Ποιο φαγητό «καταναλώνει» το περισσότερο νερό;

Μοίρασε την γνώση...

Μπορεί όλοι να γνωρίζουν αρκετά πράγματα γύρω από το λεγόμενο «αποτύπωμα άνθρακα», αλλά τι γίνεται με το αποτύπωμα… ύδατος; Δηλαδή, την επίδρασή μας στα αποθέματα γλυκού νερού του πλανήτη.

Από το πλύσιμο των πιάτων και το καθημερινό ντους έως το πότισμα των λουλουδιών και το νερό που απαιτείται για την τροφή μας, πόσα λίτρα H2O καταναλώνει ο μέσος άνθρωπος κάθε μέρα;


Φυσικά, η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι και το είδος της διατροφή μας. Εάν, για παράδειγμα, αγοράσεις ένα κιλό μοσχάρι, τότε έχεις καταναλώσει αυτομάτως 15.415 λίτρα νερού. Κι αυτό, διότι τόση ποσότητα χρειάζεται ένα μοσχάρι για να μεγαλώσει.

Όμως, δεν είναι μόνο το κρέας. Για περίπου ένα κιλό ξηρών καρπών, απαιτούνται 9.063 λίτρα νερού. Το ίδιο ισχύει και με τα φρούτα ή τα λαχανικά, τα οποία χρειάζονται 962 και 322 λίτρα νερού, αντίστοιχα, ανά κιλό.


Από πλευράς εξοικονόμησης, πάντως, η πλέον κατάλληλη επιλογή είναι τα δημητριακά, καθώς ένα κιλό απαιτεί μόλις 0,51 λίτρα νερού.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


πηγη


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com