Η Θεσσαλονίκη είναι αυτή την φορά που θα γυριστεί για πρώτη φορά η επόμενη ταινία του Hollywood!

Μοίρασε την γνώση...

«Μην απορήσετε αν πίνοντας καφέ στη Λεωφόρο Νίκης δείτε δίπλα σας όχι μόνο γνωστό σκηνοθέτη αλλά και πολύ πολύ γνωστό και μεγάλο αστέρα του Χόλιγουντ». Με τη φράση αυτή, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο υπογραφής μνημονίου του Film Office της περιφέρειας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), ανακοίνωσε σήμερα πως είναι γεγονός τόσο η εκκίνηση της κατασκευής κινηματογραφικών studios στη Θεσσαλονίκη από εταιρεία του Χόλιγουντ, όσο και η έναρξη των γυρισμάτων μεγάλης χολιγουντιανής κινηματογραφικής παραγωγής.

«Λόγω covid υπήρξε μία καθυστέρηση όμως, αφού ολοκληρώσαμε όλες τις προεργασίες και λύσαμε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα, σας ανακοινώνω ότι ξεκινά το επόμενο διάστημα, τους επόμενους μήνες, η κατασκευή των studios αυτής της χολιγουντιανής εταιρείας στη Θέρμη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στην περιοχή μας, με πρωταγωνιστές πολύ μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ότι «οι επίσημες ανακοινώσεις για όλα αυτά θα γίνουν από βδομάδα, όμως το γεγονός αυτό μας κάνει πολύ αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε πολύ σύντομα αυτό που είπαμε να το κάνουμε πράξη, να βάλουμε την Κεντρική Μακεδονία για τα καλά στον χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών, να πρωταγωνιστήσουμε στον χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την τοπική μας οικονομία, για τις θέσεις εργασίας και την προβολή του τόπου μας».


«Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την περιοχή μας. Πρόκειται για επένδυση εκατομμυρίων», επισήμανε ο περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας «τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε σε αυτό το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», καθώς «δικαιώθηκε πράγματι η επιλογή μας να είμαστε η πρώτη περιφέρεια που ανοίγει Film Office στην Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων, διότι «όλοι μαζί συνεργαζόμενοι καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτά τα αποτελέσματα».

«Πρόταση για δημιουργία κινηματογραφικών studios σε χώρους του ΑΠΘ»

Κοινές δράσεις και συνέργειες του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και με το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προβλέπουν τα μνημόνια συνεργασίας που υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη, τον πρύτανη του ΑΠΘ καθηγητή, Νίκο Παπαϊωάννου και τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΠΑΜΑΚ, καθηγητή Δημήτρη Χανδράκη.


«Προχωράμε σήμερα σε μία στρατηγική συνεργασία του Film Office της Περιφέρειάς μας με δύο από τα πιο εξειδικευμένα τμήματα των πανεπιστημίων μας στον τομέα του πολιτισμού και των οπτικοακουστικών μέσων […] ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα για σπουδές κινηματογράφου στην Ελλάδα και με το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, ένα από τα πιο εξωστρεφή τμήματα στους τομείς της ιστορίας, του τουρισμού και του πολιτισμού», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας κατά την τελετή υπογραφής, επισημαίνοντας ότι «επενδύουμε στο υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης των δύο πανεπιστημίων μας με στόχο πάντα τον μετασχηματισμό της περιφέρειας μας σε διεθνή κόμβο εκπαίδευσης και κατάρτισης στον κλάδο των οπτικοακουστικών παραγωγών και της κινηματογραφικής βιομηχανίας, στην οποία επενδύουμε» και «κεντρική στρατηγική μας επιλογή και προτεραιότητα παραμένει η έμπρακτη στήριξη των δημιουργών, των φορέων πολιτισμού και των επαγγελματιών του τόπου μας».

«Τα μνημόνια συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα φιλοδοξούν να εδραιώσουν τον ρόλο και τη δυναμική του Film Office στην Περιφέρειά μας, στα παιδιά του κινηματογράφου και του πολιτισμού», εξήγησε.

Την εκπαιδευτική αρτιότητα και φρέσκια ματιά των καθηγητών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ εξήρε ο κ. Παπαϊωάννου, διαβεβαιώνοντας ότι «θα συμβάλλουν στο έπακρο για την ανάπτυξη των δράσεων που δεν είναι μόνο δράσεις που σχετίζονται με το κοινωνικό σύνολο αλλά και δράσεις που έχουν αντίκτυπο και στους φοιτητές μας».

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου, ο πρύτανης του ΑΠΘ γνωστοποίησε ότι «έχουμε πολλές φορές συζητήσει και θα είμαστε σε συνεργασία -γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε να το κάνουμε- την ανάπτυξη κινηματογραφικών studios στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σε χώρους του πανεπιστημίου, έτσι ώστε πραγματικά κινηματογραφικές παραγωγές οι οποίες πηγαίνουν δίπλα, στη Βουλγαρία, αντί να πηγαίνουν εκεί να έρχονται εδώ και με την επιστημονική βοήθεια και την τεχνοκρατική βοήθεια της πατρίδας μας να πάμε μπροστά».

«Κόσμημα» για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας χαρακτήρισε το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών ο κ. Χανδράκης, επισημαίνοντας τον εξωστρεφή προσανατολισμό του και την προσήλωση στη δημιουργία δεσμών με την πόλη, μέσα από συνέργειες όπως η συγκεκριμένη με την Περιφέρεια και το Film Office.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com