Νέες μεθόδους 3D Printing υιοθετεί η Volkswagen

Μοίρασε την γνώση...

Μια πρωτοποριακή τεχνική τρισδιάστατης εκτύπωσης ξεκινά να χρησιμοποιεί η Volkswagen χάρη στην οποία θα μπορεί να κατασκευάζει τα τμήματα που επιθυμεί πιο αποδοτικά και με το μισό βάρος!

Στο συμβατικό 3D Printing ένας εκτυπωτής χρησιμοποιεί ουσιαστικά μία δέσμη laser για να δημιουργεί ένα εξάρτημα, στρώση στρώση, από μεταλλική πούδρα. Με τη νέα τεχνική του binder jetting χρησιμοποιείται πλέον μία κόλλα, ως συνδετικό, με το υπό κατασκευή εξάρτημα να θερμαίνεται κατόπιν και να μορφοποιείται. Η αλλαγή αυτή στη διαδικασία υπόσχεται μειωμένο κόστος χρήσης, λιγότερες πρώτες ύλες και αύξηση της αποδοτικότητας.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Christian Vollmer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen και υπεύθυνος σε θέματα παραγωγής και logistics, «παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της πανδημίας του Κορωνοϊού, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε θέματα καινοτομίας. Μαζί με τους συνεργάτες μας, στοχεύουμε να κάνουμε την εκτύπωση 3D ακόμη πιο αποτελεσματική τα επόμενα χρόνια και κατάλληλη για χρήση σε γραμμές παραγωγής»

Τους νέους αυτούς τρισδιάστατους εκτυπωτές τους προμηθεύει η HP, ενώ το ειδικό software προέρχεται από τη Siemens. Η τελευταία μάλιστα έχει έρθει σε επαφή με τη Volkswagen για τη βελτιστοποίηση της θέσεως των παραγόμενων αντικειμένων στο θάλαμο κατασκευής. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία nesting, κατάφερε να παράγει το διπλάσιο αριθμό αντικειμένων στον ίδιο χρόνο εκτύπωσης.


Μέχρι το 2025 υπολογίζεται πως η Volkswagen θα παράγει περίπου 100.000 εκτυπωμένα τμήματα ετησίως, στο εργοστάσιό της στο Wolfsburg. Ήδη τα πρώτα τμήματα που έχουν κατασκευαστεί με τη νέα μέθοδο, βρίσκονται στη φάση των δοκιμών, με τις αρχικές αναλύσεις σε υπολογιστή να δείχνουν αρκετά αισιόδοξες.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


πηγη


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com