Οι εργαζόμενοι της Apple στέλνουν επιστολή… Δεν θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο!!!

Μοίρασε την γνώση...

Αντίδραση προκάλεσε στους εργαζομένους της Apple η ανακοίνωση του CEO της εταιρείας Τιμ Κουκ με την οποία τους καλεί να επιστρέψουν και να εργάζονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, θέτοντας τέλος στην τηλεργασία.

Στα χέρια του The Verge έφτασε εσωτερική επιστολή που απέστειλε ομάδα εργαζομένων της Apple στον Κουκ, όπου γράφουν ότι η απόφασή του αυτή έχει οδηγήσει ήδη κάποιους συναδέλφους στην παραίτηση, ενώ καλούν τον CEO να ακολουθήσει ευέλικτη προσέγγιση στο θέμα της τηλεργασίας και να επιτρέψει σε όσους επιθυμούν, να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους.


Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, “θα θέλαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να σας γνωστοποιήσουμε μία αυξανόμενη ανησυχία ανάμεσα στους συναδέλφους. Η πολιτική της Apple για την τηλεργασία/ευέλικτη μορφή εργασίας και η επικοινωνία γύρω από αυτή, έχουν ήδη αναγκάσει κάποιους συναδέλφους να παραιτηθούν, Χωρίς την περιεκτικότητα που προσφέρει η ευελιξία, πολλοί από εμάς αισθανόμαστε ότι πρέπει να επιλέξουμε είτε έναν συνδυασμό της οικογένειάς μας, της ευημερίας μας και της δυνατότητάς μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε είτε να είμαστε μέρος της Apple. Αυτή είναι μία επιλογή που πολλοί δεν θα ήθελαν να την κάνουν” επισημαίνεται στην επιστολή.

Να σημειωθεί ότι ο Κουκ στην ανακοίνωσή του προς τους εργαζομένους τους καλούσε να δουλεύουν με τηλεργασία δύο φορές την εβδομάδας, Τετάρτη και Παρασκευή. Επίσης μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως έως δύο εβδομάδες τον χρόνο, ανάλογα με την έγκριση του διευθυντή τους. Πρόκειται για μία ελάφρυνση των περιορισμών σε σύγκριση με παλαιότερες πολιτικές που εφάρμοζε η Apple, η οποία είναι γνωστό ότι αποθάρρυνε τους εργαζομένους να απασχολούνται από το σπίτι τους πριν από την πανδημία. Ωστόσο, ακόμη και η νέα πολιτική της είναι πιο συντηρητική σε σχέση με άλλων τεχνολογικών κολοσσών, όπως το Twitter και το Facebook που έχουν πει στους εργαζομένους τους να εργάζονται εξ αποστάσεων για πάντα, ακόμη και όταν τελειώσει η πανδημία.


Ωστόσο, για μερίδα υπαλλήλων της Apple, η τρέχουσα πολιτική στο ζήτημα δείχνει μία ξεκάθαρη διάσταση ανάμεσα στις απόψεις των εργαζομένων και των στελεχών σχετικά με την τηλεργασία. “Στη διάρκεια του τελευταίου έτους συχνά νιώθαμε όχι ότι απλώς δεν ακουγόμαστε, αλλά ότι μας αγνοούσαν επίτηδες. Μηνύματα όπως “ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς είστε πρόθυμοι να επανασυνδεθείτε διά ζώσης με τους συναδέλφους σας στο γραφείο” χωρίς αυτά τα μηνύματα να αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν αντιφατικά συναισθήματα ανάμεσά μας, είναι απορριπτικά και άκυρα. Μοιάζει λες και έχει γίνει αποσύνδεση στο πώς βλέπει η ομάδα των στελεχών την τηλεργασία/εργασία με ευέλικτη τοποθεσία και στις εμπειρίες πολλών υπαλλήλων της Apple”.

Η επιστολή αυτή ανέβηκε αρχικά στην πλατφόρμα Slack όπου υπάρχουν συνήγοροι της τηλεργασίας και μετά 2.800 μέλη. Περίπου 80 άνθρωποι έχουν γράψει την επιστολή, με την οποία διατυπώνουν τα συγκεκριμένα αιτήματα πως την Apple:

Ζητάμε επισήμως η Apple να σκεφτεί ώστε η απόφαση για τηλεργασία ή επιστροφή στο γραφείο να λαμβάνεται αυτόνομα από τα επιμέρους τμήματα.
Ζητάμε επισήμως να γίνει μία περιοδική, σύντομη έρευνα σε επίπεδο εταιρείας, οργανισμού και ομάδας, με μια σαφώς δομημένη και διαφανή διαδικασία επικοινωνίας / ανατροφοδότησης, καλύπτοντας θέματα που αναφέρονται.
Ζητάμε επισήμως να ερωτώνται οι υπάλληλοι που αποχωρούν, αν παραιτούνται εξαιτίας της πολιτικής της εταιρείας για την τηλεργασία.
Ζητάμε επισήμως να καταρτιστεί ένα διαφανές, ξεκάθαρο σχέδιο δράσης για την εξυπηρέτηση ανθρώπων με αναπηρία μέσω ευέλικτης απασχόλησης.
Ζητάμε επισήμως πληροφορίες για το περιβαλλοντικό κόστος της επιστροφής στο γραφείο καθώς και πώς μπορεί η μόνιμη τηλεργασία να αντισταθμίσει αυτόν τον αντίκτυπο.
Κλείνοντας την επιστολή τους σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για αίτημα αλλά για έκκληση.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com