Η NOVA, η Cosmote και τα σχέδια των ΠΑΕ που αλλάζει…. το τηλεοπτικό τοπιό στη Super League

Μοίρασε την γνώση...

Tην 8/6 συνεδριάζει το ΔΣ της Super League και ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ – μελών της ενόψει της έναρξης της επόμενης αγωνιστικής περίοδου.

Ο συνεταιρισμός αφενός επιχειρεί να στραφεί ξανά στο εγχείρημα της “κεντρικής διαχείρισης” των τηλεοπτικών δικαιωμάτων- χωρίς κανείς να βάζει το χέρι του στη φωτιά για το κατά πόσο το μέτωπο είναι αρραγές – , αφετέρου βάζει ψηλά τον πήχη ως προς τις διεκδικήσεις σε σχέση με αυτά που εισέπραξαν οι ΠΑΕ πέρυσι.Ωστόσο, ούτε η εμπορικότητα του πρωταθλήματος έχει αλλάξει, ούτε το το τοπίο στην εγχώρια τηλεοπτική άγορά έχει διαφοροποιηθεί.


Βασικός συνομιλητής – διεδικητής θα είναι για μια ακόμα χρονιά η  Nova, για την οποία η απόκτηση τουλάχιστον των σημαντικών ομάδων του πρωταθλήματος και τουλάχιστον των μισών ομάδων, είναι καθοριστική.Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιοτητας, το κανάλι που είχε με ξεχωριστές συμβάσεις αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των ομάδων του πρωταθλήματος της περιόδου 2020 – 21, σκοπεύει σε περίπτωση κεντρικής διαχείρισης να ρίξει το ποσό που διέθεσε συνολικά κατά περίπου 10 εκάτ. ευρώ και από τα περίπου 55 εκάτ. ευρώ που διέθεσε να πέσει περίπου στα 45 εκάτ. – όσα περίπου δόθηκαν στην τελευταία χρονιά της κεντρικής διαχείρισης.

Το ποσό αυτό, σε πρώτη φάση απέχει από τους μαξιμαλιστικούς αρχικούς στόχους τους συνεταιρισμού που λέγεται ότι είναι περί τα 60 εκατ. ευρώ.Παράλληλα και ο ΟΤΕ, που μέχρι τώρα απέιχε επιδεικτικά παρακολουθεί τις εξελίξεις, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Μιχάλης Τσαμάζ και αυτό έχει πυροδοτήσει σενάρια περί επιλογής συγκεκριμένων ομάδων στις οποίες ενδέχεται να επυθυνθεί.


Η Super League, όπως προαναφέρθηκε, έχει αποφασίσει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της “κεντρικής διαχείρισης” της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έχει συστήσει επιτροπής, όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτή τη στιγμή δεδομένο, ούτε από την πλευρά των προσφορών που θα υπάρξουν, ούτε από το πώς θα κινηθούν οι ΠΑΕ και ιδιαίτερα οι μεγάλες.Στο τραπέζι έχει πέσει από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου η πρόταση για τη δημιουργία της Super League ΤV.Υπενθυμίζεται ότι Ατρόμητος και Άρης έχουν συμβόλαιο για το επόμενο πρωτάθλημα με τη NOVA.

Πάντως αυτή τη στιγμή το τηλεοπτικό τοπίο θυμίζει τοπιό στην ομίχλη που κάνει πολλούς να μιλούν για μακρύ καλοκαίρι, όπως συμβαίνει συνήθως τα τελευταία χρόνια.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected] Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com