Η Qualcomm επιβεβαιώνει ποιοι επεξεργαστές είναι «ικανοί» να υποστηρίξουν τη νέα έκδοση του Google Wear OS

Μοίρασε την γνώση...

Το Wear OS πρόκειται να πάρει τη μεγαλύτερη αναβάθμισή του εδώ και χρόνια. Στο συνέδριο προγραμματιστών I / O του περασμένου μήνα, η Google ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με τη Samsung για την ανάπτυξη μιας «ενοποιημένης πλατφόρμας» που συνδυάζει «τα καλύτερα του Wear OS και της Tizen». Η νέα ενημέρωση λογισμικού, που ονομάζεται εσωτερικά Wear OS 3.0, θα φέρει μια νέα σχεδίαση, νέες δυνατότητες υγείας και φυσικής κατάστασης, νέες εφαρμογές και πολλά άλλα στην πλατφόρμα. Τόσο το Fitbit (που ανήκει στην Google) όσο και η Samsung επιβεβαίωσαν ότι δημιουργούν νέα smartwatch πάνω από την ενημερωμένη πλατφόρμα, αλλά υπάρχει μια ανοιχτή ερώτηση σχετικά με το τι θα συμβεί στα smartwatch από άλλες μάρκες.

Μέχρι στιγμής, κανένας κατασκευαστής smartwatch δεν έχει καταγράψει κάποια επιβεβαίωση εάν οι υπάρχουσες συσκευές τους θα λάβουν την ενημέρωση, αν και η Fossil επιβεβαίωσε ότι οι συσκευές της δεν θα λάβουν την ενημέρωση. Παρόλο που δεν μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε εάν κάποιο συγκεκριμένο smartwatch του Wear OS θα λάβει την ενημέρωση, μπορούμε τουλάχιστον να επιβεβαιώσουμε ποιες πλατφόρμες που φοριούνται μπορούν να υποστηρίξουν το Wear OS 3.0.


Ένας εκπρόσωπος της Qualcomm επιβεβαίωσε ότι οι πλατφόρμες Snapdragon Wear 3100 και Snapdragon Wear 4100/4100 + είναι «ικανές» να υποστηρίξουν το Wear OS 3.0. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να συζητήσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες που μπορούμε να αντλήσουμε από τη δήλωση που μας στάλθηκε, αλλά είναι η πρώτη φορά που καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε ότι η αναβάθμιση υλικού δεν θα είναι απαραίτητη για την υποστήριξη της νέας έκδοσης Wear OS.

«Συνεργαζόμαστε με την Google για να φέρουμε το Wear OS 3.0 στις πλατφόρμες Snapdragon Wear 4100+ και 4100. Οι πλατφόρμες Snapdragon Wear 3100, 4100+ και 4100 είναι ικανές να υποστηρίζουν το Wear OS 3.0, αλλά δεν συζητάμε αυτή τη στιγμή συγκεκριμένες λεπτομέρειες. ” – Εκπρόσωπος της Qualcomm


Από την πλευρά της, η Google ήταν μάλλον ασαφής σχετικά με το αν η νέα της ενημέρωση Wear OS θα κυκλοφορήσει στα υπάρχοντα έξυπνα ρολόγια. Σε μια δήλωση στο 9to5Google, η εταιρεία είπε μόνο ότι «θα έχει περισσότερες ενημερώσεις για κοινή χρήση στα χρονοδιαγράμματα μόλις ξεκινήσει η νέα έκδοση αργότερα φέτος». Η Google προφανώς δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη και τους χρόνους ενημέρωσης με συνεργάτες OEM όπως το Mobvoi. Σε απάντηση σε ερωτήσεις πελατών, η ομάδα υποστήριξης πελατών της Mobvoi δήλωσε ότι το TicWatch Pro 3 GPS της εταιρείας θα λάβει ενημέρωση για το Wear OS 3.0, αλλά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε αργότερα στο 9to5Google ότι δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει με την Google εάν το smartwatch θα είναι κατάλληλο για την ενημέρωση. “Το Mobvoi είναι στενός συνεργάτης της Google και έχει λάβει ακόμη και επενδύσεις από αυτούς, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη επιβεβαίωση για τυχόν χρονικά διαστήματα ενημέρωσης από την Google”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Mobvoi σε δήλωση που εστάλη στη δημοσίευση.

Με την Qualcomm να επιβεβαιώνει τώρα ποιες από τις φορητές πλατφόρμες της είναι «ικανές» να υποστηρίξουν τη νέα έκδοση Wear OS, μπορούμε πλέον να περιμένουμε ότι τουλάχιστον ορισμένες υπάρχουσες συσκευές θα λάβουν τη μεγάλη ενημέρωση. Η Qualcomm δεν χειρίζεται άμεσα ενημερώσεις λογισμικού για έξυπνα ρολόγια που τροφοδοτούνται από τα chipsets της, αλλά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κίνηση της μπάλας. Με κάθε σημαντική ενημέρωση λειτουργικού συστήματος, οι προμηθευτές της SoC όπως η Qualcomm συγχωνεύουν το νέο πλαίσιο Android και τις αλλαγές στον πυρήνα του Linux και απελευθερώνουν ένα ενημερωμένο BSP, ή Board Support Package, το οποίο οι OEM χρησιμοποιούν στη συνέχεια ως βάση λογισμικού για να δημιουργήσουν μια ενημερωμένη έκδοση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί από την πλευρά των smartphone, αλλά είναι επίσης πιθανό να ισχύει για τον τρόπο χειρισμού των σημαντικών ενημερώσεων του Wear OS, ειδικά όταν ενημερώνονται η υποκείμενη έκδοση λειτουργικού συστήματος και ο πυρήνας Linux – κάτι που είναι πολύ πιθανό να ισχύει με μια ενημέρωση τόσο μεγάλη όσο το Wear Το OS 3.0 φαίνεται να είναι.

Εάν η Qualcomm κυκλοφορήσει ένα ενημερωμένο BSP για το Snapdragon Wear 3100 και το Snapdragon Wear 4100/4100 +, τότε εναπόκειται στους OEM να συγχωνεύσουν τις αλλαγές και στη συνέχεια να κυκλοφορήσουν την ενημέρωση στις συσκευές τους. Η κυκλοφορία μιας σημαντικής ενημέρωσης λειτουργικού συστήματος δεν είναι ασήμαντο επίτευγμα, αλλά αναμφίβολα θα υπάρξει πίεση από τους υπάρχοντες πελάτες που παροτρύνουν τους OEM να το πράξουν. Τα νέα προϊόντα Wear OS εξακολουθούν να ανακοινώνονται με την παλαιότερη έκδοση του Wear OS και θα ήταν κρίμα αν ένα νέο προϊόν χάσει τη μεγαλύτερη ενημέρωση του Wear OS εδώ και χρόνια.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com