Με “σφραγίδα” National Geographic ο πέμπτος ωκεανός της Γης!!!

Μοίρασε την γνώση...

Όποιος πίστευε ότι ο κόσμος είχε τέσσερις ωκεανούς θα πρέπει τώρα να αναθεωρήσει, αφού η National Geographic Society ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει έναν νέο Νότιο Ωκεανό στην Ανταρκτική, ανεβάζοντας το σύνολο των ωκεανών της Γης σε πέντε.

Το National Geographic, ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός και εκπαιδευτικός οργανισμός του οποίου τα πρότυπα χαρτογράφησης επικαλούνται πολλοί άτλαντες και χαρτογράφοι, δήλωσε ότι ο Νότιος Ωκεανός αποτελείται από τα νερά που περιβάλλουν την Ανταρκτική, σε γεωγραφικό πλάτος 60 μοιρών.


Ο γεωγράφος της National Geographic Society, Alex Tait είπε ότι οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό ότι τα νερά που περιβάλλουν την Ανταρκτική σχηματίζουν μια «ξεχωριστή οικολογική περιοχή που καθορίζεται από τα ρεύματα και τις θερμοκρασίες των ωκεανών».

Ο Tait είπε στη Washington Post ότι η έκταση του νερού δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί επίσημα ως ωκεανός από τον αρμόδιο διεθνή οργανισμό: «Αλλά πιστεύαμε ότι ήταν σημαντικό σε αυτό το σημείο να το αναγνωρίσουμε επίσημα».


«Οι άνθρωποι μας αναζητούν όταν ψάχνουν για γεωγραφικά δεδομένα: Πόσες ηπείρους, πόσες χώρες, πόσους ωκεανούς; Μέχρι τώρα, λέγαμε τέσσερις ωκεανούς», είπε ο Tait, αναφερόμενος στον Αρκτικό, τον Ατλαντικό, τον Ινδικό και τον Ειρηνικό.

Το αμερικανικό συμβούλιο γεωγραφικών ονομάτων, ένα ομοσπονδιακό όργανο που συστήθηκε το 1890 για να δημιουργήσει και να διατηρήσει «ομοιόμορφη χρήση γεωγραφικών ονομάτων» μέσω της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ήδη αναγνωρίζει τον Νότιο Ωκεανό, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το National Geographic έκανε το ίδιο.

Οι προσπάθειες επικύρωσης των ορίων και του ονόματος του Νότιου Ωκεανού διεθνώς δεν έχουν ευδοκιμήσει.

Η ιδέα προτάθηκε στον Διεθνή Υδρογραφικό Οργανισμό, ο οποίος εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι θάλασσες, οι ωκεανοί και τα πλωτά νερά του κόσμου εξετάζονται και χαρτογραφούνται, το 2000, αλλά μερικά από τα 94 μέλη του IHO διαφώνησαν. Παρ ‘όλα αυτά, ο Tait είπε ότι ήταν σημαντικό το National Geographic να «βαπτίσει» την περιοχή των υδάτων.

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό από εκπαιδευτικής άποψης, καθώς και από άποψη χαρτογράφησης, να επιστήσουμε την προσοχή στον Νότιο Ωκεανό ονομάζοντάς τον ως πέμπτο ωκεανό», δήλωσε ο Tait στην Post.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com