Mi Band 6 – Πως θα το κάνετε ελληνικό (Firmware: 1.0.3.22 – Mi Fit 5.1)! Αναλυτική παρουσίαση του νέου wearable της Xiaomi και κουπόνι για να το πάρετε φθηνά!

Μοίρασε την γνώση...

Το Mi Band 6 σας το έχω ήδη παρουσιάσει, σας έχω ήδη δείξει ένα μικρό βίντεο όπου το ψιλοσυγκρίνουμε με το Mi Band 5, ώρα να δούμε ένα σοβαρό βίντεο, με χαρακτηριστικά αλλά και πως να το κάνουμε ελληνικό!

Όπως σας έχω ήδη γράψει, το Mi Band 6 που κυκλοφορεί παντού αυτή την στιγμή είναι το κινέζικο και το Global. Ακόμα και εδώ Ελλάδα, κυκλοφορoούν λογικά και οι δύο εκδόσεις, αλλά και οι δύο εκδόσεις δεν έχουν ακόμα επίσημα ελληνικά μέσα και οι δύο εκδόσεις γίνονται με ελληνικό μενού με το αρχείο που θα βρείτε ΜΟΝΟ εδώ φυσικά.

Κατ’ αρχάς να δούμε λίγο σε τι διαφέρει το νέο Mi Band 6 από τους προκάτοχους του, Mi Band 5 και Mi Band 4.

Mi Smart Band 6 Mi Smart Band 5 Mi Smart Band 4
Υλικό κατασκευής polycarbonate, silicone wristband, Aluminum alloy buckle polycarbonate, silicone wristband, Aluminum alloy buckle polycarbonate, silicone wristband, Aluminum alloy buckle
Οθόνη 1.56 inch 1.1 inch 0.96 inch
Ανάλυση 152 x 486 pixels 126 x 294 pixels 120 x 240 pixels
Είδος AMOLED (450 nits φωτεινότητα) AMOLED (450 nits φωτεινότητα) AMOLED (400 nits φωτεινότητα)
Διαστάσεις 47.4 x 18.6 x 12.7mm 46.95 × 18.15 × 12.45 mm
Αντοχή στο νερό 5ATM 5ATM 5ATM
Αισθητήρες 6-axis sensor: Low power-consumption 3-axis accelerometer and 3-axis gyroscope, PPG heart rate sensor, SpO2 6-axis sensor: Low power-consumption 3-axis accelerometer and 3-axis gyroscope, PPG heart rate sensor, Digital MEMS microphone 3-axis accelerometer, 3-axis gyroscope, optical heart rate sensor, capacitive proximity sensor
NFC (Κίνα) Χρήση μόνο στην Κίνα στα ΜΜΜ Χρήση μόνο στην Κίνα στα ΜΜΜ Χρήση μόνο στην Κίνα στα ΜΜΜ
Μπαταρία Μέχρι 14 ημέρες Μέχρι 14 ημέρες Μέχρι 14 ημέρες
Φόρτιση Μαγνητική Μαγνητική Σε θήκη
Συνδεσιμότητα BT5.0 BLE BT5.0 BLE BT5.0 BLE
Τιμή Κίνας $40 $35 $30-$35

Και ερχόμαστε στην πραγματικότητα…..

Το Mi Band 6 έρχεται σε μία συσκευασία ίδια με του 5. Μέσα θα βρείτε τον ίδιο φορτιστή με του 5 και ένα υποτυπώδες εγχειρίδιο στα κινεζικά φυσικά. Οι εκδόσεις που θα βρείτε πια είναι η κινέζικη και η Global. Υποστηρίζει ελληνικά….

αλλά ελληνικό μενού δεν έχει ακόμα….τουλάχιστον!

Υπόψιν οι γλώσσες που υπάρχουν στο firmware είναι οι zh,en,es,ru,it,fr,de. Όπως βλέπετε πουθενά το el, τα ελληνικά δηλαδή. Αυτό φαίνεται κιόλας και στην εφαρμογή Mi Fit. Αυτό δεν αλλάζει εάν έχετε την κινέζικη ή την διεθνή έκδοση/

Πως είναι από εμφάνιση? Σαν ένα τραβηγμένο Mi Band 5. Ναι, η οθόνη των 1.56″ φαίνεται, αλλά όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες παραπάνω, ουσιαστικά έχουμε ένα Mi Band 5 με πιο μεγάλα γράμματα. Αυτό βέβαια είναι καλό για πολύ κόσμο, αφού το πρόβλημα πολλών, μαζί και εμένα λόγο ηλικίας, ήταν τα μικροσκοπικά γράμματα του Mi Band 5. Η μπαταρία του? Η εταιρεία μας λέει ότι κρατάει για 14 ημέρες….ναι καλά! Από χθες και για ένα 24ώρο το Mi Band 6 με την χρήση που του κάνω και με το watchface που βλέπετε, έχασε το 15% της μπαταρίας του. Βέβαια εγώ δεν θεωρούμαι μέση χρήση, έτσι θα έλεγα βαριά 10 ημέρες ότι κρατάει.

Το συγκεκριμένο watchface, που είναι από τα πιο αναλυτικά απ’ ότι έχω δει, είναι ένα από τα 85 που θα βρείτε στο κατάστημα του Mi Fit. Ο κορεσμός που μετράει? Εάν θυμάστε μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάποιο από την Amazfit τουλάχιστον που έχουν βγάλει, να μου δείχνει το ίδιο με του οξύμετρου που έχω στην κλινική όπου δουλεύω σαν ιατρός. Υπόψιν και το Mi Band 6 έχει τον ίδιο αισθητήρα…..! Έτσι στο βίντεο που ακολουθεί συγκρίνουμε την δυνατότητα του Mi Band 6 να μετράει τον κορεσμό μας με το οξύμετρο που χρησιμοποιώ στην Κεντρική Κλινική όπου δουλεύω σαν ιατρός. Τ’ αποτελέσματα….ε δείτε το βίντεο, γιατί το έκανα! Στο βίντεο θα δείτε και πολλά άλλα σχόλια, ενώ περιμένω πάντα τις ερωτήσεις σας να σας απαντήσω.

Όπως έχετε δει από τις φωτογραφίες μέχρι στιγμής, το Mi Band 6 ΔΕΝ έχει κλασσικά, μενού στα ελληνικά. Υποστηρίζει ελληνικά στις ειδοποιήσεις, αλλά ελληνικό μενού ΔΕΝ έχει! Ή μάλλον πιο σωστά να πω…..δεν ΕΙΧΕ!!!!!

Ναι, πάλι εδώ, παραδοσιακά, το iTechNews.gr σας έφερε ελληνικό firmware για το νέο Mi Band 6. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πανεύκολη και σας την δείχνω στο βίντεο που ακολουθεί. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από το πρώτο firmware που σας έδωσα, την έκδοση 1.0.0.34. Σήμερα, 19 Μάϊου 2021 κυκλοφόρησε στο Geekdoing η νέα έκδοση του Mi Fit που σας είπα, η Mi Fit 5.1.0, που φέρνει νέο firmware, την έκδοση 1.0.1.32. Φυσικά ελληνικά δεν έχουμε ακόμα επίσημα, αλλά εσείς τι σκάτε…το αρχείο με την ελληνική γλώσσα σας είχα πει ότι ήταν ήδη έτοιμο, οπότε δείτε και την πρώτη φωτογραφία του Mi Band 6 με φορεμένο το νέο firmware και με σωστό ελληνικό μενού πάντα! Με τα ελληνικά πάντως η Xiaomi συνεχίζει και είναι μαλωμένη, οπότε και στο νέο firmware που έβγαλε σήμερα 25/6, ενώ πρόσθεσε 3 γλώσσες, τα ελληνικά δεν ήταν μέσα!

Η ενημέρωση του firmware συνεχίζει, χωρίς να έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στο ελληνικό και με το firmware να γίνεται πια 1.0.3.22! Ελληνικά επίσημα ακόμα δεν υπάρχουν. Αλλά είπαμε, εσείς δεν σας ενδιαφέρει, γιατί ελληνικά σας έχω!

Για να καταλάβετε ότι το κάνατε σωστά, 1) θα δείτε μενού στα ελληνικά, 2) στο Σχετικά θα δείτε το “by iTechNews”. Η διαδικασία κάθε φορά θα είναι ακριβώς η ίδια, οπότε δεν υπάρχει άγχος. Εγώ βέβαια θα προσπαθώ κάθε φορά να σας δίνω νέο βίντεο ή τουλάχιστον φωτογραφίες επιβεβαίωσης, αν και ουκ ολίγες φορές ακόμα και αυτές κάποιοι δεν θέλουν να τις πιστέψουν! Ας δούμε όμως τι χρειάζεστε πρώτα για να το καταφέρετε

 

Την διαδικασία εγκατάστασης του custom αρχείου *.res στο Mi Band σας, το κάνετε με δική σας ευθύνη και δεν θα φταίω σε τίποτα εάν καταφέρετε να το μπρικάρετε το Mi Band 6!!!

 

Κατ’ αρχάς για να περάσετε το ελληνικό αρχείο, θα χρειαστείτε 3 πράγματα: 1) Το τροποποιημένο αρχείο res που σας δίνω, 2) Το τροποποιημένο αρχείο Mi Fit της MagicalUnicorn και 3) Tο Notify and Fitness για το Mi Band.

Αρχείο
Ελληνικό αρχείο *.res για Mi Band 6 με Firmware 1.0.3.22 [sdm_download id=”69195″ fancy=”0″] [sdm_download_counter id=”69195″]
Modified Mi Fit 5.1.0 – All in One by MagicalUnicorn [sdm_download id=”63457″ fancy=”0″] [sdm_download_counter id=”63457″]
Notify & Fitness for Mi Band by Playstore [sdm_download id=”63458″ fancy=”0″] [sdm_download_counter id=”63458″]

Κατεβάζετε και τα τρία στο κινητό σας. Απεγκαταστείτε κάθε άλλη έκδοση Mi Fit και εγκαθιστάτε την τροποποιημένη. Την συνδέεται με το Mi Band 6 και το ενημερώνεται στο τελευταίο fw 1.0.3.22. Υπόψιν η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη και υποχρεωτική! Εάν δεν είσαστε σίγουροι, πηγαίνετε στη σελίδα του Mi Band -> Settings και ενεργοποιήστε την online ενημέρωση. Αφού τελειώσει, προχωράτε στο Notify. Το εγκαθιστούμε και το συνδέουμε με το Mi Band 6. Εκεί πηγαίνουμε στην επιλογή ενημέρωσης του firmware και επιλέγουμε το αρχείο res που σας δίνω. Αφού τελειώσει η ενημέρωση, γυρίζουμε πίσω στο Mi Fit. Εκεί διαλέγουμε σαν γλώσσα τα Ρώσικα και θα δούμε το Mi Band 6 να γίνεται ελληνικό! Υπόψιν, απενεργοποιούμαι την επιλογή για online ενημέρωση του firmware, γιατί στην πρώτη ενημέρωση από την εταιρεία θα γίνει Ρώσικα! Είστε έτοιμοι! Υπόψιν, για την συγκεκριμένη έκδοση firmware, επειδή δεν άλλαξαν καθόλου τα resources, όταν θα τελειώσει η ενημέρωση του firmware, θα δείτε ότι το μενού παραμένει ελληνικό. Οπότε ή αφήνετε αυτό που έχετε ή βάζετε το νέο που έχω διορθώσει κάποια πράγματα, ότι θέλετε.

Τι νέο φέρνει το νέο firmware 1.0.3.22…να σας πω:

1. Προσθήκη αραβικών, τσέχικων ,ταϊλανδέζικων και εβραϊκών
2. Προστέθηκε η δυνατότητα να βλέπετε στο mi band 6 το ύπνο του προηγούμενου βραδιού.
3. Διορθώθηκαν bugs

Δείτε τώρα την παρουσίαση και το πως θα κάνετε ελληνικό το Mi Band 6! Το εν λόγο βίντεο είναι η πρώτη έκδοση του firmware.

Εδώ σας έχω το βίντεο για την έκδοση firmware 1.0.1.32. Η διαδικασία είναι η ίδια όπως είπα, αλλά εάν έχετε κάποια αμφιβολία ή οτιδήποτε, ξαναδείτε το. Επίσης δεν ξεχνάμε να γραφτούμε στο κανάλι του iTechNews.gr, να πατήσουμε την καμπανούλα για να μας έρχονται ΟΛΕΣ οι ειδοποιήσεις και φυσικά να το κοινοποιήσουμε το βίντεο, αφού πολύς κόσμος παίρνει πια το Mi Band 6 και όλοι ψάχνονται πως να βάλουν ελληνικά. Ακολουθείτε την ίδια ακριβώς διαδικασία και για το 1.0.3.22 που βγήκε αλλά και για κάθε μελλοντική έκδοση, μέχρι να μας δώσει ελληνικά επίσημα η εταιρεία.

 

Αν έχετε ακόμα απορίες, ερωτήσεις, οτιδήποτε, μπορείτε να με βρείτε είτε εδώ, είτε στο Facebook, είτε στο Youtube ή ακόμα και μέσω της επικοινωνίας του site! Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα affliate links του site στις αγορές σας. Εσείς δεν χρεώνεστε κάτι παραπάνω, ενώ εγώ μπορώ να ζητώ πράγματα από τα μαγαζιά για εσάς, για παρουσιάσεις και giveaway!

Κουπόνι Τιμή Τώρα αγοράζουμε!!!
Xiaomi Mi Band 6 CN BGCNMI6 38,52 Ευρώ
Xiaomi Mi Band 6 Global BGGLMB6 33,49 Ευρώ

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com