Οι Βρυξέλλες φέρνουν το “Ψηφιακό πορτοφόλι”. Τι είναι και πως θα το χρησιμοποιούμε!

Μοίρασε την γνώση...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρουσιάσει την Τετάρτη τα σχέδια ενός πανευρωπαϊκού ψηφιακού πορτοφολιού για πληρωμές και αποθήκευση δημόσιων εγγράφων, αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Η ψηφιακή εφαρμογή για κινητά θα αποθηκεύει με ασφάλεια στοιχεία πληρωμών και κωδικούς πρόσβασης και θα επιτρέπει στους πολίτες των 27 χωρών-μελών να συνδέονται σε δημόσιες υπηρεσίες και να πληρώνουν λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, γράφει η βρετανική εφημερίδα.


Η εφαρμογή, η οποία θα ξεκλειδώνει με δακτυλικό αποτύπωμα ή σκανάρισμα του αμφιβληστροειδούς, μεταξύ άλλων, θα περιέχει την ψηφιακή ταυτότητα του χρήστη και θα λειτουργεί επίσης ως ασφαλές ψηφιακό συρτάρι για την αποθήκευση εγγράφων όπως το δίπλωμα οδήγησης.

«Το νέο ψηφιακό ID θα δώσει σε κάθε Ευρωπαίο τα κλειδιά για τον ψηφιακό δίδυμο αδελφό του» είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ο επίτροπος ψηφιακής πολιτικής Τιερί Μπρετόν, υπενθυμίζουν οι FT.


Για την προστασία των πολιτών, η ΕΕ θα επιβάλουν έναν «δομικό διαχωρισμό», έτσι ώστε οι εταιρείες που αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για άλλες εμπορικές δραστηριότητες όπως η διαφήμιση προϊόντων.

Το ψηφιακό πορτοφόλι αναπτύχθηκε έπειτα από αιτήματα των χωρών-μελών για έναν ασφαλή, κοινό τρόπο πρόσβασης σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, λένε οι πηγές της εφημερίδας.

Οι Βρυξέλλες συνεχίζουν πάντως τις συζητήσεις με τις χώρες-μέλη με την προοπτική το σύστημα να τεθεί σε λειτουργία σε περίπου έναν χρόνο.

Η χρήση του πορτοφολιού δεν θα είναι υποχρεωτική, ωστόσο η ΕΕ θα τονίσει πως οι χρήστες του θα επωφεληθούν από την ασφάλεια και την ευελιξία του πανευρωπαϊκού συστήματος.

«Για παράδειγμα», γράφουν οι FT, «ένας ιδιώτης που νοικιάζει αυτοκίνητο θα μπορεί να το κάνει με το ψηφιακό πορτοφόλι του χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που επιβεβαιώνει την ταυτότητά του και εκδίδει ένα ηλεκτρονικό κλειδί ώστε να παραλάβει το αυτοκίνητο αμέσως χωρίς να περιμένει στην ουρά στο αεροδρόμιο».

Ένα άλλο πλεονέκτημα, δήλωσε πηγή που γνωρίζει το θέμα, είναι ότι «οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ποιες πληροφορίες αποκαλύπτουν, ενώ η Google και άλλοι δεν σου επιτρέπουν να διαλέξεις τι θα αποκαλύψεις».

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

via


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com