Και όμως….η NOKIA πούλησε πάνω από 55 εκατομμύρια τηλέφωνα το 2020!

Μοίρασε την γνώση...

Η Nokia δεν είχε ισότιμο στην αγορά κινητών τηλεφώνων πριν από το 2009. Αυτή είναι η ημερομηνία κατά την οποία η HTC πήρε τον τίτλο του βασιλιά από τη φινλανδική εταιρεία. Υπήρξαν μερικές προσπάθειες για να αναζωογονηθεί η Nokia, αλλά μόνο η HMD θα μπορούσε να το πετύχει. Προς το παρόν, η Nokia δεν συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μάρκες. Ωστόσο, η τελευταία οικονομική έκθεση που κυκλοφόρησε η HMD Global δίνει ελπίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ HMD GLOBAL ΓΙΑ ΤΟ 2020

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα έκθεση, οι καθαρές πωλήσεις της HMD Global μειώθηκαν κατά περίπου 30%, από 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019 σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020. Στις αρχές του 2018, οι καθαρές πωλήσεις έφτασαν στο αποκορύφωμα των 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν στο μισό από τότε.


Αφού η HMD Global υιοθέτησε διάφορα μέτρα μείωσης ζημιών, η λειτουργική ζημιά για το πλήρες έτος του 2020 ήταν 47 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 295 εκατομμύρια ευρώ το 2019 και 188 εκατομμύρια ευρώ το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της HMD Global δήλωσε ότι «η Nokia ήταν κερδοφόρα από τον Ιούνιο του περασμένου έτους». Ωστόσο, η κερδοφορία της μάρκας θα μπορούσε να οφείλεται στο υψηλό περιθώριο στα τηλέφωνα 4G. Όπως γνωρίζετε, η Nokia είναι μία από τις σπάνιες εταιρείες που εξακολουθούν να πωλούν τέτοια προϊόντα σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία.


Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research, οι αποστολές smartphone της Nokia ήταν 1,7 εκατομμύρια μονάδες από τον Ιανουάριο έως τις αρχές Μαρτίου 2020. Από το τέλος Οκτωβρίου έως τον Δεκέμβριο, οι αποστολές smartphone της Nokia ήταν περίπου 2,8 εκατομμύρια, αύξηση 35% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Από την άποψη αυτή, η HMD Global δήλωσε ότι το 2020, η Nokia έχει παραδώσει συνολικά 55 εκατομμύρια τηλέφωνα.

Νέα τηλέφωνα ΝΟΚΙΑ είναι στον δρόμο

Πριν από λίγο καιρό, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι τα smartphone της Nokia θα υιοθετήσουν μια νέα μέθοδο ονομασίας. Τα ονόματα θα έχουν τη μορφή συνδυασμού διψήφιου γράμματος, για να μεταφέρουν σαφέστερα τη θέση και το νόημα του προϊόντος. Επισήμως, η Nokia θα έχει τρεις μεγάλες σειρές smartphone X, G και C.

Η σειρά Nokia X θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, παρέχοντας εξαιρετική εμπειρία. Επιπλέον, τα τηλέφωνα από αυτήν τη γραμμή θα συνοδεύονται από τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Qualcomm, οπτικούς φακούς Zeiss, ανθεκτικό σχεδιασμό και πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

Η σειρά G «θα διαδώσει την τεχνολογία προηγμένης τεχνολογίας». Έτσι, τηλέφωνα αυτής της σειράς θα έχουν ισορροπημένη διαμόρφωση, μεγάλες μπαταρίες μεγάλης διάρκειας ζωής και αισθητήρες κάμερας υψηλού pixel.

Η τελευταία σειρά C πρόκειται να προσφέρει μοντέλα χαμηλού επιπέδου. Θα λειτουργούν με καθαρό Android και η τιμή τους θα είναι αρκετά προσιτή.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com