντιέ Ρεντέρς δήλωσε σχετικά: «Στον σύγχρονο ψηφιακό μας κόσμο, είναι σημαντικό να μπορούμε να μοιραζόμαστε τα δεδομένα έχοντας την απαραίτητη προστασία, τόσο εντός και όσο και εκτός της ΕΕ. Με αυτές τις ενισχυμένες ρήτρες, παρέχουμε μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια δικαίου στις εταιρείες για τη διαβίβαση δεδομένων. Μετά την έκδοση της απόφασης Schrems II, ήταν καθήκον και προτεραιότητά μας να επινοήσουμε εργαλεία φιλικά προς τον χρήστη, στα οποία οι επιχειρήσεις θα μπορούν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Η δέσμη αυτή θα βοηθήσει σημαντικά τις εταιρείες να συμμορφωθούν με τον ΓΚΠΔ.»


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


πηγη


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com