Ποιά χώρα θα μπορούσε να ταίσει ολοκληρο τον πλανήτη;

Μοίρασε την γνώση...

Oνομάστηκε κάποτε το «καλάθι ψωμιού» της Σοβιετικής Ενωσης και τώρα η Ουκρανία ίσως να είναι σε θέση να αρχίσει να αξιοποιεί την αγροτική δυναμική της σε μία εποχή που ο κόσμος την χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

banner

Από την 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ ένας νέος νόμος που επιτρέπει την αγοραπωλησία αγροτικής γης για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η δημιουργία μίας λειτουργικής αγοράς σημαίνει ότι ένα από τα πιο γόνιμα μέρη του πλανήτη κάνει το πρώτο βήμα για μία μεγαλύτερη και πιο αποδοτική αγροτική γη μέσω της αύξησης των επενδύσεων.

Διαφήμιση

Πρόκειται για μία πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση η οποία είχε καθυστερήσει εξαιτίας της διαφθοράς και των πολιτικών συγκρουόμενων συμφερόντων. Αυτό όμως είχε επιπτώσεις πέραν της ίδιας της Ουκρανίας, από τη στιγμή που η παγκόσμια αλυσίδα τροφοδοσίας τροφίμων επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού.

Google news

Η χώρα των 40 εκατ. κατοίκων είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγός ηλιαίλεου στον κόσμο, ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής καλαμποκιού και τροφοδοτεί με σιτηρά πολλές χώρες, από το Μαρόκο έως το Μπαγκλαντές και την Ινδονησία. Όμως, η ποιότητα του αραβοσίτου είναι τρεις φορές κατώτερη από αυτή των ΗΠΑ και των σιτηρών κατά 25% κατώτερη από αυτή της Ε.Ε..

banner Banggood WW

Αυτό αποδίδεται στα κατάλοιπα της κομμουνιστικής εποχής. Η αγοραπωλησία αγροτικής γης ήταν απαγορευμένη στα χρόνια της Σοβιετικής Ενωσης και απαγορεύθηκε ξανά το 2001, μία δεκαετία αφότου η Ουκρανία έγινε ανεξάρτητη, κυρίως λόγω των ανησυχιών ότι το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης θα μπορούσε να περιέλθει στα χέρια των πλουσίων και των ξένων.

Αυτό όμως έπληξε την ανάπτυξη επειδή οι αγρότες μπορούσαν μόνο να μισθώνουν τα χωράφια, που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιούν την καλλιεργήσιμη γη ως εγγύηση για να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και συνεπώς να μπορούν να αναπτύξουν τις καλλιέργειές τους. «Η μεταρρύθμιση αυτή είναι σημαντική όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Ενώ για τους Ουκρανούς σημαίνει επιπλέον έσοδα από εξαγωγές, για τον υπόλοιπο κόσμο σημαίνει επιπλέον τροφή”, αναφέρει ο Ολεγκ Νιβιέβσκι, αναπληρωτής καθηγητής στο Kyiv School of Economics.


Τα εδάφη της Ουκρανίας είναι εξαιρετικά εύφορα, όμως περίπου 12 εκατ. εκτάρια πάνε χαμένα κάθε χρόνο λόγω της ερημοποίησης και της ξηρασίας, μία περιοχή που θα μπορούσε να παράγει 20 εκατ.τόνους σιτηρά.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


πηγη


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram