Ο ξύλινος δορυφόρος… Είναι έτοιμος για εκτόξευση!!! Ξύλινος;;;;

Μοίρασε την γνώση...

Τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε γνωστό ότι μια εταιρεία ξυλείας στην Ιαπωνία σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κιότο θα συνεργαστούν για την κατασκευή ενός δορυφόρου που τα όργανα του θα ενσωματώνονται σε ένα ξύλινο περίβλημα. Όπως φαίνεται το νήμα του πρώτου ξύλινου δορυφόρου θα κόψει μια ευρωπαϊκή εταιρεία. Η Φιλανδική Arctic Astronautics δηλώνει έτοιμη να στείλει στο Διάστημα ένα ξύλινο δορυφόρο μέχρι το τέλος του έτους. Η εταιρεία είχε κατασκευάσει ένα ξύλινο δορυφόρο τον οποίο είχε προσαρτήσει σε ένα μετεωρολογικό μπαλόνι το 2017. Αυτή την φορά όμως ο ξύλινος δορυφόρος θα σταλεί αυτόνομα στο Διάστημα.

Πρόκειται για ένα μίνι δορυφόρο 10x10x10 εκατοστά που ζυγίζει ένα κιλό. Στόχος της Arctic Astronautics είναι ο δορυφόρος αυτός να δώσει το έναυσμα για να αρχίσει η διαστημική βιομηχανία να εγκαταλείπει τα υλικά που παράγονται με ορυκτά καύσιμα και να στραφεί στην χρησιμοποίηση φιλικών στο περιβάλλον υλικών όπως το ξύλο.


Αν σκεφτούμε ότι εξελίσσεται ανάμεσα στα άλλα και μια εμπορική μάχη στο Διάστημα για την κατασκευή στόλων που θα αποτελούνται από χιλιάδες τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους η κατασκευή τους από φιλικά στο περιβάλλον υλικά θα ήταν σίγουρα μια θετική εξέλιξη.

O δορυφόρος που ονομάζεται Woodsat είναι κατασκευασμένος από ένα κοινό είδος κόντρα πλακέ που έχει υποστεί μια ειδική για την περίσταση επεξεργασία ώστε να μην παράγει ανεπιθύμητη υγρασία στις διαστημικές συνθήκες η οποία να αποτελεί κίνδυνο για την λειτουργία των οργάνων του δορυφόρου. H επεξεργασία αυτή διασφαλίζει επίσης ότι το ξύλο δεν θα παθαίνει διαβρώσεις στο Διάστημα γεγονός που επίσης θα έθετε σε κίνδυνο την λειτουργία του δορυφόρου.


Η εταιρεία θα τοποθετήσει στον πρώτο Woodsat που θα στείλει στο Διάστημα διάφορα όργανα, αισθητήρες και κάμερες, που θα παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση του. Με αυτό τον τρόπο οι κατασκευαστές θα μπορούν να διαπιστώσουν τις πιθανές αδυναμίες και ατέλειες του δορυφόρου ώστε να τις διορθώσουν και να δημιουργήσουν ένα τελικό προϊόν που να είναι απόλυτα συμβατό με τις διαστημικές συνθήκες και να μπορεί να σταθεί ως εναλλακτική λύση στους συμβατικούς δορυφόρους.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com